Ива от сутрин до обед

10.10.201417:12

Kакъв е срокът на годност на мъжете според вас?

Започваме седмицата с много усмивки и ударна доза провокация. Поводът е постановката Bella Donna, която Нона Йотова ще ни представи. Главната героиня Кармен подменя мъжа до себе си на всеки две години – какъв е срокът на годност на мъжете според вас?  От понеделник започва световната седмица на артрита под надслов... прочети още »
09.10.201416:43

Няколко идеи за прекарване на почивните дни

В петък ще ви дадем няколко идеи за прекарване на почивните дни.    Петър Димитров ще ни каже кои са новите детски музикални представления в най-слънчевия и просторен мол, от Зузи Аспарухова ще се запознаем филмовите премиери тази седмица и ще научим кои са най-готините британци в Холивуд, а театралната постановка на деня ще... прочети още »
08.10.201417:01

Означава ли нещо за вас типологията "провинциалисти" и...

Означава ли нещо за вас типологията "провинциалисти" и "столичани" и какви са характерните особености на двата вида? С чувство за хумор и себеирония налагаме темата в четвъртък, когато пък всички ще четем книги с Настя и ще пътуваме по света заради музиката с Влади Дивизиев.    В рубриката "Мъжът и... прочети още »
07.10.201417:38

Постановките на сезона: "Големанов”

Продължаваме да представяме постановките на сезона – в сряда ще ви запознаем с "Големанов” – спектакъл на театрална трупа "Мелпомена”, която окарикатурява необузданите амбиции за власт, пари и слава.   От Миленита и от стилиста Радостина Радичкова – Роди, ще разберем всичко за есенните... прочети още »
06.10.201416:56

Коя е любимата ви тъжна песен?

Коя е любимата ви тъжна песен – това е темата ни във вторник, а поводът е да си разкажем най-личните истории на големите в музиката и да ви покарим книгата "Музика в 50 теми”.    Нора Караиванова ще ни разкаже историята на новата си песен "Amazing", а писателят Петър Делчев как премина неговото... прочети още »
03.10.201413:06

Кой е любимият ви български владетел?

Ден след изборите Ива ви пита: кой е любимият ви български владетел? Обсъждайки държавниците преди и сега ще направим един кратък преглед на великите и смислените личности на чело на държавата. А поводът е гостуването на Калин Терзийски, който издаде книгата "Владетелите” – свобовден прочит на българската история през погледа... прочети още »
02.10.201416:59

Кои са пътешествията, променили вътрешния ви свят?

Пътешествията на духа – това е централната ни тема в петък. След като два пъти измина Камино, Владина Цекова ще сподели с нас как и къде е открила пътищата за духовно окриляване, а се надяваме вие да споделите своите пътешествия, променили най-много вътрешния ви свят.   Зорница Аспарухова ще представи най-добрите трилъри,... прочети още »
01.10.201418:09

Какво се случва с климата и обратими ли са промените?

Какво се случва с климата, обратими ли са промените и можем ли да ги обърнем в наша полза? Това е водещата ни тема в четвъртък след дъждовното лято и преди новото поскъпване на тока.   В Радио FM+ по света Влади Дивизиев интервюира основателя на първото българско училище в Лос Анжелис – журналистът Евгени... прочети още »
30.09.201417:38

Какво се променя във вашия живот след полунощ?

Според приказките каляските стават тикви, а принцесите пепеляшки след 12-ия час. Какво се променя във вашия живот след полунощ, когато станете среднощни хора, е въпросът ни към вас. Преслава Пейчева ще ни разкаже как се превърна в звезда и във Великобритания, защото песента й "Midnight Рeople" я изстреля във върховете на соул-хаус... прочети още »
29.09.201414:12

Кои са седемте най-важни думи за вас?

"Седем думи от мен,  седем рози в един ден,  стих подарен,  седем пъти за спомен”   Вдъхновени от този стих от новата си песен, група P.I.F. отправят предизвикателство към своите фенове, а ние към вас, нашите слушатели: кои са седемте най-важни думи за вас?   Навлязохме в Move Week 2014 -... прочети още »
26.09.201417:05

Кое е най-честното огледало, в което се оглеждате?

Кое е най-честното огледало, в което се оглеждате? Започваме новата седмица с поглед към себе си, така че не забравяйте да се усмихнете още от сутринта. Актьорът Герасим Георгиев–Геро ще представи поредната силна есенна премиера – дебюта на Ивайло Христов като режисьор в Младежкия театър с постановката "Кривите... прочети още »