Ива от сутрин до обед

15.01.201413:03

Кой е Х-факторът на успеха?

В четвъртък търсим Х-фактора на успеха. Кой е този фактор, който дава най-много преднина в живота – талант, ум, харизма, късмет или подходящо жури? В студиото очаквайте Жана Бергендорф – Х-факторът на България – млада жена с минало, но и много бъдеще.   Как джазмените претворяват класиката ще разберем от Боби Йоцов... прочети още »
14.01.201417:39

Реалност или мит е глобалното затопляне?

Докато ние берем първите теменужки, в САЩ преживяха 50 градуса под нулата. Реалност или мит е глобалното затопляне, е темата ни в сряда. Очаквайте и топ 5 на най идиотските идеи в глобален мащаб за борба със затоплянето, споделени от личния ни атомен реактор – журналистът Магдалена Гигова.   Ранобудните стажанти – Влади и... прочети още »
13.01.201418:30

Миро от Сафо с първи солов сингъл - чуй го в ефира на FM+!

Банго Васил идва в ефира на радио FM+ с ромско веселие. Ангел Тичалиев – ръководител на сливенския ромски оркестър Карандила ще разкаже за музиката в живота и душата на ромите, а децата от Карандила джуниър – за купоните по време и след концертите.   Един от топ-китаристите у нас – Миро от Сафо, излиза с първия си... прочети още »
10.01.201416:15

Научихме ли се да правим кино?

"Научихме ли се да правим кино” е въпросът ни в понеделник, 13 януари - денят, в който е излязъл първият български игрален филм "Българан е галант”. Станал ли е обаче и талант – това е въпросът?   Часове след връчването на наградите "Златен глобус” очаквайте първи коментари от Зорница... прочети още »
09.01.201418:29

Какво трябва да се случи на българското образование?

"Какво трябва да се случи на българското образование” е въпросът ни към вас, защото в студиото ще бъде един от най-големите специалисти в областта – Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители.    Защо законът за училищното възпитание се превърна в горещ картоф последните няколко години и... прочети още »
08.01.201413:23

Световният бийтбокс шампион Skiller открива музикалната година

В четвъртък авариите са позволени – дори да сте разменили местата на котката и прането, или да ви е кацнало извънземно в хола, всичко ще бъде наред. "Корпус за бързо реагиране” е гост в студиото и на ваше разположение за всякакви операции са Васил Мавриков и Евгени Будинов.   Ако ви липсва достатъчно гръм и трясък в... прочети още »
07.01.201416:48

Какви са приликите между американската, европейската и балканската...

В сряда празнуваме бабин ден по свой начин. Колекционираме бабини дивитини от цял свят, спомени за мъдрите приказки и вкусните манжди на нажите баби и правим тънък анализ между типологията на американската, европейската и балканската баба.   Милена Динкова започва годината с фокусиране върху мъжката и женската романтика и това колко... прочети още »
06.01.201417:01

Какво научихте от своето дете?

Ивановден ще тупне по масата на месец януари с ярки гости и важни теми, нали все пак и водещата има имен ден. Сред празнуващите сме избрали да поздравим и да поразпитаме – чаровницата Йоанна Буковска, журналистът Иван Бедров и есеистът Сула – за когото малко хора подозират, че има и имен, и рожден ден.   Продължаваме и... прочети още »
03.01.201416:23

Да се връща ли задължителната казарма у нас или не?

В понеделник празнуваме Богоявление с двама много музикални именици – Данчо Караджов и Богдан Томов,  за да разберем на кого са кръстени, какво са наследили от предците си и как ще празнуват един от юнашките именни дни у нас.   Йорданов ден е и празникът на българската армия, затова излизаме без хладно оръжие, но с хладен... прочети още »
02.01.201417:39

Покажете ни любимото си място, спечелете "1000 страници България”

В петък потегляме на път и в рубриката "Дим да ни няма” ще обикаляме България заедно с пътешественика и писател Николай Генов. Заедно с Румяна Николова той издаде книгната "1000 страници България”, спечелила приза Златен лъв за издание с най-висока обществена значимост у нас.    Книгата ще бъде награда и за... прочети още »
02.01.201410:18

Кои са големите дати през новата година за България?

Честита нова година и нека мечтите ви рисуват случващото се през нея! Ето защо започваме първото предаване с темата за твърдите решения, които взимаме в началото на годината, дори да ги прилагаме с меки мерки.   Анастасия Карнаух открива първите горещи заглавия на 2014 в “Аз чета с Настя”, а Влади Вивизиев открива... прочети още »