Ива от сутрин до обед

23.10.201416:11

Как да избираме месото и месните продукти за вкъщи?

Как да избираме месото и месните продукти за вкъщи? Петъчното замисляне за голямата семейна трапеза през уикенда ще направим с един български производител, ценящ качеството – Валери Горанов.   Зорница Аспарухова ще представи филма "Съдията” с Робърт Дауни джуниър и фестивала So independent.   В... прочети още »
22.10.201413:20

Най-смешните недоразумения между родителите и половинката

В четвъртък ще се забавляваме с най-смешните недоразумения между родителското тяло и половинката, а поводът е дългоочакваната тема на Милена Родригез за намесата на родителите във връзката ни.   Анастасия Карнаух ще представи три прекрасни заглавия, които имат и филмова екранизация, а Соня Мембреньо ще изпее специално за нас дебютния... прочети още »
21.10.201413:07

Кое е най-абсурдното нещо, което сте чували за себе си от околните?

Какво ще кажат другите и какво избирам аз – за разликите между тези две неща ще си говорим във вторник, когато наш специален гост ще бъде Мадлен Алгафари. От притчата за грозното патенце се вдъхновява тя за последната си книга, а вас питаме кое е най-абсурдното нещо, което сте чували за себе си от околните.    Ще си... прочети още »
20.10.201415:09

Aко можехте да поливате добродетелите, на коя бихте сипали...

Във вторник правим нов прочит на една много любима и важна тема  – ако можехте да поливате добродетелите, на кой бихте сипали най-много вода? Поводът е петото юбилейно събитие на фондация "За нашите деца” - "Вечер на добродетелите”, което набира средства за млади родители, изправени пред риск да оставят детето... прочети още »
17.10.201416:01

Как да накараме младите хора да искат да имат деца?

Всяка година средната възраст в България се качва с месец и се превръщаме в една от най-застаряващите нации в Европа. Какво трябва да се направи, за да се повиши желанието за повече деца у нас - това е въпросът ни в сряда.    В рубриката "Здравето” ще ни гостува д-р Даниела Велкова от клиника Вита, с която ще си... прочети още »
16.10.201415:46

"Ива от сутрин до обед" представя: Nicholas Sparks

Завършваме седмицата по най-любовния възможен начин. Спец агентите на Ива - Зузи и Настя - ще се обединят, за да ни представят един от най-обичаните автори на любовни истории – Nicholas Sparksс, чиято нова книга "Моят път към теб” тъкмо получи своята филмова екранизация.   Музиката ни също ще е специална... прочети още »
15.10.201415:42

Коя от любовните истории на известните най-много ви вълнува и защо?

На 16 октомври продължаваме на любовна вълна. Коя от любовните истории на известните хора по света най-много ви вълнува и защо, а наградата е книгата "Шепот от стари дантели” с нежните трепети на известните българи.   Анастасия Карнаух ще ни представи писателя Карлос Руис Сафон, а Милена Родригес ще говори за намесата на... прочети още »
14.10.201413:30

Радио FM+ на 22 - какво ни е държало заедно и какво ни е вълнувало?

На 15 октомври Радио FM+ празнува своя 22 рожден ден! В ефира на първото частно радио очакваме да споделим като стари приятели какво ни е държало заедно и какво ни е вълнувало през всичките тези години.   Скъп гост на празника ни ще бъде Графа, за да ни поздрави с последнотото си парче "Домино” и да ни разкаже за мисията... прочети още »
13.10.201419:19

Кога положението стига критичната точка "глезотия”?

Знаете, че обичаме да се глезим – но кога положението стига критичната точка "глезотия” ви питаме във вторник. Поводът е новата книга на Алисън Шейфър, която Анелия Николова ще ни представи в рубриката ни за детско възпитание.   Александър Куманов ще ни запознае с лекторите на предстоящото издание на Форум... прочети още »
10.10.201417:12

Kакъв е срокът на годност на мъжете според вас?

Започваме седмицата с много усмивки и ударна доза провокация. Поводът е постановката Bella Donna, която Нона Йотова ще ни представи. Главната героиня Кармен подменя мъжа до себе си на всеки две години – какъв е срокът на годност на мъжете според вас?  От понеделник започва световната седмица на артрита под надслов... прочети още »
09.10.201416:43

Няколко идеи за прекарване на почивните дни

В петък ще ви дадем няколко идеи за прекарване на почивните дни.    Петър Димитров ще ни каже кои са новите детски музикални представления в най-слънчевия и просторен мол, от Зузи Аспарухова ще се запознаем филмовите премиери тази седмица и ще научим кои са най-готините британци в Холивуд, а театралната постановка на деня ще... прочети още »