Кино

24.02.201209:23

12 зрители отидоха на премиерата на филма на Анджелина Джоли в Белград

Само 12 души са посетили премиерата на филма "В земя на кръв и мед” на Анджелина Джоли в Белград. Освен това някои са напуснали киносалона преди края на 127-минутната лента. Според местно издание, хората напускали белградското кино "Делта” с думите "Този филм изобщо не е за любовта, както твърди авторката... прочети още »
23.02.201209:05

"Диктаторът" връхлита на Оскарите

Британският актьор Саша Барон Коен, известен с ролите си на Борат и Бруно, възнамерява да "смути" публиката на церемонията по раздаването на Оскарите на 26 февруари, съобщава "The Hollywood Reporter". Според източници на медията, актьорът иска да се появи преобразен в своето най-ново алтер-его, а именно на... прочети още »
22.02.201210:41

Актуалният български боксофис

Триизмерният приключенски екшън "Пътуване до тайнствения остров" е най-гледаният филм у нас за миналия уикенд, сочат обобщените данни от киносалоните. Филмът с Дуейн Джонсън - Скалата е гледан за първите му три дни на екран у нас от 11 472 зрители и има 120 031 лева приходи. Екшънът "Секретна квартира" е на второ място... прочети още »
21.02.201211:00

Антонио Бандерас ще се превъплъти в Пикасо

Антонио Бандерас ще се превъплъти в образа на легендарния художник Пабло Пикасо в новия биографичен филм "33 дни", където испанският актьор ще изиграе главната роля. Филмът разказва за живота на известния художник през 33-те дни, за които е създаден най-големият му шедьовър – живописното платно "Герника", което... прочети още »
21.02.201208:15

Финалисти в конкурса за късометражно кино на София Филм Фест

Селекционната комисия на Jameson Short Film Award обяви избора си за 12-те финалисти в борбата за голямата награда от 6000 евро, която ще бъде връчена за десета поредна година в рамките на международния филмов фестивал София Филм Фест. Ето и избраните (в азбучен ред): 1. Адаптация (Adaptation) - Петя Златева, анимация 2. Баща (Father) -... прочети още »
20.02.201210:12

Новата комедия "Корпус за бързо реагиране" събра звезди...

Актьорите от новия български филм "Корпус за бързо реагиране“ се събраха на специална прожекция в Cinema City. Някои от тях изгледаха за първи път лентата, която вече се радва на огромна популярност в социалните мрежи. Екипът на "Корпус за бързо реагиране" сподели, че е щастлив да представи на българската публика един... прочети още »
20.02.201209:07

Eлена Аная получи награда "Гоя" за "Кожата, в която...

Филмът "Няма покой за грешните" на испанския режисьор Енрике Урбису получи наградата "Гоя" за най-добър филм на Академията за изкуства и кинематография на Испания. Наградената лента разказва за полицай, разследващ изчезването на жени. Енрике Урбису победи и в категорията за най-добър режисьор. За пръв път той получава... прочети още »
20.02.201208:53

Уди Алън с награда за сценария на "Полунощ в Париж"

Уди Алън (Woody Allan) и неговият "Полунощ в Париж" (Midnight in Paris) спечелиха наградата за най-добър сценарий на Американската гилдия на сценаристите. На снимката са режисьорът и актрисата от филма Рейчъл МакАдамс. "Полунощ в Париж" е приказка за пътешествие във времето на големите имена в литературата и откри... прочети още »
17.02.201209:12

Джордж Клуни говори за приятелството си с Брад Пит

Актьорът Джордж Клуни сподели, че приятелят му Брад Пит е "един от страхотните хора" в живота му, пишат днес американските таблоиди.  Дори фактът, че тази година са в конкуренция за "Оскар", не е в състояние да помрачи дружбата им. В интервю тази седмица звездата похвали колегата си и призна, че Пит е един от... прочети още »
16.02.201213:11

Домът на Оскарите вече няма да носи името на Кодак

Театърът, в който през последните десет години се провеждаше церемонията по раздаването на наградите Оскар, вече няма да носи името Кодак заради банкрута на компанията. Съд по фалитите прие иск на Кодак за прекратяване на договора с театъра, като постанови, че това е "в най-добрите интереси на длъжниците, на кредиторите и на другите... прочети още »
16.02.201209:52

Сърби плашат Анджелина Джоли

Актрисата Анджелина Джоли и няколко човека от екипа на последния й филм са били заплашвани. Признанието бе направено от самата холивудска звезда, която е режисьор на филма "В земя на кръв и мед". Тя обяви това след премиерата на лентата, която е посветена на  ужасите от босненската война. Заплахите са направени по интернет... прочети още »