Радио новини

02.08.201615:01

"Еко и леко" за сандалите, правени на ръка и с любов

В сряда на гости на Калина в студиото ще дойде Димитър Недялков от работилница за ръчно изготвяне на аксесоари и обувки, който ще разкаже как с любов и майсторлък парчета кожа и гьон се превръщат във великолепни изделия.   Споделя, че всяка една част от сандалите се прави изцяло на ръка, защото е убеден, че само по този начин... прочети още »
07.07.201609:20

"Еко и леко" с Ясен Иванов и неговата Ботаническа градина

Какво правиш, когато си роден със "зелени пръсти", а ти попадне диво, неприветливо и необработено парче земя в селото на предците ти? Превръщаш го в градина, разбира се. Истинска Ботаническа градина, с растения от всички кътчета на България и всяка страна по света, на която кракът ти стъпи.    Или поне това е верният... прочети още »
06.07.201615:23

Краси и Иво от Акага на гости на Musicology с "Полудяваме"

Малко след 17:30 Краси и Иво от Акага ще дойдат в студиото на Радио FM+, за да представят в ефира на Musicology новото си парче, "Полудяваме".    Наистина няма по-сигурен начин да си оправим настроението от стила на Акага. Неслучайно последният им проект се нарича Libido Project, посветен на страстните емоции и... прочети още »
28.06.201616:37

"Еко и леко" ни учи как да окажем първа помощ в жегите

Утре гости в "Еко и леко" ще бъдат д-р Витан Витанов и д-р Александра Шишкова от Академия Първа помощ. Те ще ни споделят как ние можем да окажем първа помощ при нужда в летните жеги и преживяванията ни в природата, града, а да не забравим и водните пространства!    Жегата, почивките, изкушаващите екстремни преживявания... прочети още »
07.06.201611:39

Ето как премина 1-ви юни - Празникът на детските усмивки (галерия)

За поредна година Радио FM+, в партньорство със Софийска Община, Район Оборище, подари незабравим празник на децата и техните родители.    На 1-ви юни, в централната част на парк "Заимов" малчуганите се забавляваха с любимите гласове от ефира на радиото Ива Дойчинова, Калина Стефанова, Евелина Павлова и Мартен Роберто,... прочети още »
26.05.201607:55

ЕКОПАК гостува в "Еко и леко" с Калина Стефанова

Слушаите предаването "Еко и леко" с Калина Стефанова в петък, 14 ч., когато наши гости ще бъдат ЕКОПАК. Темата, за която ще си говорим, ще бъде: Какво повече можете да научите за разделното събиране?   Включете се и вие в темата, като зададете своите въпроси под публикацията във фейсбук. На живо в ефир ще коментираме и... прочети още »
09.05.201615:01

"Еко и леко" за първата помощ и знаем ли как да я окажем

Във вторник в "Еко и леко" ще си говорим за нашата грамотност (и липаста й) как да дадем първа помощ при нужда, докато пристигнат професионалистите.    "Ние сме амбициозни и енергични млади хора. Един ден решихме да обединим любовта ни към планината и екстремните спортове с лекарската ни професия", казват... прочети още »
20.04.201616:00

"Еко и леко" за Зеления базар този уикенд

В четвъртък в "Еко и леко" ще гостува Люба, за да ни разкаже за наближаващия Зелен базар.    След дълги години живот в Париж сред интересни хора и събития, Люба е създала уникално място за съвместна работа и творчество - и пресечна точка на многобройни мечти. За своя житейска фукция е приела да продължава да генерира и... прочети още »
13.04.201615:51

Празник за Район "Оборище"

Всяка година през втората половина на месец април Район "Оборище" чества своя празник. През настоящата година празникът ще включва следните прояви:   ☺Откриване на пролетната изложба на детското и ученическото творчество, 19.04.2016 г., 17 ч., Национална библиотека "Св. Св. Кирил и Методий"   ☺Открита... прочети още »
07.04.201615:16

"Еко и леко" за изкуството на health коучинга

"Казвам се Велина и съм сертифициран health coach. В практиката си помагам на клиентите да намерят баланса, който включва храна    за ума, тялото и душата, както и да се справят със стресовото ежедневие. Защото чрез коучинг и психологически техники заедно засягаме доста по-дълбоки теми и изкарваме на повърхността истинските... прочети още »
06.04.201614:45

"Еко и леко" за мечтите с Юлия Атанасова

В четвъртък в "Еко и леко" ще си говорим за мечтите, без да се губим в тях, с Юлия Атанасова - автор и създател на блога Judway.   Кога спираме да мечтаем? Защо са полезни желанията? Пречи ли ни вкопчването в резултата? Мечтите са като влюбването. А кога се събуждамe и желаем? Всеки път, когато се влюбвамe. Когато усещамe... прочети още »