Радио новини

04.01.201714:00

Musicology прави музикален разбор на 2016

Тази седмица в Musicology ще погледнем назад към 2016 и ще си припомним емблематичните заглавия и артисти.   2016 беше година на нови открития в музиката. От Rag'n'Bone Man до Anderson Paak. Ще преговорим имената на новите любимци - Twenty One Pilots, Michael Kiwanuka, Alabama Shakes. 2016 ще остане в историята на музиката и... прочети още »
15.12.201615:48

"Еко и леко" можем да помогнем на гладуващите

В петък на гости на Калина ще дойде Цанка Миланова - изпълнителен директор на Българска хранителна банка.   Мисията на БХБ е да работи за намаляване на разхищаването на годна храна и използването й за дългосрочно хранително подпомагане на нуждаещи се хора. Тя е първата организация в страната, която събира, складира и раздава дарени... прочети още »
14.12.201611:00

"Еко и леко" c рецепта за щастлива и красива бременност

Днес в студиото на Калина ще гостува Десислава Николова - майка и автор на книгата "Щастлива и красива бременност като моята".   "Не ми отне много време, за да разбера, че едно от основните неща, които искам през периода на бременността, е да съм прекрасна, щастлива и доволна от себе си", казва Десислава.... прочети още »
13.12.201611:32

"Еко и леко" програмираме по-добро и успешно бъдеще

В навечерието на Новата 2017 ще поговорим за това може ли човек да програмира по-добро и успешно бъдеще. Програмирането е настройка на нашата вътрешна конституция и убеждения, а не просто планиране.    Днес ще ни гостува Ясен Николов - информационен предприемач с 20-годишен опит, визионер и представител на модерната бизнес... прочети още »
11.12.201622:07

12 декември - ден на национален траур

С решение на правителството 12 декември, понеделник, е обявен за ден на национален траур за жертвите от взривилата се цистерна - част от влакова композиция, в село Хитрино, област Шумен.   В знак на съпричастност програмата на Радио FM+ в понеделник ще бъде без игри и промоции. Екипът изразява искрените си съболезнования на близките... прочети още »
08.12.201615:33

"Еко и леко" напред и нагоре с алпиниста д-р Скатов

Доктор, веган и алпинист - не са много хората, които могат да се похвалят с такава "неочаквано добра комбинация" в биографията си, но гостът ни в петък може. Мотивация, амбиция, подплатена с умения и един безкраен път все нагоре, към предела на възможностите - това е продължаващата вече 4 години история на Атанас... прочети още »
02.12.201616:37

"Еко и леко" правим здравословни десерти без захар и глутен

В понеделник на гости на Калина Стефанова ще дойде Елизабет Кирилова. Автор и кулинар, тя ще ни научи как да постигнем наглед невъзможното - да приготвим всякакви десерти без захар и глутен, които обаче да са вкусни и здравословни.   Десерти без брашно и захар, но с вкус, звучи като митична Шангри-ла за всяка изтормозена или от... прочети още »
23.11.201610:58

"Еко и леко" с "Нишан" към традиционната...

Днес в "Шоуто на Калина" ще гостуват Ангел и Рени. Двамата, свързани и творчески, и в живота, са създателите на проект, който дава абсолютно уникална възможност - да имате наистина традиционна българска сватба. Като от едно време.     "Мечтаехме за българска традиционна сватба "като от едно време" и... прочети още »
07.11.201613:04

"Еко и леко" към "Опашката на Дракона" в...

Днес в "Еко и леко" ще ни гостуват алпинисти, които ще ни разкажат за филм, който са заснели и чиято прожекция предстои.   "Опашката на Дракона" разказва за пътуване към Патагонските Анди и а изкачвания по едни от сложните върхове на планетата. Те не са най-високите (около 3000м.н.в.) но въпреки това са считани за... прочети още »
04.11.201611:52

"Еко и леко" казваме "ДА на себе си" с нова...

В "Еко и леко" днес ще разговаряме с две дами за психологическата ни връзка с природните стихи. Това са различните енргии на водата, въздуха, земята и огъня.     Две активни жени, осъзнали че строгият корпоративен свят ги откъсва от връзката със себе си и женското им начало, се събраха с общо послание и мотивиращ... прочети още »
01.11.201615:15

"Еко и леко" за здравословното хранене извън дома

В сряда в "Еко и леко" ще говорим за това възможно ли е децат да се хранят здравословно, когато не са у дома. Каква е ситуацията - и възможностите - в градините, училищата...   Гост в студиото ще бъде Мартина Иванова – холистичен терапевт и родител на две деца, избрала здравословното хранене и живот. Какви са... прочети още »