Хари Потър се завръща като сериал?

Сагата "Хари Потър" ще продължи в нов телевизионен формат.

The Hollywood Reporter съобщи новината, че историята за малкия магьосник Хари Потър, разказана в седемте книги на Джоан Роулинг и претворена в осем блокбъстъра, има много голяма вероятност да се превърне в нов телевизионен сериал, който ще бъде пуснат от стрийминг платформата HBO Max. 

Специализираното издание за кино уточнява, че информацията е от собствени източници, които споделят, че са проведени серия от предварителни, по-скоро проучвателни разговори, в търсене на евентуалните сценаристи, които да претворят книгите в телевизия.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Hollywood Reporter (@hollywoodreporter)

Новината, че се водят преговори за създаването на телевизионен сериал за приключенията на Хари, Рон и Хърмаяни не трябва да бъде изненадваща, като се има предвид стойността на франчайза за Warner Bros. Осемте филма по книгите на Джоан Роулинг, са  спечелили над 7 милиарда долара в световен мащаб и определено си струват усилията за сложните преговори с автора за евентуалното им продължение в нов формат.  

Освен това стрийминг гиганта HBO Max, който стартира миналата година, вече се превърна в мястото на най-ценната интелектуална собственост на HBO. Платформата инвестира в много нови филми, включително DC Comics, с множество телевизионни спинове и оригинали, които вече са в процес на разработка. Стрийминг платформата стои зад създаването на новия епизод на култовия сериал "Приятели", който ще видим на 27 май, с участието на всички актьори от каста и много знаменитости.

Приятелите се завръщат! Eто кога ще бъде излъчен новият епизод на сериала

В същото време се снима прикуъл на най-успешната тв сага на HBO - "Игра на тронове". На платформата са и оригиналните епизоди на култовия сериал "Сексът и градът". Последният също наскоро беше възроден с три от оригиналните си звезди, без Ким Катрал, които се завръщат в нов епизод, подобно на "Приятели".

Първи кадри от снимките на предисторията на "Игра на тронове"

Така опитите да се продължи историята на Хари Потър в един или друг формат изобщо не са сензация, в светлината на  инвестициите на телевизионния гигант в най-хитовите си поредици през последните близо 30 години. За феновете на малкия магьосник обаче става въпрос за дългоочаквано и вълнуващо събитие, като проектът трябва абсолютно безкомпромисно да отговаря на най-високите стандарти в кинопроизводството. 

Свързани новини

Актрисата с ново гадже

16.07.2024

''Хари Потър'' сериал през 2026г.

27.02.2024

Машинист за 60 000 евро годишна заплата

13.11.2023

Уди Харелсън със странна семейна история

14.08.2023

Виетнам забрани "Барби"

03.07.2023