Ива от сутрин до обед

27.01.201514:09

С какво свое уникално умение ще влезете в Гинес?

С какво свое уникално умение ще влезете в Гинес? Това е темата ни в сряда, когато Маги Гигова ще направи пълен преглед на българите в Гинес заради кандидатурата на Стоянка Мутафова за най-възрастна играеща актриса в света.   Димитър Касабов от "Сървайвър" влиза като режисьор и психолог в темата за динамиката между... прочети още »
26.01.201514:10

Kоя е фразата, която най-точно характеризира гърците?

Гърция отново е във фокуса на всички разговори – след победата на Сириза се питаме се устои ли тази страна на изискванията на ЕС и мерилото "харчи, колкото печелиш”, или винаги ще си намира мекото на хляба.    С писателя и журналист Катерина Хапсали не просто ще говорим за южната ни съседка, а директно ще изпием... прочети още »
23.01.201513:35

На какво бихте направили основен ремонт в личния или обществения...

В понеделник започваме основен ремонт и до обяд студиото ще бъде преобразено. Вдъхновителят ни е писателят Алек Попов, който грабна "кангото”, за да разбута основно култовия си роман "Черната кутия” и да го пренапише отново. А пък вие ще планирате някое голямо бутане на стени в личния или обществения живот, което се... прочети още »
22.01.201516:36

Бариста Йордан Дъбов разкрива цялата истина за кафето

В петък ще ви гледаме на кафе! Бариста Йордан Дъбов ще ни разкрие цялата истина за кафето и ще даде съвети за това как да го избираме и приготвяме. И тъй като до вас ще достигне някое особено качествено пакетче с кафе – ще го заслужите, като ни напишете любима рецепта за напитка или десерт с кафе.    А Зорница Аспарухова... прочети още »
21.01.201512:28

За или против преместването на паметника "1300 години...

Четвъртък ще ни донесе още един дебат – при това актуален. За или против сте преместването на паметника "1300 години България" пред НДК? Ива очаквам вашето мнение, а в радио-дебат на живо се включват Делчо Делчев от Трансформатори срещу Николай Нейков – Асоциация Дебати-София.   Анастасия Карнаух представя три... прочети още »
20.01.201514:04

Историите на животните-артисти в киното

Анимационен или реален – няма значение, важното е да е артист-животно! Това е темата, над която ще се умиляваме и ръмжим в сряда, защото Магдалена Гигова ще насели своята Неохраняема зона с истории на животните-артисти в нашето кино.    Калин Вельов ще обяви завръщане към 50-те години на миналия век, защото заедно с... прочети още »
19.01.201513:10

Kое е вашето лично любимо Топ 3 в родната музика?

Край брегът редят се, редят се тополите, високо застани, обичам те до тук. Не се притеснявайте, изречението има своята логика, защото цитира текстове от любими български песни. Във вторник ще празнуваме 20 години на една от любимите български групи – Мери бойс бенд и затова ви питам: кое е вашето лично любимо Топ 3 в родната... прочети още »
16.01.201513:02

Успяваме ли да ценим истинските си лидери, талантливите и успелите?

Успяваме ли ние като общество да ценим онези, които стърчат? Обичаме ли истинските си лидери, талантливите и успелите? Темата в понеделник влиза с д-р Емилова – една от героините във филма "Между аплодисментите и хулите” за цената на славата и умението да бъдем благодарни.   В рубриката "Здравето” ще... прочети още »
15.01.201512:49

Светослав Славчев разказва за модерната магия "ментализъм”

В петък ставаме вещи в занаята и ще правим магии. Авторът на Списание 8 и легендарното сп. Космос Светослав Славчев ще бъде наш гост, за да си говорим за модерната магия "ментализъм”. А вие ще ни давате своите доказателства за това, че телепатията и преместването на предмети с мисъл не съществуват само във... прочети още »
14.01.201515:31

Кого бихте продуцирали заради невероятните му умения?

В четвъртък "Ива от сутрин до обед” търси талант. Огледайте се внимателно в своите близки и приятели и си помислете кого бихте продуцирали заради невероятните му умения. А за това как се откриват и продуцират млади таланти, ще ни разкажат Десо и Вики от Мастило, които правят голям концерт, заедно със своите открития, на... прочети още »
13.01.201512:46

Имате ли любимо детско предаване?

Днес се върнахме към тийнейджърските си години, а в сряда отиваме още по-назад – в детството. Поводът е наследникът на любимото на всички предаване "Милион и едно желания”, който е в ефир от съвсем скоро. Ралица Филипова, редакторът на "Милион и две усмивки”, ще бъде наш гост, а вас питаме – имате ли любимо... прочети още »