Ива от сутрин до обед

09.10.201519:19

В очакване на номинациите

Най-накрая нашето елитно жури се събра на една маса в литературния център " ПЕРОТО" в НДК и избра финалната десетка с номинации за "Будител- 2015 г." След гореща дискусия и порой от аргументи, Ива Дойчинова, Милен Врабевски, Максим Ешкенази, с дистанционното включване на Дарин Маджаров, оформиха универсалната комбинация,... прочети още »
09.10.201512:15

70 години списание "Жената днес”

Започваме седмицата заедно и ви срещаме с журналиста Мира Баджева, а поводът е 70-тата годишнина на списание "Жената днес”.    Христо Христозова ще бъде в студиото, за да ни представи новия сезон на София Филм Фест за учащи, а в рубриката "Здраве” ни гостува д-р Гергана Ингилизова от Вита ин-витро център. прочети още »
08.10.201511:48

Българско кино: Twice Upon a Time in The West с Клаудия Кардинале

В последния ден от седмицата ви срещаме с цял куп вдъхновяващи хора. Кино-специалистът Зорница Аспарухова ще ни разкаже за български филм на седмицата – Twice Upon a Time in The West с участието на Клаудия Кардинале, а журналистката и пътешественичката Стаси Кара ще разкаже за последното си кино-пътешествие до шумния Ню Йорк и стилния... прочети още »
07.10.201513:54

Kоя е последната вдъхновяваща книга, която сте прочели напоследък?

В четвъртък ви питаме: коя е последната вдъхновяваща книга, която сте прочели напоследък? Поводът за това е завръщането на редовните книжни класации на Анастасия Карнаух в нейната рубрика "Аз чета с Настя”, която ще сподели своите книжни находки на есента.    Музикалният акцент в програмата е песента... прочети още »
06.10.201514:36

Малките жестове, без които не можем

В сряда ще си говорим за малките жестове, без които не можем, а поводът е гостуването на писателката Лучия Джованини, която ще представи книгата си "Освободи живота си”.    В "Неохраняема зона” Маги Гигова ще ни разкаже за българки, които стават "престъпнички” в името на младостта и красотата,... прочети още »
02.10.201513:47

С Луиза Григорова и Весела Бабинова подробно за "Лив Щайн”

В понеделник ви срещаме с една от най-красивите постановки на новия театрален сезон, а именно "Лив Щайн” с участието на Луиза Григорова и Весела Бабинова, които ще бъдат в студиото ни точно в 10ч.   Ще си припомним стиховете на Петя Дубарова с Жан Мар и песента "Спомени”, която написа, а в рубриката... прочети още »
01.10.201512:05

Антония Хубанчева разказва за своето пътуване в Хавай

В петък ще мечтаем за пътешествия! Антония Хубанчева ще ни сподели за своето пътуване в Хавай, където е изследвала единствения бозайник на острова – пухкаво прилепче.    Испания и Португалия се в мечтите на две момичета, с които ще ви срещнем в рубриката на Ятото, а Зорница Аспарухова ще ни потопи в кино-атмосферата с... прочети още »
30.09.201516:10

Социалната промяна, която всеки от нас създава по своему

В първия ден на октомври обръщаме внимание на социалната промяна, която всеки от нас създава по своему. Нашите приятели от “Фабрика за идеи” ще споделят за предложенията, които тази година събраха в рамките на фестивала "Предизвикателство за социална промяна”, а от фондация "За нашите деца” ще разкажат за... прочети още »
29.09.201512:16

Какво носи кървавата луна и до къде се простира нумерологията?

Какво донесе със себе си кървавата луна и до къде се простира нумерологията? Това ще темата, с която Маги Гигова ще ни омагьоса в сряда.    Музикалният акцент на деня ще бъде Дичо, когото очакваме в нашето студио, за да представи новата си песен "Бързам, няма време”, а Нана ще разкаже за социалната кампания в подкрепа... прочети още »
28.09.201514:18

Ето кои имена от световната сцена ще чуем в Софийската филхармония

Във втория ден от седмицата ще се срещнем с диригента Мартин Пантелеев, който ще ни въведе в новия сезон на Софийската филхармония и ще ни разкаже кои имена от световната сцена ще можем да чуем през идните месеци.    Как да разпознаем и подкрепим лидера в нашето дете ще ни посъветва психологът Милена Хаджииванова, а за финал ще... прочети още »
25.09.201512:10

Иван Кирков за втория фестивал на комедията в София

От понеделник се гответе да пием сутрешното си кафе заедно, защото започваме да ви запознаваме с най-ароматните и доставящи удоволствие сортове на любимата ни напитка.    Смеха в компанията ще осигури Иван Кирков, с когото ще посетим втория фестивал на комедията в София, а музикалното оформление е от група Атлас, които са готови... прочети още »