Ива от сутрин до обед

09.11.201512:39

Владимир Трифонов за акцентите в програмата на Киномания 2015

Във вторник поемаме към кино-пътешествието, защото филмовите фестивали в столицата нямат край, а само след дни започва поредният – Киномания. Гост в студиото ни ще бъде Владимир Трифонов, с когото заедно ще набележим нашите акценти във фестивала, разхождайки се смело из програмата му.    Винаги е добре да имаме един... прочети още »
06.11.201516:19

Група Остава представя своя нов албум - Океан

Понеделник започва с усмивка, когато от сутринта си говорим за изкуство. Театърът в лицето на Теодора Духовникова ще влезе в студиото ни, защото ще продължим с програмата на Нощ на театрите, която тази година ще бъде на 21 ноември.    Група Остава ще гостуват при нас, за да представят своя нов албум – Океан, а здравните... прочети още »
05.11.201514:15

Йордан Йовчев разказва за кампанията "Жълти стотинки”

В петък ще си говорим за добрини. Поводът е кампанията "Жълти стотинки”, която твори добро, за която ще ни разкаже лицето на каузата и гордостта на България – спортистът Йордан Йовчев.    В рубриката "Дим да ни няма” очакваме Ния Атанасова, изминала популярния път Ел Камино по непопулярен маршрут, а... прочети още »
04.11.201511:43

В какво лакомията ви няма граници?

За какво се ненаситни се чудим в четвъртък, а междувременно ви записваме с лакоми късчета полезна и забавна информация.    В книжния час Настя ще донесе цяла торба детски книжни находки, с които ще ви върне за малко към детството.    Краси Иванова ще бъде в студиото, за да представи своите песни, а с... прочети още »
03.11.201515:28

10 признака на мъжката изневяра

Сряда е денят, в който срещаме мъжете и жените и заговаряме по пикантната тема на изневярата. Поводът е рубриката "Неохраняема зона”, в която Маги Гигова ще разкрие 10 признака на мъжката изневяра и до колко нивата й се повишават през високосната година.    Деси Томбушева ще бъде наш гост, за да представи... прочети още »
02.11.201517:50

Музикотерапията и силата на звука на фокус в "Ива от сутрин...

Във вторник ви срещаме с темата за музикотерапия и силата на звука, а в студиото ни очаквайте Хинчев и Божанка Дамянова, които от години работят с деца.    Непоказаните експонати на Кольо Карамфилов ще бъдат събрани и показани на публиката благодарение на Ина Дамянова, която организира изложбата и ще ни разкаже какво може да... прочети още »
30.10.201510:22

София се готви за "Нощта на театрите” 2015

Есента продължава по-талантливо от всякога и понеделник ще ви заредим с позитивни новини и хора.   В нощта на 21 ноември София отново ще се превърне в театрална сцена, а ние зрителите ще се включим в поредното издание на "Нощта на театрите”. Подготвяме ви от сега и очакваме в студиото ни екипа на проекта, за да ни... прочети още »
27.10.201514:20

Идва новият сезон на Фортисимо Фамилия

В сряда в ефира ни ще мине по ноти, защото ще ни гостува един от хората, които създават световните стандарти в музиката – диригентът Йордан Камджалов, който е и от Будителите на 2014.    За новия сезон на Фортисимо Фамилия пък ще си говорим със Светлина Терзиева. Ако всичко до тук ви изглежда прекалено режисирано и... прочети още »
27.10.201508:14

"Кулинарни асове" в ефира на FM+ с рулата "Свежест”...

Долче дела Мама - DOMA е търговската марка, под която “Си Комерсиал 7” ЕООД стартира през 2006 г. собствено производство на бисквитени изделия.    Две години по късно компанията направи големи инвестиции в машини и технологии, като пусна в експлоатация поточна - производствена линия, от най-ново поколение,... прочети още »
22.10.201512:04

Иван Бързаков – психолог, поет, родолюбец и... номиниран три пъти...

В петък се подготвяме за уютната събота и неделя, които ни предстоят с малко театър, кино и книги.    В кино-рубриката ни със Зорница Аспарухова ще поговорим за любимите екранизации и тези, които ни предстоят в края на тази и в началото на идната година.    Димитър Касабов и Йордан Славейков ще наминат през... прочети още »
21.10.201511:50

Какви бяха новогодишните ви обещания и колко изпълнихте?

В 295-тия ден от 2015 година се съвземаме, за да си припомним, че ни остават само 70 дни, за да изпълним своите новогодишни обещания.    Разкажете ни какво си обещахте и какво постигнахте, а ние ще ви срещнем с Жаклин Вагенщайн, която ще представи първото издание на кино-литературния фестивал, който ще се проведе едновременно в... прочети още »