Хари Потър се завръща като сериал?

Сагата "Хари Потър" ще продължи в нов телевизионен формат.

The Hollywood Reporter съобщи новината, че историята за малкия магьосник Хари Потър, разказана в седемте книги на Джоан Роулинг и претворена в осем блокбъстъра, има много голяма вероятност да се превърне в нов телевизионен сериал, който ще бъде пуснат от стрийминг платформата HBO Max. 

Специализираното издание за кино уточнява, че информацията е от собствени източници, които споделят, че са проведени серия от предварителни, по-скоро проучвателни разговори, в търсене на евентуалните сценаристи, които да претворят книгите в телевизия.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Hollywood Reporter (@hollywoodreporter)

Новината, че се водят преговори за създаването на телевизионен сериал за приключенията на Хари, Рон и Хърмаяни не трябва да бъде изненадваща, като се има предвид стойността на франчайза за Warner Bros. Осемте филма по книгите на Джоан Роулинг, са  спечелили над 7 милиарда долара в световен мащаб и определено си струват усилията за сложните преговори с автора за евентуалното им продължение в нов формат.  

Освен това стрийминг гиганта HBO Max, който стартира миналата година, вече се превърна в мястото на най-ценната интелектуална собственост на HBO. Платформата инвестира в много нови филми, включително DC Comics, с множество телевизионни спинове и оригинали, които вече са в процес на разработка. Стрийминг платформата стои зад създаването на новия епизод на култовия сериал "Приятели", който ще видим на 27 май, с участието на всички актьори от каста и много знаменитости.

Приятелите се завръщат! Eто кога ще бъде излъчен новият епизод на сериала

В същото време се снима прикуъл на най-успешната тв сага на HBO - "Игра на тронове". На платформата са и оригиналните епизоди на култовия сериал "Сексът и градът". Последният също наскоро беше възроден с три от оригиналните си звезди, без Ким Катрал, които се завръщат в нов епизод, подобно на "Приятели".

Първи кадри от снимките на предисторията на "Игра на тронове"

Така опитите да се продължи историята на Хари Потър в един или друг формат изобщо не са сензация, в светлината на  инвестициите на телевизионния гигант в най-хитовите си поредици през последните близо 30 години. За феновете на малкия магьосник обаче става въпрос за дългоочаквано и вълнуващо събитие, като проектът трябва абсолютно безкомпромисно да отговаря на най-високите стандарти в кинопроизводството. 

Свързани новини

''Хари Потър'' сериал през 2026г.

27.02.2024

Машинист за 60 000 евро годишна заплата

13.11.2023

Уди Харелсън със странна семейна история

14.08.2023

Виетнам забрани "Барби"

03.07.2023

Ето кой ще се превъплъти в иконата Гунди

05.06.2023