Ива от сутрин до обед

07.12.201612:34

Eнергията на сърдитите млади хора и бунтът им днес

На 8 декември, деня на студентския празник, ще си говорим за енергията на сърдитите млади хора и бунтът им днес.    В "Думите, които остават" очакваме Мария Найденова от издателство Сиела, която ще подари на вас най-добрите книги на издателството от изминалата година, а с Милена Родригес отговаряме на въпроса... прочети още »
06.12.201613:14

Ива Василева и Тихомир Казаков - лауреати на тазгодишните...

В сряда очакваме арх. Ива Василева и арх. Тихомир Казаков, които са едни от наградените от тазгодишните архитектурни награди на Арх Инова.    След 11ч. навлизаме в "Неохраняемата зона" на Маги Гигова, където ще честваме 70-годишнината на неповторимия Силвестър Сталоун. прочети още »
05.12.201613:31

Jin Monic гостуваха в студиото, представиха клипа на...

"Hateful" не е негативна песен, а просто е насочена към тежките емоции, които са важни. Аз лично много се радвам, че имам такъв тип вдъхновения и посока, в която мога да ги реализирам.", каза Ники, вокалист на група Jin Monic, който бе гост в студиото на "Ива от сутрин до обед", за да представи новата им песен... прочети още »
05.12.201612:24

За хубавата храна и как да се подготвим за празниците

Във вторник в "Рицар без броня" с Десислава Стоева ще говорим за иновативната образователна система "Монтесори".    Издателство "Колибри" ще представи най-добрите си книги от 2016, а с кулинарния блогър Йоана Петрова ще говорим с хубавата храна и как да се подготвим за празниците. прочети още »
02.12.201615:49

Jin Monic представят новия си сингъл "Hateful"

В понеделни д-р Етугов ще ни разкаже за войната между скалпела и иглата и новите тенденции в подмладяването.    В 10ч. с Гинка Христова ще си говорим за авторско право, а групата Jin Monic ще ни представят новия си сингъл "Hateful". прочети още »
01.12.201615:14

Кои филми са потенциални победители на тазгодишните Оскари?

В петък заедно със Зорница Аспарухова ще започнем със залозите за това кои филми са потенциални победители на тазгодишните Оскари.    Преди това очакваме Силвия Матева, ръководител на клуб за народни танци "Моряци", която ще ни разкаже за благотворителните коледни кампании, които организират в гр.... прочети още »
01.12.201612:34

"ШиЗи Про" - висш пилотаж в импровизацията

"Утре на сцената на "Сълза и смях" подготвяме две представления, които ще са висш пилотаж в импровизацията, а именно импровизация в стил, и избрахме стила на Шекспир.", казаха Златин Цветков и Катя Бръмбарова от импровизационен театър "ШиЗи Про" за постановката "ШиЗиШекспир", която ще можете да гледате... прочети още »
30.11.201612:51

Започва кампанията на българските издателства "Думите, които...

В първия ден от декември започва кампанията "Думите, които остават", в която българските издателства ще представят и подаряват на слушателите най-добрите си книги от изминалата година.    Златин Цветков от импровизационен театър ШиЗи Про ще ни разкаже за премиерното им представление, а с Милена Родригес ще говори за... прочети още »
29.11.201613:05

Виктория Георгиева с първа самостоятелна песен - "Незавършен...

В сряда Виктория Георгиева - гласът, който пленява - ще представи първата си самостоятелна песен "Незавършен роман".    Маги Гигова е подготвила малко светски дреболии, но преди това ще ни отведе в Непал, където управляват маоисти. прочети още »
29.11.201611:35

Хасан Бласим и Адам Загаевски очакваме на Литературния фестивал

"Хасан Бласим ще бъде един от гостите, които очакваме тази година на четвъртото издание на Софийския международен литературен фестивал, чиято тазгодишна тема е посветена на Миграция, идентичност, граници, принадлежност", казаха Дора Радева и писателят Ангел Игов.   "Хасан Бласим живее във Финландия, но пише на арабски.... прочети още »
28.11.201614:21

Бояна Рачева разкрива тайните на най-добрите коледни сладкиши

Във вторник замирисва на празници, защото в рубриката ни "Кулинарните асове" ще си говорим за коледни сладкиши с госта ни Бояна Рачева.    Малко преди това се понасяме в света на литературата с Дора Радева, която ще ни разкаже какво да очакваме на тазгодишния литературен фестивал на НДК. прочети още »