Ива от сутрин до обед

25.11.201516:59

Максим Ешкенази за предстоящия концерт "С музиката на Джон...

В четвъртък по традиция четем книги, а този четвъртък ще четем книгите на Джейн Остин. Поводът е "Проектът Джейн Остин” - поредицата с модерен препис на нейните романи от популярните британски автори, за които ще ни разкаже Анастасия Карнаух.   След 10 часа очакваме Максим Ешкенази в студиото ни, за да разкаже за... прочети още »
23.11.201515:14

"Заедно от детската градина” - новата кампания на UNICEF

Вторник започваме музикално и споделено. Детските градини трябва да бъдат достъпни за всички деца, това е посланието на новата кампания "Заедно от детската градина” на UNICEF, за която ще ни разкаже Жаклин Цочева.   В рубриката "Кулинарните асове” очакваме Цветомир Николова, определен за най-добрият готвач на... прочети още »
20.11.201512:58

Нестандартните животни, които приютяваме в дома си

В понеделник ще си говорим за нестандартните животни, които приютяваме в дома си, а поводът за това е гостуването на младия ветеринар Тома Щилянов.   Калин Вельов очакваме в студиото ни, за да представи песента "Обречен”, саундтрак към филма "Омбре". А в здравната рубрика заедно с психолога Милена Хаджииванова ще... прочети още »
19.11.201517:33

Спечелете пълната трилогия "Игрите на глада”!

В петък сме в плен на най-влиятелната антиутопия в последно време – "Игрите на глада”. По повод излизането на последния епизод Възпламеняване ви подаряваме пълната трилогия на Сюзън Колинс, а начинът да стигнете до нея е като отговорите на въпроса коя е най-великата фантастика за вас.   Един от колосите на... прочети още »
18.11.201512:19

Момчил Степанов разказва за "Златната ябълка"

За любими анимации ще си говорим този четвъртък, а поводът е проектът The Golden Apple, чиито герои представят източноевропейската митология и фолклор, умело смeсен с азиатските номади, Ориент, древна Гърция, тракийската и славянската култура. Наш гост ще бъде Момчил Степанов, един от гласовете на анимационния сериал, който все още набира... прочети още »
16.11.201515:40

"Вкусните” заглавия на Киномания 2015 и как се снима...

Във вторник ще се посветим на хубавата кухня и киното посветено на нея. В рубриката "Кулинарните асове” ще поговорим за "вкусните” заглавия на Киномания 2015 и как се снима кулинарното кино.    "Всичко за книгите” е новият сайт за книги, четене и литературна критика, за който ще ни разкаже... прочети още »
13.11.201516:14

Владимир Карамазов за предстоящата Нощ на театрите

В понеделник ви поднасяме микс от кино, театър и музика. Неочаквано, но именно със Sentimental Swingers ще поговорим за кино, а по-точно за документалния филм за триото - "Life is the eternal swing".    Актьорът Владимир Карамазов ще припомни какво да очакваме от предстоящата Нощ на театрите, а P.I.F. ще бъдат в... прочети още »
12.11.201512:55

Какво си струва да се види в програмата на Киномания 2015

В петък ще бъдем романтични и добри, защото гостите в студиото ни носят топлината в сърцето си и ще я подарят и на вас, слушателите.    Зорница Аспарухова ще представи своя поглед-очакване към 29-тото издание на Киномания и ще насочи погледа ни към конкретни заглавия, които си заслужават. Музикалният редактор Димитър Ганев пък... прочети още »
11.11.201512:52

Кои комплименти правят деня ви по-усмихнат и хубав?

"Ти знаеш ли, че имаш страшни очи?” - комплиментът на Стефан Данаилов, който всяка жена мечтае да чуе на живо, а в четвъртък ще си казваме комплименти, след които денят ни се усмихва.   В книжния час очакваме Милена Фучеджиева, която ще представи втората част на романа "Сексът и комунизмът”, а музиката ще внесе... прочети още »
09.11.201512:39

Владимир Трифонов за акцентите в програмата на Киномания 2015

Във вторник поемаме към кино-пътешествието, защото филмовите фестивали в столицата нямат край, а само след дни започва поредният – Киномания. Гост в студиото ни ще бъде Владимир Трифонов, с когото заедно ще набележим нашите акценти във фестивала, разхождайки се смело из програмата му.    Винаги е добре да имаме един... прочети още »
06.11.201516:19

Група Остава представя своя нов албум - Океан

Понеделник започва с усмивка, когато от сутринта си говорим за изкуство. Театърът в лицето на Теодора Духовникова ще влезе в студиото ни, защото ще продължим с програмата на Нощ на театрите, която тази година ще бъде на 21 ноември.    Група Остава ще гостуват при нас, за да представят своя нов албум – Океан, а здравните... прочети още »