Ива от сутрин до обед

08.05.201512:57

Лечебните качества на храната

Джинджифил при настинка, малини за температура, череши за гърло... все здраве от природата, за което ще си говорим в понеделник.    Специалният ни гост в рубриката "Здравето” е д-р Гайдурков с неговата философия за лечение чрез храната, описано в книгата му "Човешкото хранене”. Така че заедно с вас ще пишем... прочети още »
07.05.201513:06

Коя е вашата лична приказка и коя бихте искали да изживеете?

В петък се отправяме на пътешествие, и то не къде да е, а из най-слабо познатите и в същото време красиви места в България. Ще пътуваме с книгата "101 отбивки” на Иван Михалев и Елина Цанкова, специалните ни пратеници за каузата.   Марио Балтаджиев ще ни въвлече в приказката "Грозното патенце” по повод най-новия... прочети още »
05.05.201513:00

Как би изглеждалa вашата презентация на страната ни?

В четвъртък нахлуваме в ефира, въоръжени с музикални инструменти и мажоретни пухчета, защото ще ни гостуват финалистите от "България търси талант” – Ботевградският духов оркестър и мажоретен състав. Те ще ни разкажат какво е да представяш България, докато обикаляш света, затова и въпросът ни към вас е как би изглеждала вашата... прочети още »
04.05.201515:53

Кои на пръв поглед несъвместими неща смесвате умело?

Този вторник в нашия ефир ще се пее за любов. Поводът е новата песен на Румънеца и Енчев в колаборация с Грег Банис от фънк групата Hot Chocolate "My love is your love”. Дуото е известно с любовта си към смесване на стилове и сега отново показва новаторство – за първи път в аранжимент са съчетани рагатон и електронно звучене.... прочети още »
30.04.201512:54

Какво правите наистина на 100%?

Какво правите наистина на 100%? Въпросът върви с обещанието на група Акага, че ще направят един концерт на 100% с най-добрите им хитове през години и забавление на макс.    В рубриката 'ЗДРАВЕТО” ще говорим за това, което успява да масажира над 80 мускулни групи едновременно – смехът, със смехотерапевта Моника... прочети още »
29.04.201517:42

Как родните роми успяват да бъдат два пъти по-щастливи от нас?

В последния работен ден на седмицата ще измерваме щастието. Последното допитване отново ни поставят на 123-то място от 151 страни по индекс на щастието. Ние сме след камерунците, кубинците – дори  ромите. Така че въпросът ни към вас е – защо родните роми успяват да бъдат два пъти по-щастливи от нас и у нас?    В... прочети още »
28.04.201519:24

Кое е това нещо, което ни продават с абсурдна надценка?

Кое е това нещо, което ни продават с абсурдна надценка? Това е въпросът ни към в вас в сряда, когато журналистът Маги Гигова прави анализ на това колко действително струват стоките и услугите, които си купуваме.   Очаквайте и невероятната Мария Сапунджиева, която участва в премиерата "Омайна нощ” на Велко Кънев, с която се... прочети още »
27.04.201514:10

Какво може да превърне НДК в интересно градско пространство за вас?

Във вторник, вече по традиция, събираме Рицарите на книгата 2015 и тази година те ще бъдат Мирослав Боршош – новия шеф на НДК и Валентина Стоева от "Бисерче вълшебно”. Така че използваме възможността да ви попитаме – какво бихте искали да има и да се случва в НДК, за да стане Дворецът едно съвременно и интересно градско... прочети още »
24.04.201514:17

Рожденикът Владо Карамазов представя новата пиеса "Дакота”

В понеделник започваме празничната седмица с рожденник – Владо Карамазов ще дойде при нас, за да почерпи... с една новина. Трите мечки – Карамазов, Бахаров и Вергов вадят ново заглавие за театрална сцена – "Дакота” под режисурата на Владо Пенев.    Ще представим и още една сценична изява –... прочети още »
23.04.201514:01

Кои факти от живота ви карат да се усмихнете?

Споменете факти от живота: вашия, чуждия, познатия и непознатия, които ви карат да се усмихнете. Темата е петъчна и денят е петък, а това е факт, който вече е усмивка.   Точно затова Зорница Аспарухова ще разкаже подробности на ней-големия европейски кинофестивал – този в  Кан, и премиерните филми на седмицата, а в часът... прочети още »
22.04.201514:02

23 април - световният ден на книгата

На 23 април празнуваме световния ден на книгата и ще си разменяме любими цитати от любими книги. А в замяна ви даваме първото в България издание, което е подбрало култови цитати от най-четените и продавани книги за последното десетилетие у нас и по света.   Лесно ли е да продуцираш филми у нас – за това ще говорим с Росица... прочети още »