Кино

02.03.201215:06

"Аве" и "Кецове" мерят сили с конкуренцията в...

За първи път жури ще оценява филмите от Балканския конкурс на 16-ия София Филм Фест. Два български филма – "Аве" и "Кецове" ще мерят сили с конкуренцията в конкурса, съобщиха от СФФ. След фестивалния си триумф по света, кинодебютът на Константин Божанов "Аве" ще участва и в Балканския конкурс на 16-ия... прочети още »
01.03.201217:16

Джордж Клуни бил хомосексуален?!

Въпреки слуховете, които се разпространяват, че Джордж Клуни е хомосексуален, той се чувства добре в кожата си. Щастлив в любовта, която споделя с приятелката си Стейси Кейблър, той въобще не се дразни от това какво медиите мислят по отношение на сексуалните му предпочитания, пише БГНЕС. "Ако реагирам, ще означава, че да си гей е нещо... прочети още »
29.02.201217:16

Мерилин Монро става лице на 65-ия фестивал в Кан

Филмовият фестивал в Кан избра холивудската икона Мерилин Монро за лице на юбилейното си 65-о издание тази година. Форумът ще почете 50 години от смъртта на актрисата. На черно-бялата снимка на фотографът Ото Л. Бетман Монро духа свещ на торта. Дизайнер на плаката е парижката агенция The Bronx. Фестивалът в Кан обяви, че е избрал Монро... прочети още »
28.02.201216:17

"Аве" открива София филм фест на 9 март

Международният фестивален хит "Аве" открива 16-ия София филм фест. Дебютът на Константин Божанов (на снимката заедно с актьорите Анжела Недялкова и Ованес Торосян ) дава начало на киномаратона на 9 март в Зала 1 на НДК, предаде БГНЕС. Фестът ще закрие документалният филм "Стоичков", посветен на футболната ни звезда. И на... прочети още »
28.02.201215:29

Анна-София Роб ще е младата Кари Брадшоу

Анна-София Роб ще изиграе Кари Брадшоу в предисторията на "Сексът и градът", съобщават американски медии. От състезанието за апетитната роля е отпаднала "Клюкарката" Блейк Лайвли, която бе често спрягана за наследницата на Сара Джесика Паркър. 18-годишната София Роб, която стана известна с ролята си на Вайълет във филма... прочети още »
28.02.201215:11

41-годишната Ума Търмън чака трето дете

Американската актриса Ума Търман е бременна с третото си дете. 41-годишната звезда, която има 13-годишна дъщеря Мая и 10-годишен син Левон от бившия си съпруг Итън Хоук, очаква първото си дете от бизнесмена Арпад Бюсън, предава БГНЕС. "Да, Ума е бременна. Тя все още не го е обявила, но много нейни приятели я питат, защото забелязаха... прочети още »
27.02.201212:19

Анджелина Джоли и Брад Пит планират отново да се снимат заедно

Анджелина Джоли и Брад Пит планират да играят отново заедно в нов филм. Звездната двойка се запозна на снимачната площадка на филма "Мистър и Мисис Смит" през 2005 г. и Анджелина смята, че е дошло време отново да обединят силите си. В отговор на въпрос за евентуално съвместно участие във филм, 36-годишната Анджелина заяви:... прочети още »
27.02.201207:13

Без изненади на Оскарите - "Артистът" триумфира на...

"Артистът" очаквано спечели Оскар за филм на годината. Лентата победи и в категориите за най-добра мъжка роля на Жан Дюжарден,  за най-добър режисьор, за костюми и музика.  Наградата за най-добър филм беше връчена от  актьора Том Круз, а режисьора Мишел Азанвисиюс пое отличието си от актьора Майкъл Дъглас, който... прочети още »
26.02.201212:36

Адам Сандлър води по номинации за наградата "Златна малинка"

Холивуд обяви номинациите за наградата "Златна малинка" или наградите известни като анти-Оскари. По принцип те се връчват ден преди самата церемония на Оскарите, но тази година организаторите решиха да връчат антинаградите на 1 април. Водещият претендент е Адам Сандлър, който има рекорден брой номинации - 11. Заради филма си... прочети още »
25.02.201212:36

"Артистът" получи 6 награди Сезар

Номинираният за десет награди Оскар черно-бял филм "Артистът" (The Artist), вдъхновен от ерата на нямото кино в Холивуд, триумфира с шест статуетки Сезар – наградите на Френската филмова академия, които се раздават само два дни преди Оскарите. "Артистът" спечели наградата за "Филм на годината", и донесе... прочети още »
24.02.201211:04

Остават броени часове до мегасъбитието в киното - Оскари 2012!

Остават 2 дни до церемонията по връчването на 84-тите награди на Академията за филмово изкуство "Оскар". Комикът Били Кристъл ще бъде домакин на събитието. Актьорът ще води най-престижната церемония за кино награди за девети път в своята кариера, с което става най-опитният водещ на наградите. Актьорът Майкъл Дъглас беше... прочети още »