Ива от сутрин до обед

19.12.201414:43

Рут Колева с Kоледен unplugged в студиото на Радио FM+

В понеделник дърпаме щепсела в студиото. Рут Колева ще направи своя коледен unplugged и ще изпълни на живо любимите си песни в чест на любимото си радио и неговите слушатели – вие.   Ще ни гостува и Нели Конуей – дългогодишен журналист, преподавател по кундалини йога и един от малкото българи с публикувана... прочети още »
18.12.201413:02

Всичко за "Хобит" – филмът, книгата и авторът й

В петък Анастасия Карнаух и Зорница Аспарухова обединяват усилия, за да обхванат Дж. Р.Р. Толкин в текст и картинка. Ще чуете всичко за Хобит – книгата и филма, както и любопитна информация за един от най-четените писатели в историята на литературата.   Задава се и най-мащабното състезание по дебати, което се е... прочети още »
17.12.201413:36

Какво да правим, когато още някой е влюбен в нашата половинка?

И четвъртъкът тази седмица ще мине под знака на любимите коледни истории – утре Иван Гранитски ще бъда наш гост и докато си говорим сладко за съвременната българска поезия и проза и за тяхната съдба, ще изтеглим четирима от вас, писали на koleda@fmplus.net.   Милена Родригес ще засегне темата за конкуренцията в любовта –... прочети още »
16.12.201415:37

Какво ни носи 2015 - годината на зелената дървена коза

Още в сряда се подготвяме за годината на зелената дървена коза според китайския хороскоп. Ще разберете защо през 2015 трябва да сте ярки и блестящи, а дори и да ви нарекат "овца” – не трябва да се обиждате.   Олег Ковачев ще ни разкаже за това как децата от арт студио "Малки таланти” стигнаха до сцената и... прочети още »
15.12.201412:01

Елеонора Гаджева за нещата, които ни будят и ни дърпат нагоре

Продължаваме обратното отброяване на дните до Коледа.    Във вторник те са осем и по този повод ще валят още награди за онези от вас, които са ни подарили своята коледна история на koleda@fmplus.net.    С Елеонора Гаджева ще си говорим за нещата, които ни будят и ни дърпат нагоре, а Евелина Павлова и Кирил Христов... прочети още »
12.12.201413:48

15 години по-късно - "Естествен роман” на Георги Господинов

15 години и 10 издания по-късно, "Естествен роман” на Георги Господинов все още вълнува с всяка своя дума и точно затова ще бъде и звездата на предаването в понеделник. Отсега се подгответе, защото в студиото ще влезе любимият ни български писател – без да преувеличаваме.    Не спирайте да ни изпращате и своите... прочети още »
10.12.201414:30

Възможен ли е съзнателен избор в любовта?

Коледа е времето, в което всички отварят сърцата си по-широко, но дали когато става въпрос за любов не трябва да включваме и ума си в действие, се питаме в четвъртък. Възможен ли е съзнателен избор в любовта е темата, която ще дискутираме с психолога Милена Родригес.    Анастасия Карнаух ще представи творчеството на един от... прочети още »
09.12.201413:53

Кой какво предлага и на какви цени в предстоящия зимен сезон?

Първият сериозен сняг падна и е време да нарисуваме нашата бяла карта на света. Спускаме се по нанадолнището на ски заедно с журналиста Маги Гигова, за да разберем кой какво предлага и на какви цени в предстоящия зимен сезон, който се открива на 13-и.   Зорница Аспарухова беше специален гост на фестивала на кино и комикси Comic Con в... прочети още »
08.12.201416:39

Кои са най-ефективните процедури за блясък на кожата през зимата

Във вторник продължаваме да се подготвяме за празниците, като започваме с красотата.    Доктор Валянова от Хил клиник ще ни запознае с най-ефективните процедури за блясък на кожата през зимата, а едно от най-добрите издателства ще предостави прекрасни четива за студените дни в замяна на вашите коледни истории, изпратени на... прочети още »
08.12.201408:00

ПРОВИОТИК - за добра чревна флора и здрава имунна система

На 15 декември, понеделник, от 9:00 ч. един от създателите на ПРОВИОТИК – Кирил Петров, ще гостува в предаването на Ива Дойчинова в рубриката "Здравето”   В нея ще се коментират на живо качествата и действието на ПРОВИОТИК. Всички слушатели, желаещи да зададат въпрос към госта, могат да го направят на e-mail... прочети още »
05.12.201412:30

Ставри Калинов за предстоящата си нова изложба

До Коледа остават повече от две седмици, но ние започваме да раздаваме подаръци още от този понеделник.    Ще ви срещнем с част от нашите помощници, осигурили награди за вас – очакваме художника Ставри Калинов, който открива нова изложба, както и издателство "Егмонт България”, приготвило страхотни книжни... прочети още »