Ива от сутрин до обед

04.08.201511:57

C какво се глезите в най-голямата жега?

В сряда се отдаваме на вкусовите си рецептори и още от сутринта си говорим за храните и напитките на лятото. Затова ви питаме – с какво се глезите в най-голямата жега, а Маги Гигова ще ни запознае подробно с най-модерните и скъпи коктейли и сладоледи в света.   Група Парапланер пък ще дебютира в нашия ефир ден след премиерата... прочети още »
03.08.201512:31

Учителски и ученически бисери ще бъдат темата във вторник

Учителски и ученически бисери ще бъдат в центъра на fb страницата "Ива от сутрин до обед” във вторник, когато непресъхващата българска реформа в образованието ще продължава да ражда недоразумения. А в студиото наш гост ще бъде култовият учител го история Емил Джасим, с когото ще си говорим за превенция на бедствия в... прочети още »
31.07.201513:50

Кои фейсбук страници са ваши любими интернет дестинации и защо?

Кои фейсбук страници са ваши любими интернет дестинации и защо – така започваме август, за да сме още по-ефективни в пътуванията, били те и виртуални.     В рубриката "Здравето" издателят Десислава Хаким ще ни подсказва алтернативите на традиционното лечение, а Вики от Мастило ще ни разкаже за спирита на... прочети още »
30.07.201515:07

Кое голямо световно събитие искате да посетите и отразите?

В последния ден от работната седмица мечтите ни ще ударят в тавана, а вие ще станете нашите лични репортери. Питаме ви – кое голямо световно събитие искате да посетите и отразите, а поводът е проектът на Гроздан Тодоров в Ятото, свързан с един от най-интересните фестивали в Англия – Isle of Wight.   Ще пътуваме и с... прочети още »
29.07.201512:35

Кои книги са вашият избор за плажа тази година?

В четвъртък се готвим за наближаващия уикенд и, надяваме се, дълго чаканата лятна почивка с най-лятната книжна тема и ви питаме – кои книги са вашият избор за плажа тази година? Цели четири идеи ще дойдат от Веселина Михова, главният редактор на "Ера”, която ще представи най-новите им издания.   С Милена Родригес пък... прочети още »
28.07.201513:11

Къде и какво в никакъв случай не бива да се прави

Запознай се с културните особености на мястото, за където пътуваш, за да не си изкараш боя. Къде и какво в никакъв случай не бива да се прави, ще ни разкаже пътешественикът-журналист Маги Гигова, а от вас очакваме пълни признания за личните ви гафове зад граница.   Група Атлас премина границата на 20-те и чукна 30 годишен юбилей.... прочети още »
27.07.201513:20

Дебат: Защитени ли са артистите в България от авторските права?

Във вторник започваме дебат по един изключително наболял напоследък въпрос – защитени ли са артистите в България от авторските права? Радко Недялков и Моника Найденова от Асоциация дебати София ще влязат в пряк двубой по темата, а Маги Джанаварова и Боби Иванчев ще дадат професионално мнение като работещи в сферата.   Лятното... прочети още »
24.07.201512:42

Какво може да се прави в големия град през лятото?

В месеца, в който масово се снимат голи пръстчета на фона на морето, ние оставаме в София, верни на жълтите плочки и дискретния й чар. Какво може да се прави в големия град през лятото – това е темата ни за споделяне с вас, а Суни Данаджъ ще разкаже за предстоящия ни любим летен фестивал София диша. Режисьорът Мая Вапцарова пък... прочети още »
23.07.201510:27

Какъв щеше да бъде животът ви, ако можехте да промените всичко в него?

В петък градът около нас ще стане хартиен, защото наближава премиерата на дългоочакваната екранизация по романа на Джон Грийн. С поредния му хит ще ни запознае Зорница Аспарухова, а съвсем тематично въпросът ни към вас е – какъв щеше да бъде животът ви, ако можехте с едно щракване на пръстите да промените всичко в него и да избягате от... прочети още »
22.07.201512:40

Как би изглеждала обявата за мъжа/жената на мечтите ви?

В четвъртък отваряме агенция за запознансва и очакваме обява за мъжът/жената на мечтите ви. "Искам да отгатва предвитарително мислите ми и ведро чувство за хумор - толкова ли е много за един милионер?", както се казваше във виц за блондинки. А пълен анализ на мъжете, които жените избират днес у нас и по света, ще направи нашият... прочети още »
21.07.201512:36

За какво бихте си купили остров?

Модерно е да се купуват... острови! И тъй като световната тенденция залива богатите и известните, които посвещават островите на любимите си хора или любимите си каузи, решихме да ви включим в промоцията и да ви попитаме: за какво бихте си купили остров? Маги Гигова ще ви запознае с най-екстравагатнтите и претенциозни проекти в темата:... прочети още »