Ива от сутрин до обед

29.11.201611:35

Хасан Бласим и Адам Загаевски очакваме на Литературния фестивал

"Хасан Бласим ще бъде един от гостите, които очакваме тази година на четвъртото издание на Софийския международен литературен фестивал, чиято тазгодишна тема е посветена на Миграция, идентичност, граници, принадлежност", казаха Дора Радева и писателят Ангел Игов.   "Хасан Бласим живее във Финландия, но пише на арабски.... прочети още »
28.11.201614:21

Бояна Рачева разкрива тайните на най-добрите коледни сладкиши

Във вторник замирисва на празници, защото в рубриката ни "Кулинарните асове" ще си говорим за коледни сладкиши с госта ни Бояна Рачева.    Малко преди това се понасяме в света на литературата с Дора Радева, която ще ни разкаже какво да очакваме на тазгодишния литературен фестивал на НДК. прочети още »
28.11.201613:18

Лукас Маскиано пътува по целия свят, но среща любовта у нас

"Напуснах родината си преди 16 години и се установих в Испания, но никога не спрях да пътувам – не мога да се застоявам на едно място.", каза аржентинецът с прекрасен глас – Лукас Маскиано, който гостува в "Ива от сутрин до обед", заедно с жена си Боряна, за да разкаже за проекта LA... прочети още »
25.11.201612:40

Лукас Маскиано с декемврийско турне в България

В понеделник в студиото ни отново ще се отдадем на хубавата музика, защото звънката китара на Лукас Маскиано отново ще засвири за нашия ефир.    Преди това очакваме Ясен Петров и Стивън по един хубав повод, а именно 20 години от създаването на Метрополис.    В "Здравето" наш гост ще бъде д-р Золтан Уршев,... прочети още »
25.11.201611:36

Мира Кацарова за коледния концерт "Time after Time"

Макар и възпрепятствана от кошмарно задръстване заради жестоката катастрофа на магистрала "Тракия", Мира Кацарова се включи по телефона, за да ни разкаже повече за нейния предстоящ концерт "Time after Time".   "Концертът ще се проведе в Пловдив в Дом на културата "Борис Христов" на 2.12 от 19:30ч.... прочети още »
24.11.201616:08

Мира Кацарова с покана за коледен джаз концерт

В петък сме пълни с културни предложения.   Започваме с оперната суперпродукция "Набуко", за която диригент Найден Тодоров ще ни разкаже преди 9ч., продължаваме със Зорница Аспарухова и филма "Фантастичните животни и къде да ги намерим", а накрая Мира Кацарова ще ни покани на коледен джаз... прочети още »
24.11.201611:17

Мирян Костадинов: "Бронята на властта е тънка, когато търсиш...

"Oще от тийнейджърските си години слушам музика, която е лице на бунта, представя протест против властта и социалните проблеми, които имаме като общество. Затова аз самия винаги съм бил бунтар и чрез песента ми "Blood Money" искам хората да разберат, че бронята на властта може да бъде много тънка, ако ние потърсим своите... прочети още »
23.11.201615:47

Мирян Костадинов представя новата си песен "Blood Money"

В четвъртък с Милена Родригес засягаме темата за едно от най-крехите явления на планетата – мъжкото его.    В 10ч. Мирян Костадинов ще ни пренесе в духа на музиката с новата си песен Blood Money, а Марин Трошанов ще ни представи новата си книга "Ламя ООД". прочети още »
21.11.201613:19

Класацията "Новатори в образованието" показва българите...

Във вторник след 10ч. в студиото ни ще си поговорим по женски за наука с д-р Йорданка Каракирова и д-р Калина Николова, които са стипендианти в програмата "Жените в науката".    Преди това в "Рицар без броня" ще представим класацията "Новатори в образованието" за българи с най-значим принос за... прочети още »
18.11.201612:08

Tайните на астрологията и нейният смисъл

В понеделник ще се потопим в тайните на астрологията, защото с гостът ни Стилян Иванов ще търсим нейния смисъл.    В 11ч. студиoто ще се превърне в сцена, защото ще ни гостуват прекрасните танцьори от ансамбъл "Чинари". прочети още »
17.11.201615:14

Музикална лаборатория за човека с диригент Йордан Камджалов

В петък политаме към екзотична Южна и Централна Америка с Данаил Алексов и ще разберем как за 23 дни е успял да посети 14 отделни дестинации.    Музикална лаборатория за човека ще бъде темата ни разговор с диригент Йордан Камджалов,  а със Зорница Аспарухова официално даваме старт на тазгодишната Киномания. прочети още »