Ива от сутрин до обед

08.12.201408:00

ПРОВИОТИК - за добра чревна флора и здрава имунна система

На 15 декември, понеделник, от 9:00 ч. един от създателите на ПРОВИОТИК – Кирил Петров, ще гостува в предаването на Ива Дойчинова в рубриката "Здравето”   В нея ще се коментират на живо качествата и действието на ПРОВИОТИК. Всички слушатели, желаещи да зададат въпрос към госта, могат да го направят на e-mail... прочети още »
05.12.201412:30

Ставри Калинов за предстоящата си нова изложба

До Коледа остават повече от две седмици, но ние започваме да раздаваме подаръци още от този понеделник.    Ще ви срещнем с част от нашите помощници, осигурили награди за вас – очакваме художника Ставри Калинов, който открива нова изложба, както и издателство "Егмонт България”, приготвило страхотни книжни... прочети още »
04.12.201416:03

Кой е най-важният за вас подпис в света на киното.

В петък ще говорим за най-големите в света на киното. Поводът е един мъж, чийто стил е сред най-ярките в кинематографията и е с няколко десетки номинации от Академията – Woody Allen. Докато Зорница Аспарухова говори за него по повод най-новия му филм "Магия в полунощ”, ние ще коментираме кой е най-важният за вас подпис в... прочети още »
03.12.201414:54

Музикална карта: къде са изявите на любимите ни изпълнители?

Четвъртъкът при нас е за всички сетива. Хващаме самолета с Влади Дивизиев в "Музикалната карта на света”, за да проследим къде са изявите на любимите ни изпълнители, заради музикалния ни вкус.   Анастасия Карнаух представя автора Рей Клуун, който разтърси света с "Отива една жена при лекаря", за да си поговорим... прочети още »
02.12.201412:34

Кои са най-ценните съвети, които получихте от баща си?

В сряда ще говорим за бащите си. Поводът е Росен Карамфилов, който написа в книга изживяването от загубата на баща си – Кольо Карамфилов – "КолеНе”. Това е не книга, а турбуленция, но пък и Кольо К. не беше просто худжоник, а епицентър. Това е поводът да споделим най-ценните завети и съвети от своите... прочети още »
01.12.201412:56

Кое е най-ценното, което вашето куче може да прави?

Във вторник студиото ще бъде пълно с водачи, а не водещи. Главната роля ще бъде на кучета-водачи и асистенти от "Очи на черити лапи". Така че главната ни тема ще бъде състезание по популяризиране на домашни любимци и отговор на въпроса "Кое е най-ценното, което вашето куче може да прави?”   Ще чуете и първата... прочети още »
28.11.201418:55

Кой момент от своята история бихте представили на голям екран?

В първия ден от декември ще прожектираме живота на голям екран! Властелинът на пръстените идва в България със 250 музиканта и симфонично изпълнение на саундтрака. Ако си представите, че даваме същата възможност на вас – кой момент от своята история бихте представили на голям екран с музика и пред публика?   В рубриката... прочети още »
27.11.201414:13

Hа кое място в историята бихте се върнали и с кого бихте поговорили?

Завършваме седмицата философски и със скок във времето. Поводът за това е дългоочакваната премиера на филма "Стогодишният старец, който скочи през прозореца и изчезна” по хитовия роман на Юнас Юнасон. Въпросът ни към вас пък е – на кое място в историята бихте се върнали и с коя историческа личност бихте си... прочети още »
27.11.201408:16

Майките са незаменими - Тантум Верде знае това!

Майката е на работа 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата и 365 дни в годината. Няма обедна почивка, нито годишна отпуска. Дежурствата й често са нощни, понякога взима по няколко смени наведнъж. Работата е тежка и включва едновременно: готвачка, чистачка, учител, душеприказчик, лекар, а понякога и инженер-строител на Лего. Всичко това... прочети още »
26.11.201413:44

За какво бихте поискали втори шанс и какво бихте направили с него?

За какво бихте искали да имате втори шанс и какво бихте направили с него? Въпросът е много личен и идва от лична изповед. Христо Мутафчиев ще представи пиесата "За теб”, написана специално за него след преживения инсулт. Яна Борисова връща актьора, към преживяното в пространството между живота и смъртта и избора на... прочети още »
25.11.201412:33

На кого бихте написали писмо на ръка, подпечатано с целувка?

Колко още ще живее писмото в ерата на електронната поща и социалните медии? Това е въпросът, който вълнува владетелката на Неохраняема зона Маги Гигова. А нашият въпрос към вас е: на кого бихте написали лично писмо на ръка върху красива хартия и печатът ще бъде целувка?   Максим Ешкенази ще ни гостува и ще си припомни за първата си... прочети още »