Ива от сутрин до обед

17.08.201513:10

Кой е най-големият мит за българина?

Вторник идва с митовете и истини. Централна тема на предаването ще бъде преподобна Стойна – българска светица, която между многобройните си пророчества е твърдяла, че българинът никак даже не е трудолюбив. Така че въпросът ни към вас е: кой е най-големият мит за българина?   Мит ли е, че има деца, на които им върви математиката... прочети още »
14.08.201513:04

От къде извира сексапилът?

От къде извира сексапилът – това е големият ни въпрос към вас в понеделник, а ние ще търсим отговора в много посоки.    В аспекта на здравето ще покажем притегателната сила на суровоядстовто и ролята му за мозъка и еволюцията с Катя Борисова,   Ани Пападопулу ще придаде сескапил и на класическата музика, защото с... прочети още »
13.08.201513:28

В какво сте такива майстори, че чак бихте преподавали?

В петък студиото ни ще се превърне в работилница, защото търсим майстори! В какво сте толкова добри, че направо ви се иска да го преподавате? Поводът за темата ни е майсторският клас на Райна Кабаиванска, за който ще научим повече от разговор със самата нея.   В рубриката "Дим да ни няма” ще си говорим за Индонезия с... прочети още »
12.08.201513:09

Коя е любимата ви кратка, но вкусна лятна рецепта?

В четвъртък продължава шествието на Кулинарните асове в ефира на Радио FM+. Очаквайте специалната рецепта за вас на Сандра Алексиева, а от вас очакваме да обогатите ефира с кратка, но много вкусна лятна рецепта.    Отваряме място в ефира си и за саморасляци, които кривят от правите пътеки. В рубриката "Див и... прочети още »
11.08.201513:28

Кое е най-сериозното предизвикателство пред младите хора днес?

В сряда светът отбелязва Международния ден на младежта и този факт има своя музикален и вкусен отпечатък в шоуто.    Бразилският перкусионист Клаудио Крон до Бразил ще дойде, за да разкаже за своите уърк-шопове в различни градове на България и съчетанието на три изкуства – музика, танц и спорт в бразилската капоейра.... прочети още »
10.08.201512:41

Кое за вас е най-краткото определение за "толерантност"?

Във вторник се фокусираме върху визуалното и текстово съдържание на българските учебници, за да открием отговори на въпроси като: "защо татковците не гушкат децата си; защо "нормалните” хора не са в колички и не са чужденци, защо отличниците носят очила...” Събеседник по темата ще бъде Венелин Стойчев, а вас молим да ни... прочети още »
07.08.201513:56

Как ще се развият социалните мрежи и интернет в бъдеще?

Как ще се развият социалните мрежи и интернет в бъдеще? Това е въпросът ни към вас в понеделник, а психологът Найден Николов ще представи своята визия за новата граница, която ФБ ще премине.   Рапърът Кристо ще разкаже защо започна да прави бижута и каква е неговата кауза, а в рубриката "Здравето" се връщаме назад във... прочети още »
06.08.201512:48

Какво бихте попитали или казали на звездите от Spirit of Burgas?

В петък Ива предава послания. Сутринта ще бъде с вас, а вечерта с Роби Уилямс, така че мога да му каже всичко, което му предадете. Какво бихте попитали или казали на звездите от Spirit of Burgas - това е темата ни в петък, когато голямото пируване започва.   Професионалният пътешественик, журналист и фотограф Емил Данаилов ни гостува... прочети още »
05.08.201517:06

Нова рубрика в "Ива от сутрин до обед" запознава с...

В четвъртък даваме начало на новата си рубрика, в която ще ви запознаваме с кулинари и майстори, а те, на свой ред, ще ви подаряват по една специална лична рецепта. Първият гост в нашия кулинарен август ще бъде Мариела Нордел, с която ще се потопим до ушите в гурме културата.   Певицата Мира Кацарова ще ни върне назад във времето,... прочети още »
04.08.201511:57

C какво се глезите в най-голямата жега?

В сряда се отдаваме на вкусовите си рецептори и още от сутринта си говорим за храните и напитките на лятото. Затова ви питаме – с какво се глезите в най-голямата жега, а Маги Гигова ще ни запознае подробно с най-модерните и скъпи коктейли и сладоледи в света.   Група Парапланер пък ще дебютира в нашия ефир ден след премиерата... прочети още »
03.08.201512:31

Учителски и ученически бисери ще бъдат темата във вторник

Учителски и ученически бисери ще бъдат в центъра на fb страницата "Ива от сутрин до обед” във вторник, когато непресъхващата българска реформа в образованието ще продължава да ражда недоразумения. А в студиото наш гост ще бъде култовият учител го история Емил Джасим, с когото ще си говорим за превенция на бедствия в... прочети още »