Ива от сутрин до обед

14.11.201413:48

Кои ваши корени ви дават идентичност, гордост и чувство за...

От понеделник започваме с празниците! Ще ни гостува Кирил Калев по повод своя 60-и юбилей. Журналист, коуч, дипломат – в годините той остава трайно пристрастен към китарата и пеенето и ще празнува себе си с албума Back To The Roots в компанията на Акага, Иван Лечев, Мишо Шишков, Пешето, Мишо Белчев.   Към корените си се връщаме... прочети още »
13.11.201417:02

Подробно за изложението DiVino.Taste 2014

"Мъже и вино, вино и мъже...” Пренаписваме класическия стих, за да си говорим за тънките зависимости и превъзходствата между двете удоволствия. В темата включваме и професионалист – Емил Коралов – гл. организатор на изложението на българските винопроизводители - Di vino taste.   Зорница Аспарухова ще представи... прочети още »
12.11.201416:56

Ако човекът беше държава, колко и коя власт давате на подсъзнанието?

В четвъртък обръщаме внимание на големия двигател в живота си – подсъзнанието. Какви ги върши то в любовта ни, ще ни говори нашият консултант по успешни връзки Милена Родригес. А въпросът ни към вас е: ако човешкото устройство прилича на държавното управление –  колко и коя власт давате на подсъзнанието?   В центъра... прочети още »
12.11.201407:07

Какво се случва, когато славата ти дойде в повече?

В сряда ще ви кажем защо Киану Рийвс броди по кофите в Русия и се изживява като клошар. Темата ни е "Богатите също плачат, но в евро” и какво се случва, когато славата ти дойде малко в повечко. Всичко по темата очакваме от вашите споделяния и доказателствата на журналиста Маги Гигова.   Деси от Сантиментъл Суингърс пък... прочети още »
10.11.201416:24

Какъв е най-големият конфуз, който се преживели след объркване на име?

Какъв е най-големият конфуз, който се преживели след объркване на име? Ива очаква вашите пълни самопризнания точно пред нея - неслучайно я наричат "Кръстницата”.   Важно ли е децата да познават емоциите си и да развиват своята емоционална интелигентност от малки ще говорим с Мира Пепелджийска.   Кацаме на върха на... прочети още »
07.11.201416:34

Как бихте нарекли последните 25 г. след падането на режима у нас?

Как най-точно бихте назовали последните 25 г. след падането на комунистическия режим у нас? Това е въпросът ни в понеделник, 10 ноември, а темата ще обсъждаме с един от успелите българи в САЩ – проф. Бързаков, който успява да избяга по време на желязната завеса, а продължава да следи събитията в България и да пише за... прочети още »
06.11.201416:07

Какви са съставките в рецептата за добро ново българско кино?

В петък представяме новия български филм "Съдилището" – спечелил награда за най-добър филм и главна роля на филмовия фестивал Златна роза и разпространяван едновременно у нас и в Германия.   Ованес Торосян – един от изпълнителите на главни роли, ще ни разкаже за снимките и работата си със Стефан Командарев. Това... прочети още »
05.11.201417:10

Всеки от нас има поне едно голямо падане в живота си - кое е вашето?

Всеки от нас има поне по едно голямо падане в живота си – дайте да си го разкажем чистосърдечно, защото гафовете за творци на победите.     Очаквайте и откровените признания на чаровника Дарин Ангелов за гафовете зад кулисите на театралното представление "Хъшове”. Именно на 10 годишния юбилей на култовата... прочети още »
04.11.201413:49

Кажи ми къде те стяга чепика, за да ти кажа какъв си

Кажи ми къде те стяга чепика, за да ти кажа какъв си – това ще разискваме в сряда. Експертът по темата обаче ще бъде не най-известният продавач на обувки Ал Бънди, а Маги Гигова, а ситкомът ни – "Неохраняема зона” вместо "Женени с деца”.   Музикалният фон пък ще осигури Петър Петров, който ще ни... прочети още »
03.11.201416:47

Какво е отношението ви към графитите и имате ли си любим?

Какво е отношението ви към графитите и имате ли си любим? Снимайте го и го изпратете, за да можем да се вдъхновяваме с красивото градско изкуство. Графитърът Жельо Дерменджиев и Силвия Чапарова ще ни разкаажат за проекта, разкрасил детски градини в София с любими герои.   За пети пореден път стартира Операция "Жълти... прочети още »
31.10.201415:42

Дизайнери на какво бихте станали?

Дизайнери на какво бихте станали? Това е темата ни в понеделник, защото ще ви представим един страхотен конкурс, който подкрепя проекти за достъп до образование на UNICEF и Save the Children. В неговите рамки талантливи българчета ще имат шанса да нарисуват своята любима играчка и по този начин да й вдъхнат живот.   С д-р Коцев от... прочети още »