Свежо

22.12.202212:00

В новия епизод на "Вярваш или не" с DIA: Невена Пейкова...

Винаги такава – небрежна, но стилна, силна и здраво стъпила на земята – така виждаме Невена Пейкова и днес, разказвайки подробно за живота си в новия епизод на подкаста "Вярваш или не" с DIA.      В студиото певицата признава, че след няколкогодишна пауза в музикално отношение е решила да се... прочети още »
21.12.202211:00

На гости в "За изкуството и още нещо" с Рая: Дария Симеонова

В новия епизод на "За изкуството и още нещо" влиза сладкодумната и откровена Дария Симеонова, талантливата актриса позната от множество български сериали, както и от театъра.      Чуйте за наситените и впечатления от Индия, за отношението към сина ѝ и как то се е променило след снимките на един от най-новите... прочети още »
16.12.202211:00

Zoom In с фотографа Владислав Терзийски, чиято снимка впечатли...

Новият епизод на Zoom In с Криси Цветкова ви среща с фотографа, който снима България отвисоко.     Владислав Терзийски стана особено популярен, след като най-богатият човек на планетата Илон Мъск сподели негова снимка на Белоградчишките скали в профила си в Туитър. По този начин кадърът вече е видян от милиони хора по целия... прочети още »
14.12.202211:00

Петър Димитров пред Елена Розберг: Наричат A to Jazz джазовия Уудсток

Как софийският фестивал A To Jazz се превърна в бранд? В новия си епизод "Елена Розберг представя: личности и страсти" на фокус е Петър Димитров, основател и програмен директор на най-голямото културно и социално събитие в столицата.      Гледайте интервюто ѝ с един от българите, които променят за добро... прочети още »
12.12.202211:00

Музика, музика и... любов: Преслава Пейчева в новия епизод на...

В новия епизод на "Вярваш или не" гост е певицата, която успя да остане под светлините на прожекторите 15 години след участието си в музикалния формат "Music Idol". Излизайки от шоуто и тръгвайки по пътя към още по-големите сцени, тя намира и голямата си любов - Ясен Велчев от група ТE.     В студиото на... прочети още »
09.12.202211:00

Андрей Андров и списание "Дъга" в "Непознатият...

В новия епизод на "Непознатият подкаст" с Петко Кралев ви срещаме с един от хората, дали нов живот на култовото списание "Дъга" – Андрей Андров.      Андрей разказва за това как и кога комиксите се превръщат в него страст, която се развива дотолкова, че стига до издаване на нов брой на сп.... прочети още »
08.12.202209:12

"Хеликон" обяви 12-те номинирани автори на българска проза

Станаха известни 12-те номинирани книги за престижната награда за нова българска проза на книжарници "Хеликон". Престижно жури с председател Михаил Вешим определи призьорите.    Тази година сред номинираните е Радослав Бимбалов - писател и рекламист, който издаде сборника с разкази "Млък" - книга, която много... прочети още »
07.12.202211:00

Теодор Ушев пред Елена Розберг: Страхът е най-големият враг на артиста

Световноизвестният аниматор Теодор Ушев гостува в новия епизод на "Елена Розберг представя: личности и страсти".     В момента по екраните в страната се прожектира първия му пълнометражен игрален филм "φ1.618", който запали енергична дискусия. Тео Ушев е личност, която често дразни общественото... прочети още »
02.12.202211:00

Белослава в новия епизод на "Вярваш или не" с DIA:...

В новия епизод на подкаста "Вярваш или не" посрещаме певицата със страхотен чар и топъл глас – Белослава. Тя гостува в Radiocast няколко дни преди финалния концерт от турнето си, който ще се проведе на 6 декември в зала "България".     10 години по-късно, празнувайки 22 години на сцена, Белослава... прочети още »
30.11.202211:00

"Божана, Зомби и Нико" за изкуството и ролята му в живота

В новия епизод на "Божана, Зомби и Нико" тримата говорят за изкуството и ролята му в живота.      Като художник, поставил изложба съвсем наскоро, Зомби споделя опита и съветите си. С подкрепата на Merlin’s Vitamin Aqua, тримата споделят за това как всеки от тях възприема изкуството, кои са... прочети още »
29.11.202211:00

"Елена Розберг представя: личности и страсти" - Бернхард...

В новия епизод на подкаста "Елена Розберг представя" австрийският барабанист, композитор и продуцент Бернхард Велц разкрива подробности за предстоящия величествен рок симфоничен концерт с музиката на Джон Лорд и Deep Purple и с участието на Брус Дикинсън, начело на супергрупа.      За Джон Лорд като... прочети още »