Суперпродукцията "Дюн" с премиера на кинофестивала във Венеция

Дългоочакваната премиера на новата версия на научната фантастика "Дюн" ("Dune") на режисьора Денис Вилньов ("Блейд Рънър 2049", "Първи контакт" и др.) ще бъде през септември. 

Лентата ще бъде показана премиерно на 3-ти септември на 78-ия Международен филмов фестивал във Венеция, извън състезателната програма.

Световната премиера на филма на майстора на фантастиката Дени Вилньов, с участието на актьорите Тимъти Шаламе, Зендая, Ребека Фъргюсън, Хавиер Бардем, Джейсън Мамоа, Оскар Айзък, Джош Бролин и др. трябваше да бъде през 2020-та, но беше отложена заради пандемията. 

Warner Вros. пък е голям фен на най-стария кинофестивал, като използва престижния форум във Венеция за премиерите на някои от най-мащабните си проекти - "Жокер", "Роди се звезда", "Гравитация" и др. Последният филм на Вилньов "Първи контакт" също беше показан за първи път във Венеция през 2016 г.

Песента, която се чува в трейлъра е "Eclipse'' на Pink Floyd с аранжимент на легендата Ханс Цимер.

Епосът е базиран на бестселъра на Франк Хърбърт от 1965 г., който се счита за един от най-добрите научно-фантастични романи на всички времена. Оказва се обаче, че книгата е трудна за екранизация. Адаптацията на режисьора Дейвид Линч от 1984 г. предизвиква смесени отзиви и планираната версия на култовия чилийско-френски режисьор от 70-те години Алехандро Ходоровски отпада на първоначален етап. Сега, с помощта на съвременните технологии, опита на режисьора в жанра, както и изключително силния актьорски състав, очакванията към новата адаптация са много високи. 

Свързани новини

New York Times хвали български филм

17.03.2022

Номинации за Златен глобус 2022

14.12.2021

Хитът "Ела, изпей" се завръща

30.11.2021

Виж новия Батман на Робърт Патинсън

21.10.2021

Джеймс Бонд се завърна епично

05.10.2021