Свежо

17.09.201114:50

Запознай се с актьорите от театъра на Армията

Театърът на Българската армия отваря вратите си за всички, които биха искали да видят онова, което обикновено остава скрито за публиката. Най-големите звезди на трупата ще развеждат посетителите из репетиционните, гримьорните, перукерните, ателиетата на театъра.В инициативата, която е по повод празника на София, ще се включат Меглена... прочети още »
16.09.201113:10

Новият сериал "Седем часа разлика" тръгва в неделя

Власт, корупция и любов между Ню Йорк и София. Това ни очаква в "Седем часа разлика" - новият сериал на bTV, който стартира тази неделя от 20:00 часа. Заглавието идва от седемте часа разлика между двата града. Сред персонажите се откриват типични за българското кино и телевизия образи. Ваня Цветкова играе висш съдия. Тя е... прочети още »
15.09.201116:54

Д-р Хаус влезе в Книгата на Гинес

Актьорът Хю Лори е толкова голям любимец на телевизионните зрители, че влезе в Книгата за рекордите на Гинес. С постижението "най-гледан в главна роля в телевизионен филм", Лори измести Дейвид Хаселхоф, който досега беше най-гледаният актьор по телевизията. Медицинската драма "Доктор Хаус" беше определена за... прочети още »
14.09.201109:25

Гага, Боно и Ъшър ще пеят за фондацията на Бил Клинтън

Певицата Лейди Гага, членове на "U2" и Ъшър ще изпеят част от най-големите си хитове по време на благотворително събитие, организирано от бившия президент на САЩ Бил Клинтън, съобщават местните медии. Бившият държавен глава ще организира парти в Калифорния, чиято цел ще бъде да събере средства за неправителствената му фондация... прочети още »
12.09.201114:14

Нова ТВ с нова визия, "Кино Нова" сменя Диема 2

От 12 септември зрителите на Нова Телевизия са свидетели на новата визия на каналите в семейството на "Нова телевизия". Основният канал е с различно лого и опаковка, като обещава и съвсем различна и обновена програма с невиждани досега формати. Безспорно обаче, по-голямата новина е краят на "Диема 2", която остава в... прочети още »
09.09.201114:33

Аудио: Интервю с жената с най-висок IQ в света

Днес гост в "Шоуто на Калина Стефанова" в ефира на Радио FM+ бе Даниела Симидчиева - уникалният интелект на България. Дамата има най-високото IQ  - 192. През 2004 година Даниела Симидчиева е призната за жената с най-висок IQ в света – 192, при общ среден показател за повечето хора 100. Тя има 3 магистърски степени... прочети още »
08.09.201108:17

Обвиниха Риана в издевателство над щрауси

Риана ядоса природозащитниците, като се появи с рокля с шраусови пера на представянето на новия си парфюм. Популярната изпълнителка си спечели много критики от организациите за защита на животните заради неподходящото си облекло. Роклята, дело на дизайнера Антонио Барарди, е направена с пера от щраус. Именно тя стана повод за скандала в... прочети още »
07.09.201114:25

Докладът за нежността доказа, че един на трима българи се смята за...

Независимо проучване на GMI (Global Market Insite) установи, че хората изпитват потребност да бъдат нежни и добри, но не винаги проявяват тези качества. Проучването за степента на проява на нежност и доброта е проведено в цяла Европа. Докладът разкрива поведението на жителите на държавите и съставя Карта на нежността, която представя... прочети още »
03.09.201112:59

Осиновете животно! Подкрепете работата на WWF

WWF стартира кампания за осиновяване на 4 застрашени или редки вида български животни – лалугер, рис, пеликан и морски орел. Кампанията ще продължи една година. Целта е да се наберат достатъчно средства, за да се свърши добра работа.Всеки може да дари средства на WWF, които ще се използват за опазване на места, където тези видове... прочети още »
01.09.201113:51

От Англия - 20 факта, които не знаете за България

Квалификацията за европейското първенство по футбол 2012 между отборите на България и Англия провокира британския вестник „Дейли стар” да изведе 20 неизвестни факта за страната ни. Изданието се е постарало да проучи почти всяка сфера от живота в България - от спорта до храната, предаде "Фокус". 1. Българите... прочети още »
30.08.201109:09

Карнавалът в Notting Hill в снимки

Бедният лондонски квартал Notting Hill ежегодно посреща посрещна хиляди туристи за традиционния си карнавал. Става дума за колоритни празници, вече смятани за класически в Европа, които разтърсват квартала от 1966-а до наши дни. По традиция последният уикенд на август е времето, когато Notting Hill празнува – по протежението на... прочети още »