Ива от сутрин до обед

28.01.201416:18

На какво се дължат успехите на българските спортисти?

На какво се дължат успехите на българските спортисти въпреки усилията на държавата и ресорните министри да доунищожат спорта и базите у нас – това е въпросът ни към вас в сряда. Олимпийската ни шампионка Екатерина Дафовска ще представи очакванията ни за класирания и медали в Сочи, както и в какви условия израстват и тренират нашите... прочети още »
27.01.201417:18

При кого отидоха "грамофончетата" и кой е големият губещ...

Във вторник сме във фокуса на наградите Grammy – при кого отидоха грамофончетата и кой е големият губещ тази година? Димитър Ганев посвещава "Часът на музикалния редактор” на победителите и групата легенда – Beatles, които получиха награда за музикална кариера.   Кои са тайните и богатствата на Националната... прочети още »
24.01.201415:27

Да разрешат ли строежите в природен парк Странджа?

Какво е отношенето ви към разрешаването на строежите в природен парк Странджа? Протестите тръгнаха с лозунгите "Странджа не е манджа”, но интересите на собственици на имоти за момента натежават. По темата очакваме да чуем вашето мнение и коментар на Тома Белев от "Зелени балкани”   В рубриката... прочети още »
23.01.201416:55

Може ли да се зареди вода с енергия от радиото?

Може ли да се зареди вода с енергия от радиото? Ива твърди, че да, и в петък ще проверим това заедно. Точно в 10 ч. звукотерапевтът Мика ще дойде в студиото със своите кристални купи, чиито звуци зареждат с енергия за здраве, любов и подходящите вибрации за годината на синия дървен кон. Така че сложете чашата с вода до радиото и включете на... прочети още »
22.01.201416:48

Kак ще определите себе си като музикален стил?

В четвъртък ви питаме – как ще определите себе си като музикален стил? Докато определяме ритъма и музикалното темпо на живота си, Влади Дивизиев ще ви разкрие в музикалната карта на света къде можете да чуете на живо великите Еаgles.    Ще чуем как звучи и един от най-екзотичните фестивали по света – този на Емир... прочети още »
21.01.201414:37

Пази ли ни родната полиция и чувстваме ли се по-сигурни?

Българските полицаи получиха 8% увеличение на заплатата и с това рязко се повдигнаха въпросите – пази ли ни родната полиция и чувстваме ли се по-сигурни сега? По темата очакваме и нашия колега Момчил Степанов, който има пресни наблюдения върху действията на полицията след обир преди месец.   Милена Динкова ще дава съвети за... прочети още »
20.01.201415:02

21 януари е световният ден на прегръдката

В световния ден на прегръдката се пригответе за много гушкане и споделена нежност. А по желанието ви да прегърнете известен човек ще премерим харизмата на световните и наши знаменитости.   Авторът на "18% сиво” Захари Карабашлиев се завръща задълго в България. Кое е това, което успя да го изкуши да се завърне, след като... прочети още »
17.01.201417:33

Как да преборим най-тъжния ден в годината

В понеделник слагайте цветните дрешки! Ще събираме идеи за борба с най-кахърния ден в годината – третия понеделник от януари.   Наднорменото тегло също е повод за размисъл след празниците и този път ще го погледнем към един коренно различен ъгъл – в рубриката "Здравето" д-р Николова ще разкрие връзката между... прочети още »
16.01.201423:05

Манастирите на България и хората, които ги обитават

На Антонов ден вдигаме наздравица от сутринта с Тончо Токмакчиев, за да ни е здрава годината и никаква болест да не ни пипа. В рубриката "Дим да ни няма” наш гид е Ралица Филипова – журналист и тв продуцент, която ще ни разходи из малко познатните манастири на България и хората, които ги обитават.   А Зорница... прочети още »
15.01.201413:03

Кой е Х-факторът на успеха?

В четвъртък търсим Х-фактора на успеха. Кой е този фактор, който дава най-много преднина в живота – талант, ум, харизма, късмет или подходящо жури? В студиото очаквайте Жана Бергендорф – Х-факторът на България – млада жена с минало, но и много бъдеще.   Как джазмените претворяват класиката ще разберем от Боби Йоцов... прочети още »
14.01.201417:39

Реалност или мит е глобалното затопляне?

Докато ние берем първите теменужки, в САЩ преживяха 50 градуса под нулата. Реалност или мит е глобалното затопляне, е темата ни в сряда. Очаквайте и топ 5 на най идиотските идеи в глобален мащаб за борба със затоплянето, споделени от личния ни атомен реактор – журналистът Магдалена Гигова.   Ранобудните стажанти – Влади и... прочети още »