Ива от сутрин до обед

10.09.201516:20

Любо, Стенли и Митко Кърнев за супергрупата Легендите

В петък ключовата ни дума е завръщане. Зорница Аспарухова ще атакува ефира с втората част на култовата анимация "Хотел Трансилвания”, както и с останалите премиери на седмицата, а част от най-именитите български музиканти ще завладеят големите градове в страната под името "Легендите”. Повече за супергрупата ще научим от... прочети още »
09.09.201513:29

Има ли фатални грешки в любовта?

Има ли фатални грешки в любовта, които могат да убият и най-силана страст и да поставят връзката ви на командно дишане? Това е въпросът ни към вас в четвъртък, когато в нашия ефир се завръща Милена Родригес, която ще ни дава и отговорите за излизане от подобни ситуации.   В рубриката "100 години българско кино” представяме... прочети още »
07.09.201513:17

Ogi 23 представят "Ръцете горе"

Във вторник в "Ива от сутрин до обед" правим музикална равносметка на лятото с помощта на група Ogi23. Ангел ще представи за първи път в нашия ефир най-новото им парче, предвестник на албум номер три – "Ръцете горе".   Поставяме и ново начало – а именно това на очакването на "Нощ на театрите... прочети още »
04.09.201509:15

Кои са вашите най-запомнящи се истории от лято 2015?

В понеделник Ива се връща в София с още няколко истории от Аполония, които няма търпение да ви разкаже в първо лице. Вие, на свой ред, се гответе със своите най-забележителни спомени от лято 2015, които ще се радваме да споделите с нас.  В рубрика "Здравето” ще си говорим с оптометриста Мила Драгомирова за профилактиката на... прочети още »
31.08.201508:00

Ангел Заберски, Васил Петров и Михаил Заимов награждават младите...

Именитите музиканти Ангел Заберски и Васил Петров и фотографът-изследовател Мартин Заимов ще наградят отличниците от второто издание на "Евробет талант 2015-2016". Тримата са ментори на петнайсетте млади таланти, които се изявиха в програмата. Концертът и церемонията ще се състоят тази вечер в Клуб Аполония/Сцена ОББ от 19... прочети още »
30.08.201516:52

Ива на живо от "Аполония 2015"

В "Ива от сутрин до обед" в понеделник ви пренасяме на празниците на изкуствата "Аполония". Ива ще предава специално за вас на живо от Созопол най-интересното, любопитното и важното от събитията за деня, а акцентът ще падне върху откриването на тридесет и първото издание на фестивала, както и върху филма "Урок"... прочети още »
20.08.201512:34

Колумбия през погледа на Станислава Кара

В последния ден преди нашето лично лятно бягство тръгваме на пътешествие из Южна Америка. Дестинация на фокус е Колумбия, а в ролята на гид из най-екзотичните й съкровища влиза журналистката Станислава Кара.   В рубриката на "Ятото” пък ще превърнем студиото в работилница заради проекта на Галина Белева за бижута и... прочети още »
19.08.201512:31

Читалнята - сбъднатата мечта на софиянци

В четвъртък в студиото ни влиза с голяма усмивка един от най-обичаните кулинарни асове – Ути Бъчваров. С него ще забъркаме чудна смес от приятен разговор, споделена специално за вас рецепта и задължителното черно пиперче за по-лесно преживяване на последния ден преди петъка, а с кинокритика Катерина Ламбринова ще дискутираме... прочети още »
18.08.201513:04

Кое и какво може да ви даде скоростта и силата на тайфун?

Маги Гигова премина през Тайван и довърши това, което тайфунът "Соуделор” не успя. И тъй като още Богомил Райнов стигнал до извода, че жените са "Тайфуни с нежни имена” – кажете ми кое и какво може да ви даде скоростта и центробежната сила на тайфун.   Банско опера фест ще стартира за 6-ти пореден път, но... прочети още »
17.08.201513:10

Кой е най-големият мит за българина?

Вторник идва с митовете и истини. Централна тема на предаването ще бъде преподобна Стойна – българска светица, която между многобройните си пророчества е твърдяла, че българинът никак даже не е трудолюбив. Така че въпросът ни към вас е: кой е най-големият мит за българина?   Мит ли е, че има деца, на които им върви математиката... прочети още »
14.08.201513:04

От къде извира сексапилът?

От къде извира сексапилът – това е големият ни въпрос към вас в понеделник, а ние ще търсим отговора в много посоки.    В аспекта на здравето ще покажем притегателната сила на суровоядстовто и ролята му за мозъка и еволюцията с Катя Борисова,   Ани Пападопулу ще придаде сескапил и на класическата музика, защото с... прочети още »