Ива от сутрин до обед

21.02.201415:27

В какво се превръщат мечтите, особено ако са ученически?

В какво се превръщат мечтите, особено ако са ученически и нямат намерение да посърват с годините? Поводът да се върнем назад към времето, когато всяко училище имаше банда, е младата група PSS, която е тръгнала от класната стая и вече прави своята сериозна заявка за рок присъствие с песента "Мечта".   Също много млада, но и... прочети още »
20.02.201418:03

Ставате ли за авантюристи наистина?

Ускоряване на пулса, рязко сърцебиене, тръпки по гърба... това не е преживяването на герой от трилър, а на всеки, пристрастен към гледането на сериали. Повече за това интересно проучване ще разберете от Зорница Аспарухова, както и за нагадвите на британската филмова академия, скандалите около церемонията Оскар през годините и разбрира се... прочети още »
19.02.201416:00

Кое е това, което умира най-трудно?

Животът е комедия, много често – черна. Затова  една добра черна комедия винаги заслужава да се види, ето защо ще ви представим един шедьовър в жанра – "Умиращ трудно”, и актьорите и тв водещи Косьо Лунгов и Станислава Ганчева. А това, което умира най-трудно, ще е темата ни в четвъртък.   Миро ще бъде... прочети още »
18.02.201413:45

Защо Левски си остава светиня за всяко поколение българи?

Защо Левски си остава светиня за всяко поколение българи – това е темата ни в сряда, 19 февруари, когато честваме денят на Апостола. Ще чуете интервю с актьора Веселин Плачков, който изпълнява ролята на Дякона в новия игрален филм за него.   Милена Динкова ще говори за кризите в любовта, в рубриката "Мъжът и жената... прочети още »
14.02.201415:52

Кога за последно направиха нещо спонтанно, добро и безкористно за вас?

Кога за последен път за вас направиха нещо спонтанно, добро и напълно безкористно – това е въпросът ни в понеделник и даваме шанс на благодарността.   Актьорът, който помним от "Рицар без броня” – Олег Ковачев, ще бъде гост на ива, за да разкаже как да откриваме таланта в децата.   Тома Здравков ще... прочети още »
13.02.201414:43

Правим класация на най-романтичните филми

В Деня на влюбените Ива става щатен Купидон и продължава да изпращам всички послания, които изпращате към своите любими същества чрез ефира на радио FM+.    Зорница Аспарухова ще направи класация на най-романтичните филми, а в месеца на Оскарите и списък на изключителни актьори, които никога не са получавали... прочети още »
13.02.201411:04

Ирина Бокова с послание за Световния ден на радиото от ефира на FM+

На 13 Февруари 1946 г. за първи път "гласът“ на Обединените нации прозвучава в ефира на радиото на ООН.  Днес, по инициатива на ЮНЕСКО, датата 13 февруари е приета и се отбелязва по цялата планета като Световен ден на радиото.    Генералният директор на организацията, Ирина Бокова, даде единственото си радио... прочети още »
12.02.201413:59

Има ли достатъчно равенство между половете днес в света?

Има ли достатъчно равенство между половете днес в света и трябва ли да има повече жени на ръководни позиции в политиката и бизнеса – това е темата ни на 13 февруари, световният ден на радиото. По този повод специално интервю за радио FM+ ще даде българката с най-висок статут в световна организация – генералния директор на ЮНЕСКО... прочети още »
11.02.201417:26

Харесвате ли запознанствата в интернет? Забавни или опасни са те?

Харесвате ли запознанствата в интернет и по скоро забавни или опасни са те? Това е темата, която разнищваме с вас, а за тенденциите в love.net ще говори Милена Динкова.    Със Стела Даскалова коментираме капаните на нашите убеждения, които ни пречат в любовта и щастието.   И накрая - един час, посветен на мъжете –... прочети още »
10.02.201416:44

На кое изобретение бихте вдигнали паметник?

На кое изобретение бихте вдигнали паметник – това е въпросът ни във вторник, макар че арх. Диков все още не знае за нашите планове.   Можете ли да станете ментор на дете, живеещо в дом и как това може да помогне на него, а пък и на вас – за това ще говорим с нашите приятели от TimeHeroes.   За феновете... прочети още »
07.02.201416:07

Какво храни любовта?

Започва седмицата на любовта и ставаме романтични още в понеделник. Какво храни любовта е голямата ни тема в понеделник, а доказаната в кулинарията Ванилка ще ви научи как да приготвяте храната на любовта.   Европейският гражданин на годината Милен Врабевски ще разкаже за голямата гражданска инициатива – паметник на София на... прочети още »