Ива от сутрин до обед

11.03.201513:14

"Ива от сутрин до обед" представя: българският отговор...

В четвъртък сме на вълна кибер-пънк-еротика или българският отговор на 50 нюанса сиво – книгата "С@мот@". Нейната авторка Мартина Дечевска ще ни гостува, за да ни разкаже за реалните и виртуалните затвори, в които попадат две жени.    Актьорът Явор Милушев пък ще ни върне към класиката с представянето на два... прочети още »
11.03.201512:39

Явор Милушев гостува на "Ива от сутрин до обед” в четвъртък

Радио FM+ и сайтът за онлайн разпространение на български филми netcinema.bg отбелязват съвместно "100 години българско кино с netcinema.bg и Радио FM+”.   Всеки четвъртък гост в сутрешния блок на медията, "Ива от сутрин до обед”, ще гостуват популярни личности от арт и кино средите, които ще дискутират... прочети още »
10.03.201516:46

Защо обичаме България повече отдалече?

Продължаваме да споделяме своя #сутрешентриумф! След признанията, че чистите от сняг колата на съседа и не можете да отлепите жена си от леглото, Ива е любопитна да разбере докъде може да стигне енергията ви и доброто настроение и в сряда сутрин.   Сънени остават и Тони и Гергана Николаева, което представят нова и много елегантна... прочети още »
09.03.201515:21

Ако бяхте книга, какво щеше да бъде заглавието?

Във вторник представяме хората като книги. Поводът е гостуването на "Живата библиотека” - събитие, в което хора могат да бъдат четени като книги и да разбиват стереотипите за определени общества или социални групи. Затова питаме и вас – ако вие бяхте книга, какво щеше да бъде заглавието?   Невена Цонева ни гостува с... прочети още »
06.03.201513:27

Kакво ви харесва и какво ви дразни в еманципирането на жените?

Ден след 8 март организираме поредния си радио дебат по темата "За или против еманципацията” с Траян и Йордан от Асоциация Дебати - София. Темата пък за вас е – какво най-много ви харесва и какво най-много ви дразни като резултат от еманципирането на жените?   В рубриката „Здравето” ви запознаваме с... прочети още »
05.03.201513:49

Какво ви кара да се гордеете, че сте българи?

Какво ви кара да се гордеете, че сте българин? Въпросът ни е към вас, а поводът – събитието, което срещна 65 деца, живеещи извън България, но с българско самозъзнание, с Кристалина Георгиева и родни парламентаристи в Брюксел. А какво казват тези деца, за които България е мечтана реалност - ще чуете в предаването.   Даниела... прочети още »
27.02.201514:11

Кои български филми бихте искали да можете да гледате онлайн?

На 5 март стартира новата рубрика "100 години Българско кино" с netcinema.bg и радио FM+. В студиото ни ще гостуват създателите на сайта Илиян Джевелеков и Мая Войникова, както и режисьора на премиерния филм "Скок" Петър Вълчанов. А въпросът ни към вас е - кои български филми бихте искали да можете да гледате в... прочети още »
26.02.201512:02

Предстои ли ни близко или далечно пренасяне на друга планета?

От векове се питаме дали на Марс не е имало друга цивилизация, досущ като нашата, и какво й се е случило. Ето защо изследването на Червената планета е важно както за нашето минало, така и за нашето бъдеще. В петък ще го поверим на д-р Владимир Божилов, а въпросът ни към вас е: смятате ли, че ни предстои близко или далечно пренасяне на друга... прочети още »
25.02.201512:49

Какво е общото между истинския мъж и страхотния баща?

Истинският мъж не се страхува да си изцапа ръце..., а сменя памперса! Това е част от посланията на кампанията "Да бъдеш баща”, която ще представим в студиото, а с вас ще говорим на тема – какво е общото между истинския мъж и страхотния баща.   Отново правим и комбинация 2 в 1 – Милена Родригез и Митко от... прочети още »
24.02.201517:15

Да се узаконят ли платените любовни услуги у нас?

В дни на вземане на важни решения отново излиза темата на узаконяване на платените любовни услуги у нас. Смятате ли, че този въпрос трябва да бъде решен сега и в каква посока?   Наскоро чествахме Деня на майчиния език. По този повод стартира инициатива, насърчаваща българите в чужбина да учат своите деца на родния си език –... прочети още »
23.02.201514:32

Има ли области, в които жената у нас продължава да бъде подценявана?

Вторник идва със сериозна тема – има ли области, в които жената у нас продължава да бъде подценявана да получва по-ниско възраграждение или по-лоши условия на труд от мъжете? Темата е сериозна и е продиктувана от книгата "Една Арабска принцеса разказва”, която за пръв път разбуни духовете преди години, казвайки от първо лице... прочети още »