Ива от сутрин до обед

20.03.201422:42

Споделете любимата си пролетна рецепта и спечелете награда!

В петък се хващаме за зелено. Пролетта официално дойде и ще готвим заедно с култовата Йоли. Ето защо можете да публикувате любимата си пролетна рецепта /по възможност авторска/ във ФБ страницата на предаването”Ива от сутрин до обед”, а Йоли лично ще оцени и награди вашите рецепти с авторските си книги. Очаквайте и фотографа... прочети още »
19.03.201417:03

Кои вдъхновители бихте искали да чуете или видите на живо?

В четвъртък представяме ТЕD-х – едно събитие, посветено на идеите, които си заслужава да се разпространяват, организирана на местно ниво у нас в НБУ. Какво представлява събитието, станало вдъхновение за много хора по света и кои ще бъдат лекторите у нас, ще разберем от Деси Бошнакова и Калина Христова. Именно затова ви питаме кои са... прочети още »
18.03.201413:54

Неологизмите - ще останат ли в историята, или са част от бъдещето?

Отваряме речника на новите думи в български език, които най-много ви скърцат в ухото. Дали "меринджей", "селфи" и  "бигорексик" ще останат в историята, или са част от бъдещето – това е темата ни в сряда.    Жаклин Цочева от УНИЦЕФ ще ни разкаже за проекта "Най-добър старт за всяко... прочети още »
17.03.201419:57

Какво му е толкова доброто на "доброто старо време”?

Какво му е толкова доброто на "доброто старо време”? Тази тема е истинска провокация за тези, които смятат, че миналото неизбежно произвежда висококачествени отлежали продукти, които не могат да се сравнят с току-що ферментиралия талант на младостта. Така че в Часа на музикалния редактор Димитър Ганев отново и отново доказва с... прочети още »
14.03.201416:18

Какво наистина лекува йога и как хармонизира тялото и духа ни

В понеделник празнуваме деня на Св. Патрик и по този повод ще говорим за уиски от сутринта, за да знаем какво да изберем за вечерта. За консултант сме избрали Иван Бакалов – човекът зад блога whiskey taste, който всички ценители на качествения алкохол познават.   В рубриката "Здраве” ще гостува Даниел Петров –... прочети още »
13.03.201413:04

Коя любима ваша поредица искате да продължава до ден-днешен?

Коя любима ваша поредица /независимо дали е филм, предаване или книга/ искате да продължава до ден днешен? Поводът е завръщането на култовата документална поредица Космос, започната преди години от Карл Сейгън. Какво да очакваме в новото издание ще разберем от нашия кино-гид Зорница Аспарухова, която ще се фокусира и върху филмите на... прочети още »
12.03.201417:21

Честит рожден ден, Deep Zone Project!

В четвъртък сме на рожден ден –15 годишния юбилей на една от най-успешните български групи – Deep Zone Project. Как ще празнува бандата и защо само месец не стига, ще чуем от DJ Dial Solo от групата.   В музикалната карта на света отново ще ни вкара Влади Дивизиев, който този път се е позиционирал в Лос Анжелис, за да... прочети още »
11.03.201414:51

Kак да изберем най-походящите за нас танци?

В сряда танцуваме. Звездата на дансинга е Фил - танцуващото момче от множество телевизионни формати, който успя да върне класическите и стандартни танци в ежедневието ни, за да изпитаме отново радостта от тях. С него ще си говорим за това кой танц най-много подхожда на нашия темперамент и как да изберем най-походящите за нас?   С... прочети още »
10.03.201417:05

Ще се върнат ли младите хора по света отново в България и кога?

Във вторник се завръща рубриката "РадиоFM+ по света”, в която Влади Дивизиев започва своите репортажи от САЩ. Ще чуете интервю с продуцента и актьор Наско Колев, който подкрепя младите българи от протестите миналото лятото с песен и кауза. Това е повод и голямата ни тема е: ще се върнат ли младите хора по света отново в България и... прочети още »
07.03.201413:56

Вярвате ли във връзката между астрологията и бизнеса?

Вярвате ли във връзката между астрологията и бизнеса? Можете да споделите своя личен опит по темата, а съвсем професионално по въпроса ще говори астрологът Краси Кирчева.   Главният организатор на Форум КЛЮЧ Александър Куманов ще ни запознае с идеята на събитието "Сподели промяната”. Основната цел на форума е да провокира... прочети още »
06.03.201414:17

Какво трябва да направят мъжете, за да разберат какво чувстват жените?

Какво наистина трябва да направят мъжете, за да разберат какво чувстваме ние?  Докато събира вашите предложения, Ива ще даде думата и на Камен Алипиев – Кедъра. Той е един от участниците в състезанието на високи токчета, в който мъже влизат буквално в женските обувки, като част от протест срещу насилието над жени.   Тако... прочети още »