Радио новини

20.04.201616:00

"Еко и леко" за Зеления базар този уикенд

В четвъртък в "Еко и леко" ще гостува Люба, за да ни разкаже за наближаващия Зелен базар.    След дълги години живот в Париж сред интересни хора и събития, Люба е създала уникално място за съвместна работа и творчество - и пресечна точка на многобройни мечти. За своя житейска фукция е приела да продължава да генерира и... прочети още »
13.04.201615:51

Празник за Район "Оборище"

Всяка година през втората половина на месец април Район "Оборище" чества своя празник. През настоящата година празникът ще включва следните прояви:   ☺Откриване на пролетната изложба на детското и ученическото творчество, 19.04.2016 г., 17 ч., Национална библиотека "Св. Св. Кирил и Методий"   ☺Открита... прочети още »
07.04.201615:16

"Еко и леко" за изкуството на health коучинга

"Казвам се Велина и съм сертифициран health coach. В практиката си помагам на клиентите да намерят баланса, който включва храна    за ума, тялото и душата, както и да се справят със стресовото ежедневие. Защото чрез коучинг и психологически техники заедно засягаме доста по-дълбоки теми и изкарваме на повърхността истинските... прочети още »
06.04.201614:45

"Еко и леко" за мечтите с Юлия Атанасова

В четвъртък в "Еко и леко" ще си говорим за мечтите, без да се губим в тях, с Юлия Атанасова - автор и създател на блога Judway.   Кога спираме да мечтаем? Защо са полезни желанията? Пречи ли ни вкопчването в резултата? Мечтите са като влюбването. А кога се събуждамe и желаем? Всеки път, когато се влюбвамe. Когато усещамe... прочети още »
22.03.201612:00

"Еко и леко" за малките семейни войни и голямата победа

В сряда в "Еко и леко" ще поговорим за обикновени "семейни войни", които разрешаваме (или не) по какъвто и да е начин, но ни оформят като хората, които така общуват и извън дома.    Дали ще се борим за дистанционното, капака на тоалетната чиния, или кой да хвърли боклука, още в семейна среда се срещаме със... прочети още »
15.03.201614:58

"Еко и леко" за социалното предприемачество и “зеленото”...

Общото между тримата участници в екип "Zele“ е интересът им към социално предприемачество и убеждението, че чрез иновации може да се постигне устойчиво развитие и опазване на околната среда. Всеки от тях има участие в доброволчески проекти и инициативи, а предизвикателствата в живота са ги научили да са решителни и да се стремят... прочети още »
13.03.201616:48

"Еко и леко" за социалния бизнес, който помага на хората

Приятелите и познатите й я наричат Катя. Прекарва дните си в София и Лисабон, като обича да пътува често. Миналата година животът й се преобръща заради травма, и след продължителен период на възстановяване решава да посвети живота си на социална кауза - здравето на хората, като в частност иска да помогне на приятелите и роднините си да не се... прочети още »
29.02.201613:42

"Еко и леко" за чистата храна, която да купим онлайн

Храната за душата е важна, но и без "гориво" за тялото не може. А с какво "зареждаме" тялото си е безкрайно важно, ако искаме да сме здрави.    И когато избираме, най-често казваме "ама разбира се, че е био - произведено е на село!" Достатъчно ли е обаче да отгледаме нещо на село, за да стане то еко... прочети още »
29.02.201610:30

Можем ли да се разделим, без да се поболеем?

Темата в "Еко и леко" днес ще бъде можем ли да се разделим, без това да ни разболява?   Калина и гост-партньорът и медиатор Катина Клявкова заедно ще откриват възможностите да преминем от една ситуация в живота в друга, без това непременно да е съпроводено с болка от промяната.   Как да се случи това ще разберете... прочети още »
28.01.201616:38

"Еко и леко" показва как да влезем във форма вкусно и с...

В последния януарски работен ден в "Еко и леко" ще гостува Сандра Алексиева, известна с кулинарните си таланти, книги, рецепти и телевизионно шоу. Сега тя е преоткрила храната и готвенето в услуга на тялото, красотата и неговото здраве.    "Може ли да се влезе във форма вкусно" е първия въпрос на устните на... прочети още »
20.01.201614:41

"Еко и леко" за мирa като наша природа

В четвъртък в "Еко и леко”, във времето за чисти отношения като част от чистота в живота ни и на планетата, с медиатора Катина Клявкова ще поговорим за МИРА като наша природа.    В сета се наблюдават все повече агресивно решаващи се конфликти, отколкото мирно постигнати споразумения. Каквото по света, това и у нас;... прочети още »