Ива от сутрин до обед

14.04.201414:03

Кои са най-големите гласове в съвременната музика?

Кои са най-големите гласове в съвременната музика? Това е въпрос към вас и възможност да номинирате гигантите в съвременния шоу-бизнес за най-значим мъжки и женски глас. Димитър Ганев е подчинил "Часът на музикалния редактор” именно на най-силните и влиятелни гласове в музиката днес.   Любов Миронова ще даде коренно... прочети още »
11.04.201412:56

В понеделник започваме приказка с награда "Пощенска кутия за...

В понеделник започваме приказка! Началото на седмицата е особено подходящо за измисляне на фикции и сюжети за малки разкази. Най-добрите ще получат книгата "Пощенска кутия за приказки”, събрала най-доброто от писателското творчество на знайни и незнайни автори откакто има такава инициатива. А Гери Турийска – автор на идеята... прочети още »
11.04.201411:44

Ива Дойчинова казва "да” на чистата природа

Ива Дойчинова, авторът на  сутрешния блок на Радио FM+ "Ива от сутрин до обед”, ще бъде част от "зеления” хепънинг организиран тази неделя, 13 април, в Борисовата градина. Радиоводещата ще "дирижира” и концерта с участието на Blues Traffic, Група Хоризонт, Surmata Harry, Merudia, AKAGA, Babyface Clan, D2,... прочети още »
10.04.201417:00

Какви любовни двойки между храните и напитките познавате?

Кайсията, запечена със сирене, чудесно върви с розе! Какви любовни двойки между храните и напитките познавате вие – това е петъчната ни вкусна тема, посветена на фестивала на храните и виното. Всичко за параметрите и фестивала ще разберем от Деси Бошнакова и Емил Коларов, които са  професионални... сладокусници.   Точно в... прочети още »
09.04.201415:19

Максим Ешкенази представя "Дворжак в Америка”

В четвъртък се радваме на живота, при това в пълна мяра. От сутринта ще довършваме изречението "Животът е прекрасен, защото...”, а всичките ни гости е го изпълват със смисъл.   Анастасия Карнаух представя три книги, препоръчани с любов в "Аз чета с Настя”. Музикалната карта на света този път е обърната към САЩ,... прочети още »
08.04.201415:34

За кое в България заслужава да се напише книга?

В сряда търсим сюжети за нови книги: дайте предложения за кое българско място, история, легенда или хора заслужава да се напише книга. Наградата е "Произходът на лирата” на Уил Бъкингам – книга, преоткриване на мита за Орфей, българската история и музикално богатство. Авторът на книгата Уил Бъкингам ще бъде гост на Ива, за да... прочети още »
07.04.201415:04

Спазват ли се правата на децата в медиите?

Спазват ли се правата на децата в медиите и смятате ли, че те запазват тяхната психика и достойнство? Това е темата ни във вторник, а от Националната мрежа за децата ще разберем какво е етичното отношение деца-медии и какво на практика се случва у нас.   Дебют в ефира ни ще имат група Ni.co и Албена Танева, които залагат на авторска... прочети още »
04.04.201412:39

Гафовете, които наистина могат да провалят една връзка

Бъркате ли името на любимия човек с това на бившия? Ако не сте, нищо не знаете за гафовете, които наистина могат да провалят една връзка. Кои са най-честите грешки, които правим с любимите хора и как да се измъкваме от тях без тежки последствия – това ще бъде темата на Милена Динкова в "Мъжът и жената... прочети още »
03.04.201416:29

Кой е вашият любим супергерой?

Петък е супергероят на седмицата – затова и точно тогава ви питаме кой е вашият любим супергерой. Поводът е новата филмова премиера с Капитан Америка, който Зузи Аспарухова ще ни представи заедно с големите печеливши на  култовите британските награди Empire.   В рубриката "Дим да ни няма” ще разберете как... прочети още »
02.04.201412:35

Обичате ли театъра? Препоръчайте ни постановка!

Обичате ли театъра? Ако сте фен, препоръчайте ни постановка и до края на шоуто ще имаме списък, пълен с добри идеи. Нашето предложение е "Хората от Оз”, получил Икар за драматургия на Яна Борисова, а актьорът, приел наградата от нейно име, ще бъде наш гост - Атанас Атанасов.   В "Радио FM+ по света” Влади... прочети още »
01.04.201412:38

Ексклузивно интервю с Nick Hallam за новия албум на Stereo MCs

В сряда говорим на емоционалния турист – човек, който се нуждае от преживяванията на някой друг, за да запълни празнината в себе си. Попадали ли сте на този типаж и как да го разпознавате - това ще бъде темата на Милена Динкова в "Мъжът и жената ефективно”.   Британските денс легенди от 90-те, Stereo MCs, представят... прочети още »