Ива от сутрин до обед

11.02.201514:11

Кои са най-незабравимите подаръци, които са ви правили?

Да умееш да правиш и да получаваш подаръци са две изключителни качества. Забелязали сме, че хората, които умеят да получават подаръци са и тези, за които се стараем най-много. Кои са най-незабравимите подаръци, които са ви правили е темата ни в четвъртък, а Милена Родригес ще говори за специфичните подаръци, изразяващи... прочети още »
09.02.201513:14

Какво още се нуждае от пренареждане за презареждане?

Във вторник ни гостуват група Tri О Five с новите си попълнения – Прея и Мартен Роберто. Цялостното ново звучене на групата е светнало и фънки, но за това ще разказват в думи и ноти нашите гости. А темата ни към вас е "Какво още се нуждае от пренареждане за презареждане?”   Какво се случва в читателските клубове и... прочети още »
06.02.201513:13

На коя песен бихте присъдили званието "Най-добра за 2014”?

В понеделник сме на вълната на 57-тата церемония Grammy. При кого ще отидат грамофончетата тази година и кои са големите губещи ще чуете от Рози Борачева и Димитър Ганев. Ние пък питаме вас – на коя песен вие лично бихте присъдили званието "най-добра за 2014”.   В рубриката Здравето ще говорим за изкуството да... прочети още »
05.02.201513:29

Какво означава призванието да си учител?

Какво означава признанието да си учител? По тази важна тема ще си говорим с вас утре, а поводът е гостуването на "златният физик на България” Теодосий Теодосиев, за когото трудът, посветен на учениците, не е за пари или за слава, а защото иска да бъде използван. И да дава вярата, че все още има място в родното образование за... прочети още »
04.02.201512:43

Откъде идват гальовните имена, които си даваме?

Кои са навиците във връзката, които ви правят по-близки и сътворяват вашата вселена – това е темата на Милена Родригес в четвъртък. А ние с вас се заемаме с пиленцата, мечетата, котетата и дърветата, които населяват нашия интимен свят – откъде идват гальовните имена, които даваме и как се обръщате един към друг, когато сте... прочети още »
03.02.201513:14

Как пазите вътрешната си хармония?

В сряда вървим по въже. Как да пазим баланса в ежедневието си и извън него е темата на Митко от Сървайвър, който реално практикува ходенето по въже. А въпросът ни към вас е: как вие пазите вътрешната си хармония?     Две събития, посветени на модерността и традициите ще ни представи Елеонора Гаджева, а Маги Гигова започва да... прочети още »
02.02.201513:36

Бихте ли станали донор? Защо?

Във вторник ще поговорим за донорството – става ли все по-популярно и у нас даряването на генетичен материал и осъзнава ли се удовлетворението да сбъднеш нечия мечта за собствено детенце. Това е темата ни с "Майки за донорство”, а въпросът ни към вас е съвсем директен – бихте ли станали донор – защо да или защо... прочети още »
29.01.201514:11

Коя е любимата ви колаборация между мъж и жена?

Започваме седмицата от раз и с апломб – а това на нашия език означава с много любов, разбира се. Славчо Николов от БТР ще ни представя видеото към дуетното парче на групата с Мариана Попова и по това повод ви питаме: коя е любимата ви колаборация между мъж и жена – не задължително в музикално отношение.   Светлана... прочети още »
28.01.201515:14

"Куче от станиол" в помощ на "Очи на четири лапи"

Тази седмица нашият петък се пада в четвъртък, затова ще ви сервираме една от любимите си теми за десерт на седмицата. Албена от фондация "Очи на четири лапи” и Теодора от НПМГ София ще ни разкажат за кампанията "Куче от станиол”, приходите от която ще отидат за обучаване на кучета-водачи.   С Владимир Иванов от... прочети още »
27.01.201514:09

С какво свое уникално умение ще влезете в Гинес?

С какво свое уникално умение ще влезете в Гинес? Това е темата ни в сряда, когато Маги Гигова ще направи пълен преглед на българите в Гинес заради кандидатурата на Стоянка Мутафова за най-възрастна играеща актриса в света.   Димитър Касабов от "Сървайвър" влиза като режисьор и психолог в темата за динамиката между... прочети още »
26.01.201514:10

Kоя е фразата, която най-точно характеризира гърците?

Гърция отново е във фокуса на всички разговори – след победата на Сириза се питаме се устои ли тази страна на изискванията на ЕС и мерилото "харчи, колкото печелиш”, или винаги ще си намира мекото на хляба.    С писателя и журналист Катерина Хапсали не просто ще говорим за южната ни съседка, а директно ще изпием... прочети още »