Ива от сутрин до обед

29.09.201414:12

Кои са седемте най-важни думи за вас?

"Седем думи от мен,  седем рози в един ден,  стих подарен,  седем пъти за спомен”   Вдъхновени от този стих от новата си песен, група P.I.F. отправят предизвикателство към своите фенове, а ние към вас, нашите слушатели: кои са седемте най-важни думи за вас?   Навлязохме в Move Week 2014 -... прочети още »
26.09.201417:05

Кое е най-честното огледало, в което се оглеждате?

Кое е най-честното огледало, в което се оглеждате? Започваме новата седмица с поглед към себе си, така че не забравяйте да се усмихнете още от сутринта. Актьорът Герасим Георгиев–Геро ще представи поредната силна есенна премиера – дебюта на Ивайло Христов като режисьор в Младежкия театър с постановката "Кривите... прочети още »
25.09.201415:22

Коя лента бихте отличили с Оскар тази година?

Знаете ли какво е общото между Стив Джобс, Едгар Алън По и Гай Юлий Цезар? Това, че са били осиновени. В петък у нас ще се състои първия национален информационен ден за осиновяването и Гергана Богданова ще ви каже какви са неговите измерения и цели.   Зорница Аспарухова ще започне обратното броене за годината и ще представи всички... прочети още »
24.09.201416:45

Кое е любимото ви ориенталско наследство?

В четвъртък положението е "Дестинация: Турция", защото отново трансформираме "Аз чета с Настя” в "Аз пътувам с Настя”. Любимата ни Анастасия Карнаух ще ни разведе по маршрута на пътешествията си в южната ни съседка, като ни разкаже най-любопитното за Анкара и Истанбул, за пещерите в Хасан Кейв и Кападокия, в... прочети още »
19.09.201414:58

Какъв е мъжкият отговор на високите токчета при жената?

След три почивни дни продължваме с "Три”, но в интерпретация на Ирина Флорин. Новият й сингъл е за три жени и много напомня на любовните сървайвърки от книгата "Образцов дом” на Ваня Шерева, която не случайно е автор и на двата текста.   Очевидно вторникът ще мине под знака - или под токчето - на силните жени,... прочети още »
17.09.201413:35

Нощ на театрите, любов и още нещо

... "И до днес светът не знае любов по-чиста и съдба по-клета от тази на Ромео и Жулиета" ...  Втората НОЩ НА ТЕАТРИТЕ ще е "подвластна" и в-дъх-новена от ЛЮБОВ-та: онази не-обяснимата, не-обятната, Шекспировата, истинската, изгарящата, не-поколебимата, не-стихващата, без-спирната, пре-одоляващата, вихрената,... прочети още »
16.09.201417:46

Ива в средата на седмицата

Кажи ми какъв турист си, за да ти кажа какъв човек си. Това е основната ни тема в сряда, а поводът за нея е пътешественикът Филип Лхамсурен, който ще ни гостува след 8 сутринта.  Човекът, прекосил Азия от запад на изток на колело ще си припомни най-екстремните и емоционални преживявания в ефир. Основателят на Аполония проф. Димо Димов... прочети още »
15.09.201414:56

Ива Дойчинова:"във вторник сме целите в изкуство"

С есента идва и времето на най-любимите ни фестивали, премиери и изложби, затова във вторник сме целите в изкуство. Стартираме още в осем с новите предложения на Дом на киното по време на стартиращия още тази седмица София филм фест за учащи, както и с една много специална премиера –филмът „Френска приказка”. Ани Янева-Катур... прочети още »
12.09.201413:40

Честит рожден ден, Агата!

В понеделник празнуваме рождения ден на Агата Кристи! Ще  разнищим надлъж и нашир любимите си криминални истории и личността на мистериозната дама. А за вас имаме упражнение по стил: кое е това изречение, което никога няма да кажете. В рубрика „Здравето” доцент Георги Милошев ще засегне изключително важната тема за Е-тата в... прочети още »
10.09.201416:52

Настя, Иван Юруков и Светлана Терзиева при Ива

В четвъртък Настя ще представя само книги,  които са пренесени на голям екран в рубриката „Аз чета с Настя”. Ето защо правим директна връзка с големите продуценти в Холивуд, за да им изпратим вашия списък с книги, които бихте искали да бъдат екранизирани, а все още не са. Музикалната карта на света идва директно от Америка с... прочети още »
09.09.201423:11

Темите в шоуто

Какви жени стоят зад успелите мъже всички знаем или подозираме, но в сряда обръщам модела и ви питаме какви мъже стоят до жените, които се чувстват успели и щастливи. Маги Гигова ще направи пълен преглед на съпругите на българските политици и ще изтъкне най-умните и красивите – разговорът ще бъде труден, но честен. В „Мъжът и... прочети още »