Радио новини

08.12.201615:33

"Еко и леко" напред и нагоре с алпиниста д-р Скатов

Доктор, веган и алпинист - не са много хората, които могат да се похвалят с такава "неочаквано добра комбинация" в биографията си, но гостът ни в петък може. Мотивация, амбиция, подплатена с умения и един безкраен път все нагоре, към предела на възможностите - това е продължаващата вече 4 години история на Атанас... прочети още »
02.12.201616:37

"Еко и леко" правим здравословни десерти без захар и глутен

В понеделник на гости на Калина Стефанова ще дойде Елизабет Кирилова. Автор и кулинар, тя ще ни научи как да постигнем наглед невъзможното - да приготвим всякакви десерти без захар и глутен, които обаче да са вкусни и здравословни.   Десерти без брашно и захар, но с вкус, звучи като митична Шангри-ла за всяка изтормозена или от... прочети още »
23.11.201610:58

"Еко и леко" с "Нишан" към традиционната...

Днес в "Шоуто на Калина" ще гостуват Ангел и Рени. Двамата, свързани и творчески, и в живота, са създателите на проект, който дава абсолютно уникална възможност - да имате наистина традиционна българска сватба. Като от едно време.     "Мечтаехме за българска традиционна сватба "като от едно време" и... прочети още »
07.11.201613:04

"Еко и леко" към "Опашката на Дракона" в...

Днес в "Еко и леко" ще ни гостуват алпинисти, които ще ни разкажат за филм, който са заснели и чиято прожекция предстои.   "Опашката на Дракона" разказва за пътуване към Патагонските Анди и а изкачвания по едни от сложните върхове на планетата. Те не са най-високите (около 3000м.н.в.) но въпреки това са считани за... прочети още »
04.11.201611:52

"Еко и леко" казваме "ДА на себе си" с нова...

В "Еко и леко" днес ще разговаряме с две дами за психологическата ни връзка с природните стихи. Това са различните енргии на водата, въздуха, земята и огъня.     Две активни жени, осъзнали че строгият корпоративен свят ги откъсва от връзката със себе си и женското им начало, се събраха с общо послание и мотивиращ... прочети още »
01.11.201615:15

"Еко и леко" за здравословното хранене извън дома

В сряда в "Еко и леко" ще говорим за това възможно ли е децат да се хранят здравословно, когато не са у дома. Каква е ситуацията - и възможностите - в градините, училищата...   Гост в студиото ще бъде Мартина Иванова – холистичен терапевт и родител на две деца, избрала здравословното хранене и живот. Какви са... прочети още »
11.10.201616:14

"Еко и леко" за простотата и съвършенството с Георги Христов

На гости в "Еко и леко" утре ще бъде журналистът и пътешественик Георги Христов, избрал свободата да бъде себе си в едни толкова разделни времена.    С мечтателя и вещ гид в пътуването до древни познания и практикуването на духовни техники, с които показва света и България в необятната им простота и съвършенство, ще... прочети още »
06.10.201615:16

"Еко и леко" за магията на пясъчните мандали

В петък в "Еко и леко" ще гостува Калин Георгиев - психолог, създател на проекта Otpuskane.com. В хармонично съвпадение, Калина и Калин ще ни разкажат за магията на Пясъчните мандали.   "Магия" естествено е силна дума, защото предполага работа със скритите сили", казва Калин. "Да отворим съзнанието си за... прочети още »
23.08.201613:05

"Еко и леко": "Софийски планински клуб"...

В сряда в "Еко и леко" Калина ще ви срещне с две момчета - Димитър Петров и Венцислав Йорданов от "Софийски планински клуб", които ще разкажат за инициативата "Сливи за смет" тази събота (27.08) на Витоша.    Ето как се представят те: "Софийски планински клуб" е организация, създадена от... прочети още »
02.08.201615:01

"Еко и леко" за сандалите, правени на ръка и с любов

В сряда на гости на Калина в студиото ще дойде Димитър Недялков от работилница за ръчно изготвяне на аксесоари и обувки, който ще разкаже как с любов и майсторлък парчета кожа и гьон се превръщат във великолепни изделия.   Споделя, че всяка една част от сандалите се прави изцяло на ръка, защото е убеден, че само по този начин... прочети още »
07.07.201609:20

"Еко и леко" с Ясен Иванов и неговата Ботаническа градина

Какво правиш, когато си роден със "зелени пръсти", а ти попадне диво, неприветливо и необработено парче земя в селото на предците ти? Превръщаш го в градина, разбира се. Истинска Ботаническа градина, с растения от всички кътчета на България и всяка страна по света, на която кракът ти стъпи.    Или поне това е верният... прочети още »