Ива от сутрин до обед

22.10.201512:04

Иван Бързаков – психолог, поет, родолюбец и... номиниран три пъти...

В петък се подготвяме за уютната събота и неделя, които ни предстоят с малко театър, кино и книги.    В кино-рубриката ни със Зорница Аспарухова ще поговорим за любимите екранизации и тези, които ни предстоят в края на тази и в началото на идната година.    Димитър Касабов и Йордан Славейков ще наминат през... прочети още »
21.10.201511:50

Какви бяха новогодишните ви обещания и колко изпълнихте?

В 295-тия ден от 2015 година се съвземаме, за да си припомним, че ни остават само 70 дни, за да изпълним своите новогодишни обещания.    Разкажете ни какво си обещахте и какво постигнахте, а ние ще ви срещнем с Жаклин Вагенщайн, която ще представи първото издание на кино-литературния фестивал, който ще се проведе едновременно в... прочети още »
20.10.201512:35

Наближава шестото издание на фестивала за независимото кино So...

В сряда ви представяме цял есенен букет от събития и вдъхновяващи хора.    Очакваме Мира Кaцарова, която ще разкаже за предстоящия пети сезон на Plovdiv Jazz Fest, а Жана Караиванова ще представи заглавията в шестото издание на фестивала за независимото кино So Independent, Нана ще бъде гост в Часът на България Мол, а младежите... прочети още »
19.10.201512:51

Kоя свръхестествена способност искате да притежавате?

Във вторник се питаме: коя свръхестествена способност искате да притежавате? Поводът е темата за децата-индиго, за която ще говорим заедно с проф. Връбка Орбецова и митовете и истините свързани с тези деца.   В рубриката "Кулинарните асове” ви срещаме с президента на независимата организация на най-добрите готвачи у нас -... прочети още »
16.10.201516:23

Сдружение "Българска история” за активните си проекти и кампании

Започваме седмицата по ноти или в рими – всеки избира сам, защото гост при нас ще бъде Мария от Мери бойс бенд, за да ни разкаже за четвъртото издание на поетичния конкурс "Непознати улици” и да ни попее в ефир.    Номинираните за Будител 2015 сдружение "Българска история” ще наминат, за да ни... прочети още »
15.10.201514:00

Любимите приказки, което сме гледали на големия екран

В петък си припомняме за любимите ни приказки, което сме гледали на големия екран.    Поводът са двете премиери тази седмица, за които ще ни разкаже Зорница Аспарухова. Предисторията на Питър Пан във филма "Пан” и за новия филм на Гилермо дел Торо – "Пурпурният връх” вече са по кината, а ние... прочети още »
14.10.201511:55

На 15 октомври радио FM+ празнува своя 23-ти рожден ден!

На 15 октомври радио FM+ празнува своя 23 рожден ден! Поздравления, цветя и подаръци ще приемаме в рамките на целия ден на телефон 0 700 1 58 58, както и лично в студиото, а ние от своя страна ви предлагаме празнична програма с участието на Енчо Керязов, Милена Родригес и Анастасия Карнаух и разбира се с вас, нашите... прочети още »
13.10.201516:06

Къде отиде народната българска музика и коя е любимата ви песен?

По средата на седмица се спираме, за да се замислим къде отиде народната българска музика и коя е любимата ви песен от миналото. Поводът е гостуването на момчетата от група Оратница, които само преди броени дни представиха втория си албум, а утре ще ни разкажат за неговото записване и участието на други музиканти в него.    В... прочети още »
12.10.201516:55

На фокус: новостите в сферата на образованието

Във вторник ще бродим из дебрите на киното, кулинарията и детското възпитание. В рубриката "Рицар без броня” г-жа Елена Немцова, директор на частна детска градина ЕСПА ще разкаже за новостите в сферата на образованието, а кулинарят на деня е Боян Павлов, който ще представи своята любима рецепта и ще разкрие малки тайни, които... прочети още »
09.10.201519:19

В очакване на номинациите

Най-накрая нашето елитно жури се събра на една маса в литературния център " ПЕРОТО" в НДК и избра финалната десетка с номинации за "Будител- 2015 г." След гореща дискусия и порой от аргументи, Ива Дойчинова, Милен Врабевски, Максим Ешкенази, с дистанционното включване на Дарин Маджаров, оформиха универсалната комбинация,... прочети още »
09.10.201512:15

70 години списание "Жената днес”

Започваме седмицата заедно и ви срещаме с журналиста Мира Баджева, а поводът е 70-тата годишнина на списание "Жената днес”.    Христо Христозова ще бъде в студиото, за да ни представи новия сезон на София Филм Фест за учащи, а в рубриката "Здраве” ни гостува д-р Гергана Ингилизова от Вита ин-витро център. прочети още »