Ива от сутрин до обед

09.12.201517:49

Майте Каранса гостува на 43-ти софийски международен панаир на книгата

В четвъртък разгръщаме книгите и каним в студиото ни един от официалните гости на 43 софийски международен панаир на книгата – испанската писателка Майте Каранса, автор на романа "Отровни думи”.   Повече за постановката "Идиотите” в театър "Възраждане” ще ни разкажат двама от участниците в нея... прочети още »
08.12.201512:15

43-ти софийски международен панаир на книгата

Във вторник започваме деня с културното събитие на седмицата – 43 софийски международен панаир на книгата с Веселин Тодоров от Асоциация българска книга.    Илия Ангелов ще бъде в студиото ни, за да представи юбилейния му концерт с Диана експрес на 14 декември, а Маги Гигова ще ни разходи до Тунис. прочети още »
07.12.201518:38

9-то издание на "Европейския ден за здравословното хранене”

Във вторник ще ви представим усмихваща бърканица от култура и кулинария. Поводът е предстоящото 9-то издание на "Европейския ден за здравословното хранене”, за което ще ни разкаже Антонио Иванов.   Какви дейности се случват в благотворителната акция "ОТ ДЕЦА ЗА ДЕЦА” ще ни разкаже г-жа Немцова от частно средно... прочети още »
04.12.201514:21

Лора Мутишева разказва за постановката "Ние сме вечни”

В понеделник в студиото ни ще се случват магии, защото при нас отново ще гостуват Тишо и магът Ивор.    С Лора Мутишева ще си говорим за театър и за постановката "Ние сме вечни”, а за финал очакваме в студиото ни Невена Цонева, за да представи проекта си "Двама”. прочети още »
03.12.201512:15

Зоологът и алпинист Боян Петров и неговите истории за пътешествия

С бунтове и революции ще завършим първата седмица на декември, когато в студиото ще посрещнем Димитър Ганев, за да чуем неговия подбор на военна музика.   В рубриката "Дим да ни няма” очакваме зоолога и алпинист Боян Петров и неговите истории на пътешественик. прочети още »
02.12.201513:30

Журналистът Георги Тошев за новата си книга за Катя Паскалева

В четвъртък ви срещаме с журналиста Георги Тошев, автор на книги и филми, посветени на чуждия талант и послания. Поводът е новата му книга за Катя Паскалева, която всеки момент ще излезе от печат и ще се появи по книжарниците.   Рафи ще бъде гост в предаването ни, за да представи своята песен – "Нов ден”, а с Милена... прочети още »
01.12.201513:12

Георги Караманев за пандемията на новото време: паник атаките

В сряда ще се справяме с всички паник атаки и тяхната превенция. На гости ще ни бъде Георги Караманев, редактор на списание 8, с когото ще говорим за панемията на новото време.   През 2015 година фондация "Лумос”, създадена от Дж. К. Роулинг навършва 10 години, а с Анета Тенева, експерт детско включване и Михаела Иванова,... прочети още »
27.11.201513:12

Преглед на най-добрите книги на 2015 на чаша кафе с късметче

В понеделник духът на Коледа ни превзема и ще звучи в рими. От сутринта ще се вдъхновяваме и ще пишем късметчета за кафе, вдъхновени от Julius Meinl и най-добрите книги на 2015 г.   А певицата ИРРА ще направи голямото си завръщане в музикта с песента "Секунда време", която ще изпълни и за нас. прочети още »
26.11.201513:44

Мая Новоселска разказва за представлението "Едно малко радио”

Посрещаме петък в компанията на Мая Новоселска. Поводът е 70-то представление на "Едно малко радио”, което ще се играе тази неделя на 29 ноември в Сатиричния театър "Алеко Константинов”.   А за финал на седмицата - D2 и тяхната нова песен "Краят на лятото”. Ще ни посвирят в студиото, за да изпратим... прочети още »
25.11.201516:59

Максим Ешкенази за предстоящия концерт "С музиката на Джон...

В четвъртък по традиция четем книги, а този четвъртък ще четем книгите на Джейн Остин. Поводът е "Проектът Джейн Остин” - поредицата с модерен препис на нейните романи от популярните британски автори, за които ще ни разкаже Анастасия Карнаух.   След 10 часа очакваме Максим Ешкенази в студиото ни, за да разкаже за... прочети още »
23.11.201515:14

"Заедно от детската градина” - новата кампания на UNICEF

Вторник започваме музикално и споделено. Детските градини трябва да бъдат достъпни за всички деца, това е посланието на новата кампания "Заедно от детската градина” на UNICEF, за която ще ни разкаже Жаклин Цочева.   В рубриката "Кулинарните асове” очакваме Цветомир Николова, определен за най-добрият готвач на... прочети още »