Ива от сутрин до обед

16.06.201513:09

Кои и къде са най-добрите плажове?

В сряда сме на плажа. Избираме най-добрите плажове, независимо дали са диви или скъпи, дали са у нас или на другия край на света.    Маги Гигова ще ни запознае с тазгодишната пплажна класация на Trip adviser и ще си припомни най-дълбоките следи, които е оставил пясъкът в нея.    С песни от филми, цигански фолклор и... прочети още »
15.06.201514:41

Какво трябва да бъде мястото на учителя в нашето образование?

Уважението към учителите вече се гарантира със закон. Защо се стигна се стигна до тази мярка ще коментираме заедно с Цветан Цветански от Център за образователни инициативи, а въпросът ни към вас е: "Какво трябва да бъде мястото на учителя в нашето образование?”   Друга изключително обсъждана тема влиза в предаването ни във... прочети още »
12.06.201518:30

Отваряме пощенската кутия за приказки с Гери Турийска

В понеделник ще бръкнем в пощенската кутия за приказки, за да извадим най-добрите разкази, участвали досега в любимото ни събитие. Поводът е излизането на втория сборник с приказки, който ще ни представи Гери Турийска – сърцето и душата на Кутията.   Мартен Роберто и Николай Данев ще осигурят музиката през деня, защото на... прочети още »
08.06.201512:17

На какво сме готови за малките си пакостници?

За бебетата и децата – ежедневно оцеляване, за себе си – разни мисли и истории за евентуално останалото свободно време… Това не са бележките на някоя отчаяна майка, а част от главите в блестящия Кратък и практичен наръчник по оцеляване на семейства с малки деца и други в София. Авторката му Соня Тодорова ще бъде наш гост... прочети още »
05.06.201512:54

На фокус: два чисто нови фестивала в Банско

В понеделник поставяме ново начало на седмицата с няколко новини.   Стартират още два чисто нови фестивала в Банско – Бохеми банско фест и Банско фийт, на които очакваме звезди като Иво Папазов Ибряма и Джеймс Артър. Повече за всички участници и замисъла на събитията ще чуете от Марио Балтаджиев – един от организиторите... прочети още »
04.06.201512:44

Националният отбор на България по астрофизика - на олимпиада в...

Този петък ще се посветим на пътешествия. В рубриката на различната социална мрежа Ятото ще се опитаме да изпратим националния отбор на България по астрофизика на международната олимпиада в Индонезия, а те междувременно ще ни шашнат с постиженията си досега.    Втората ни дестинация за деня ще е Женева, а виновникът за... прочети още »
26.05.201514:15

Има ли светло бъдеще за сексуално различните у нас?

В сряда Прея влиза в студиото с опашки и весела рокля, за да ни представи закачливия хит с мирис на  лято "Позволи ми да знам”.    Журналистът Маги Гигова отново е в неохраняемата зона, където може да се говори за всичко. След като Ирландия призна с референдум правото на хомосексуалните да влизат в брак, темата... прочети още »
25.05.201512:50

Наближава международният Bansko Jazz Fest 2015

Във вторник ще оплетем в думи от кукувича прежда чудният свят на Юлия Дивизиева. Авторката издава своята първа книга, но писането е нейна отдавнашна страст да смесва смешното, абсурдното, преживяното и приказното в запомнящи се разкази.   18-тото издание на Bansko Jazz Fest подарява още един ден на феновете на джаза, а кои ще бъдат... прочети още »
22.05.201513:20

Максим Ешкенази представя предстоящия концерт Фортисимо

Понеделник започваме под диригентството на Максим Ешкенази, които ще ни представи предстоящия финален концерт Фортисимо и със сигурност ще ни запали по летенето със самолет, музика и дрон.   Очаквайте и очарователната Лина Никол, която пее вълшебно, работи като маркетинг мениджър и се разтоварва с рисуване. прочети още »
21.05.201516:47

Запознайте се с най-симпатичните софийски чудовища

В петък ни напада глад за чудовища. Ще ви представим София Монстърс - един палав проект с жълти, зелени, лилави и всякакви други чудовища, които изникват от снимки на столицата и й се обясняват в любов.   В "Какво да гледате” Зорница Аспарухова представя блокбастърите на лятото, а красивата Албена Танева ще ви пусне лично... прочети още »
20.05.201513:17

В светлината на прожекторите: Рангел Вълчанов

В четвъртък светлината на прожекторите ще бъде за големия ни режисьор Рангел Вълчанов. По повод премиерните за netcinema.bg филми "А сега накъде” и "А днес накъде” ще ни гостува дъщеря му Ани Вълчанова с разказ за неизвестното около филмите и житейската непокорност на Рангел.    Консултантът по успешни... прочети още »