Ива от сутрин до обед

21.05.201516:47

Запознайте се с най-симпатичните софийски чудовища

В петък ни напада глад за чудовища. Ще ви представим София Монстърс - един палав проект с жълти, зелени, лилави и всякакви други чудовища, които изникват от снимки на столицата и й се обясняват в любов.   В "Какво да гледате” Зорница Аспарухова представя блокбастърите на лятото, а красивата Албена Танева ще ви пусне лично... прочети още »
20.05.201513:17

В светлината на прожекторите: Рангел Вълчанов

В четвъртък светлината на прожекторите ще бъде за големия ни режисьор Рангел Вълчанов. По повод премиерните за netcinema.bg филми "А сега накъде” и "А днес накъде” ще ни гостува дъщеря му Ани Вълчанова с разказ за неизвестното около филмите и житейската непокорност на Рангел.    Консултантът по успешни... прочети още »
19.05.201515:19

Как се прави филм за 19 дни, разказват авторите на "Урок"

Как се прави филм за 19 дни с добра идея, великолепни актьори и почти без пари? Ще разберете от авторите на най-успелия български филм днес "Урок” – Петър и Кристина, който задълбава в казуса "Българска учителка обра банка”.    "Виж кой говори” е темата на Маги Гигова в  Неохраняема... прочети още »
18.05.201512:41

Остава и P.I.F. - заедно в Берлин за 24 май

Във вторник в ефир ще има тотална смяна на местата. Операта "Аида" каца в НДК с африкански балет, камила и три световно известни оперни звезди.    Българските групи Остава и P.I.F. пък обединяват усилия за превземане на Берлин на 24 май, а уникално смешната Карла Рахал опъва чадъра на плажа, за да  вика на своите... прочети още »
15.05.201512:18

Дали буквите, които използваме всеки ден, са най-добрият графичен...

Наближи ли 24 май, всички се сещаме за кирилицата, гордеейки се с основание със своята писменост, която ни изгражда такива, каквито сме... А дали всъщност буквите, които използваме всеки ден, са наистина най-добрият графичен избор? В понеделник ще се разпрострем по темата за шрифтовете в българския език с Ганета Сагова и Георги Караманев от... прочети още »
14.05.201514:52

Бихте ли връчили Златна палма на филма на живота си и в коя категория?

В петък ще си говорим за кино – и то за наистина качествено такова. Фестивалът в Кан чука на вратата и по този повод ви питаме – бихте ли връчили Златна палма на филма на живота си и ако да – в коя категория? Трябва да ни споделите, разбира се, и на какво ще наблегнете в него, както и какво ще забраните на режисьора да... прочети още »
13.05.201512:28

Помага или вкарва в заблуда литературата за самопомощ?

Помага или вкарва в заблуда литературата за самопомощ? Отслабнахте ли завинаги, намерихте ли мира в себе си и направихте ли милиони, благодарение на self-help литературата? Това е темата ни в четвъртък, а Анастасия Карнаух прави централна в "Аз чета с Настя”.    Рубриката "100 години българско кино" с... прочети още »
12.05.201512:40

Кой различен от обичайните сюжети бихте си татуирали?

Татуировките – досадна мода или изкуство с кожа на клиента? Картинките изпълзяха на припек покрай повишените температури и отново се загледахме в добрите и лошите примери по телата и лицата.    Дълбоко по въпроса за значението и символиката на татусите ще дълбае журналиста Маги Гигова, а въпросът ни към вас е творчески... прочети още »
11.05.201512:48

Кои са темите, по които искате вашият глас да бъде чут?

Кои са темите, по които искате вашият глас да бъде чут? Това е въпросът ни във вторник, когато стартира кампанията "Гласът на Радио FM+”, в която вие ставате част от ефира и неговите послания.   Глас ще извиси и Орлин Павлов, който дръзва да направи крачка нагоре в развитието си с Биг Бенд Концерт на 3 юни в... прочети още »
08.05.201512:57

Лечебните качества на храната

Джинджифил при настинка, малини за температура, череши за гърло... все здраве от природата, за което ще си говорим в понеделник.    Специалният ни гост в рубриката "Здравето” е д-р Гайдурков с неговата философия за лечение чрез храната, описано в книгата му "Човешкото хранене”. Така че заедно с вас ще пишем... прочети още »
07.05.201513:06

Коя е вашата лична приказка и коя бихте искали да изживеете?

В петък се отправяме на пътешествие, и то не къде да е, а из най-слабо познатите и в същото време красиви места в България. Ще пътуваме с книгата "101 отбивки” на Иван Михалев и Елина Цанкова, специалните ни пратеници за каузата.   Марио Балтаджиев ще ни въвлече в приказката "Грозното патенце” по повод най-новия... прочети още »