Време е за празници! Виж топ 10 на вечните коледни хитове

Празничният месец е в разгара си и коледната музика звучи навсякъде. Сега можеш и ти да сътвориш песен, която да се върти по радио FM+! 

Вложи талант и участвай в "Звездната Коледа” на FM+

Има музика, която винаги си пускаме по Коледа - сякаш празниците няма да дойдат без нея. Всички добре познаваме традиционния коледен саундтрак, но винаги ни става топло на душата, когато чуем "Last Christmas" и нежния глас на Джордж Майкъл, нали?

Има обаче една Кралица на Коледа и това e Марая Кери с "All I Want For Christmas Is You". Песента излиза през 2005 година и се превръща във фаворита в класациите за коледна музика оттогава. Свещенната троица на коледните хитове се допълва от "Fairytale Of New York" на The Pogues с участието на Кристи Маккол. Именно това са трите песни, които ежегодно се връщат в официалната британска класация през декември.

Това се случва и с коледната песен на сър Елтън Джон "Step Into Christmas", която той записва през 70-те на миналия век, но всяка година се връща в коледния чарт. Именно този факт кара британската легенда да звънне на приятеля си Ед Шийрън и двамата да запишат нова коледна песен, която излезе преди броени дни. Сега имаме надеждата, че хитовете, които въртим по празниците ще се увеличат с още един.

Mеrry Christmas от Eд Шийрън и Елтън Джон - чуй коледната им песен

Във вечната празнична класация сигурно място има и Майкъл Бубле с неговата "It's Beginning To Look A Lot Like Christmas". Тази година албумът "Christmas" на канадския поп и джаз музикант празнува десет години феноменален успех. По този повод излезе обновената колекция с коледната музика на един от най-големите майстори в жанра. 

Майкъл Бубле пуска юбилейно издание на Christmas, виж видеото към "Let It Snow!"

Най-популярната изпълнителка, която намира място в коледната класация е Ариана Гранде със сингъла от 2014-та "Santa Tell Me". Според данните на официалния британски чарт тази песен заема осмото място в топ 10 на коледните хитове. 

 Топ 10:

1. All I Want For Christmas Is You - Марая Кери 

2. Last Christmas - Wham!

3. Fairytale Of New York  - Pogues ft. Кристи Маккол

4. Merry Christmas Everyone - Shakin' Stevens

5. Do They Know It's Christmas - Band Aid

6. It's Beginning To Look Like Christmas - Mайкъл Бубле

7. Step Into Christmas - Eлтън Джон

8. Santa Tell Me - Ариана Гранде

9. I Wish It Could Be Christmas Everyday - Wizzard

10. Rockin' Around The Christmas Tree - Бренда Лий

Свързани новини

Звездната Коледа - победителят!

20.12.2023

Броени дни до Коледа

06.12.2023

Ново от Ваня Щерева: "Тръгвай"

05.09.2023

Отиде си звездата на италианската сцена

22.08.2023

След 21 години, Talking Heads се събират

22.08.2023