Ива от сутрин до обед

23.04.201514:01

Кои факти от живота ви карат да се усмихнете?

Споменете факти от живота: вашия, чуждия, познатия и непознатия, които ви карат да се усмихнете. Темата е петъчна и денят е петък, а това е факт, който вече е усмивка.   Точно затова Зорница Аспарухова ще разкаже подробности на ней-големия европейски кинофестивал – този в  Кан, и премиерните филми на седмицата, а в часът... прочети още »
22.04.201514:02

23 април - световният ден на книгата

На 23 април празнуваме световния ден на книгата и ще си разменяме любими цитати от любими книги. А в замяна ви даваме първото в България издание, което е подбрало култови цитати от най-четените и продавани книги за последното десетилетие у нас и по света.   Лесно ли е да продуцираш филми у нас – за това ще говорим с Росица... прочети още »
21.04.201512:43

Да си припомним златните години на Златния орфей

В сряда се връщаме в златните години на Златния орфей, за да си припомним всичките му смешки и абсурди заедно с Магдалена Гигова. Това е и поводът да се върнем в черно-бяло минало и да направим едни общи "усмивки от старите ленти” с ваши или чужди архивни кадри, които ни карат да се забавляваме.   Очаквайте и разговор за... прочети още »
20.04.201512:53

Да се отзовем ли на призива да спасим българския туризъм?

Във вторник ви питаме: "Ще се отзовете ли на призива на премиера да почиваме у нас, за да спасим туристическия бранш от отлива на руски туристи?” Ива очаква вашите отговори и разбира се мотивацията за тях, а в студиото ще организираме поредния професионален диспут с помощта на Асоциация Дебати София: "На почивка в България... прочети още »
17.04.201513:10

Какво сте способни да направите в името на каузата си?

Какво сте способни да направите в името на каузата си? С този разговор започваме новата седмица, защото в студиото имаме една истинска вдъхновителка. Виолета Иванова ще пропътува 10 000 км. на мотор из Европа в името на борбата срещу рака, след като майка й претърпява успешна операция миналата година.   Каузата на Sentimental... прочети още »
16.04.201512:35

Ако сте известен фотограф, какви обекти щяхте да снимате и защо?

В петък ще гледаме света през обектива.    Оказва се, че фотографията освен професия и хоби –  може да лекува в прекия и преносен смисъл. Тя привлича общественото внимание и да задава въпроси. Така че въпросът ни е: "Ако сте известен фотограф и ви предстои изложба – какви обекти щяхте да снимате и... прочети още »
15.04.201512:43

Как си представяте извънземните и какво ще направят, ако кацнат на...

Този четвъртък ще се гмурнем в един Смексвят – не, не си измисляме думи сами, а ги вадим от речника на новите си любими извънземни – бувите. Героите от нашумялото филмче ще влязат в нашия ефир в книжна форма, защото Настя ще ни представи личната си класация за детски книги на месец април.   В рубриката "100 години... прочети още »
14.04.201507:00

Кога късането и чупенето носи огромно удовлетворение?

Започваме седмицата след празниците с късане, чупене и разрушаване. В типично детски стил ще разглобим всяко нещо, за да видим какво има вътре и ще се водим с инструкции от книгата "Унищожи този дневник”. Малко детенце в студиото ще ни учи как се руши правилно, а въпросът към вас е: "Кога късането и чупенето носи огромно... прочети още »
08.04.201515:25

С какво бихте сравнили секса за една нощ?

В четвъртък темата е секс, при това за една нощ. С какво бихте го сравнили и нашият въпрос към вас, а Милена Родригес ще навлезе дълбоко в темата, спорта и жанра "бърза любов”.   В рубриката "100 години българско кино” ни гостува Иглика Трифонова, с която ще коментираме нейната лента "Писмо до... прочети още »
06.04.201512:30

Има ли наистина неудобни въпроси или само отговорите са неудобни?

Има ли наистина неудобни въпроси или само отговорите са неудобни? Това е темата ни в сряда, когато две шпаги на журналистическата мисъл у нас – Маги Гигова и Ива Дойчинова - ще си поговорят за това кои са наистина неудобните въпроси в интервютата, кога и как се задават и каква е етичната мярка, която определя личностите в тази... прочети още »
03.04.201514:31

Kоя е вашата лична лудост?

"Всеки си е башка луд”, казва народът ни е в понеделник проверяваме буквално правотата на тази фраза. Питаме ви коя е вашата лична лудост и Ива е сигурна, че ще има някой, който стъпва през плочка на тротоара. А психолозите Андрей и Даниел съвсем не на майтап ще представят "Наръчник на психологическото... прочети още »