Ива от сутрин до обед

10.02.201416:44

На кое изобретение бихте вдигнали паметник?

На кое изобретение бихте вдигнали паметник – това е въпросът ни във вторник, макар че арх. Диков все още не знае за нашите планове.   Можете ли да станете ментор на дете, живеещо в дом и как това може да помогне на него, а пък и на вас – за това ще говорим с нашите приятели от TimeHeroes.   За феновете... прочети още »
07.02.201416:07

Какво храни любовта?

Започва седмицата на любовта и ставаме романтични още в понеделник. Какво храни любовта е голямата ни тема в понеделник, а доказаната в кулинарията Ванилка ще ви научи как да приготвяте храната на любовта.   Европейският гражданин на годината Милен Врабевски ще разкаже за голямата гражданска инициатива – паметник на София на... прочети още »
06.02.201418:14

Кои са топ филмите, които никога не са печелили Оскар?

В петък Зорница Аспарухова влиза в месеца на Оскарите с първата тема – топ филми, които никога не са печелили статуетката. Към дългият списък очакваме и вашето предложение.   Журналистът Георги Тошев ще разказва за Антарктида в рубриката за пътешествия "Дим да ни няма”. Ще разберем дали успя да сложи табелка... прочети още »
05.02.201417:02

Възможно ли е да успяваш в България въпреки, а не заради?

Възможно ли е да успяваш в България въпреки, а не заради? Това е темата ни в четвъртък и ще имаме доста възможности да я разгърнем с многото ни музикални таланти в студиото. Поли Генова и Дичо представят дуетния си сингъл "Нека с теб”, а финалистът от Гласът на Българя Васил Чергов – своето второ самостоятелно парче... прочети още »
04.02.201417:18

Има ли приятелство между мъжете и жените, или това е потисната любов?

Има ли истинско приятелство между мъжете и жените или това е потисната любов? За това ще говорим в сряда с вас и нашия консултант по успешни връзки Милена Динкова   5 февруари е и денят за церемонията по 2-те годишни хип-хоп награди, които вече са в зала 1 на НДК и събират цвета на българския хип-хоп, както и две световно известни... прочети още »
03.02.201417:09

Кои са вашите любими герои и фрази от анимационни филми?

"Аз съм най-самотният самотен самотник”, казва Сид от Ледена епоха и с това откриваме насладата от анимационните филмчета в понеделник. Очакваме вашите любими герои и фрази от анимационните филми и раздаваме книги, детски игри и филмчета.    Композиторът на мюзикъла "Аладин" Марио Балтаджиев ще разкаже за... прочети още »
31.01.201417:11

Да се въведе ли задължителното гласуване?

Да се въведе ли задължителното гласуване – това е темата, разгорещила хора и държавници у нас през последните дни, по която ще говорим в понеделник. Мислите ли, че задължителният вот ще спре купуването на гласове, политическото инженерство и "златните пръсти” в парламента?   Нели Хаджийска от "Търси се” е... прочети още »
30.01.201417:19

В кои предсказания на Ванга вярвате, или смятате, че са се сбъднали?

В деня на 103 годишнина от рождението на Ванга ще говорим със сценариста и режисьор на филма "Лице в лице с Ванга" – Стилиян Иванов. Кои са предсказанията на Ванга, в които вярвате или смятате, че вече са се сбъднали е въпросът ни към вас.   Зорница Аспарухова представя новите филмови премиери с Мерил Стрийп и Джулия... прочети още »
29.01.201417:06

Има ли дума, измислена от вас, която искате да впишете в речника?

Ако се казваш Ивайло и еволюираш до това да създадеш група – защо тя да не се казва Иволюшън? Точно това правят Ивайло Колев и бившият еротичен танцьор Айвън, а групата им вече и пълен хит.   В четвъртък обаче Ива ще ги прекръсти на Ивалюшън, поради факта, че има личен празник. Точно затова ще говорим за словотворчеството... прочети още »
28.01.201416:18

На какво се дължат успехите на българските спортисти?

На какво се дължат успехите на българските спортисти въпреки усилията на държавата и ресорните министри да доунищожат спорта и базите у нас – това е въпросът ни към вас в сряда. Олимпийската ни шампионка Екатерина Дафовска ще представи очакванията ни за класирания и медали в Сочи, както и в какви условия израстват и тренират нашите... прочети още »
27.01.201417:18

При кого отидоха "грамофончетата" и кой е големият губещ...

Във вторник сме във фокуса на наградите Grammy – при кого отидоха грамофончетата и кой е големият губещ тази година? Димитър Ганев посвещава "Часът на музикалния редактор” на победителите и групата легенда – Beatles, които получиха награда за музикална кариера.   Кои са тайните и богатствата на Националната... прочети още »