Свежо

03.04.201313:45

32-годишна американка работи като... русалка

32-годишната Линден Уолбърт от Лос Анджелис пътува по света и работи на пълно работно време като професионална русалка.   Тя притежава хидродинамична опашка, изработена Алън Холт, който е създателят на повечето специални ефекти в холивудските продукции. Направата на опашката, с която Линден плува на големи дълбочини, му отнела седем... прочети още »
28.03.201315:18

Майките отговарят на 300 въпроса дневно

Британските майки трябва да отговарят на повече въпроси от децата си за един час, отколкото Дейвид Камерън по време на изслушванията на премиера в парламента, показва проучване на Острова.   Майките трябва да отговарят на средно 23 въпроса на час спрямо 22 за Камерън. Изследването установило, че майките са най-разпитваните хора във... прочети още »
26.03.201315:47

Попадаме в неловки ситуации по 7 пъти седмично

Средно попадаме в конфузни ситуации по седем пъти в седмицата, показва ново проучване.   Изследване на 2000 души сочи, че жените се смущават три пъти по-силно от неловкостите, които им се случват, за разлика от мъжете. Не е изненадващо, че човешкото тяло е една от основните причини за безпокойство. Къркорене на стомаха в киното или... прочети още »
21.03.201314:32

Заветното "Да" става все по-скъпо

Падането на едно коляно става все по-скъпо удоволствие, показва проучване, според което младоженците са готови да пръснат хиляди долари, за да изрекат въпроса "Ще се омъжиш ли за мен?"   Сред най-скъпите предложения са наемане на духов оркестър, наемане на фотограф, удостоен с престижната награда Пулицър - и всичко това,... прочети още »
18.03.201314:29

40% от интелекта се предава по наследство

Всяко дете наследява около 40% от своята интелигентност от родителите си, показва ново изследване. Това заключение беше направено след най-мащабното проучване за интелекта на децата, което обаче разгорещи още повече дебата за развитието на човешкия ум. За целта учените от Куинсланд изследвали генетичните данни и IQ-то на десетки хиляди деца... прочети още »
14.03.201315:15

Google борят мързела с говорещи обувки

Експерименталните говорещи обувки "Talking Shoe" са разработени, за да помагат на собствениците си да се справят с мързела и да спортуват повече. Продуктът е част от рекламна платформа, наречена "Art, Copy and Code". Обувките от последно поколение бяха представени по време на технологична конференция е Остин, щата... прочети още »
12.03.201312:57

Разработват хапчета, които ще ни помагат да живеем до 150 г.

Учени разработват хапчета, които могат да помогнат на хората да живеят до 150 години, като забавят процеса на остаряване, съобщава британският в. "Daily Telegraph". Лекарствата са синтетична версия на органичното химическо вещество ресвератрол, срещано в червеното вино, за което се смята, че забавя остаряването, като засилва... прочети още »
08.03.201312:04

Хората се усмихват само по седем пъти на ден

Хората се усмихват само по седем пъти на ден, а поне една от усмивките е неискрена, установи британско изследване. Дори най-жизнерадостните хора се усмихват едва по 11 пъти на ден, а на лицата на най-мрачните грейва само по една усмивка дневно. Допитването сред 2000 британци установило още, че 51% от участниците, които признават, че се... прочети още »
05.03.201311:52

Жените използват мозъка си по-ефективно от мъжете

Жените имат по-малък мозък от мъжете, но го използват по-ефективно, установи американско изследване. Жената работи по-ефективно от мъжа, като използва по-малко енергия и мозъчни клетки за постигане на същите или по-добри резултати. Причината за това е, че макар мъжете да имат повече неврони, необходими за мисленето, жените имат повече... прочети още »
04.03.201310:49

Ива Дойчинова представя новия роман на Исабел Алиенде

На 4 март от 19:00 часа в Рубаят Wine & Live Stage седем прекрасни дами – радиоводещата Ива Дойчинова, текстописецът Гери Турийска, моделът Таня Карабелова, актрисите Ирмена Чичикова и Искра Ангелова, драматургът Кремена Димитрова и певицата Мария Илиева ще отбележат заедно едно събитие, изпълнено с елегантност, страст и... прочети още »
28.02.201314:13

Учени откриха съставките на щастието - децата не са сред тях

Професорът по психология от Харвард Даниел Гилбърт посочи трите съставни части на щастието, които е открил в резултат на свои изследвания. Според Гилбърт най-щастливите хора са женените, които печелят между 50 и 75 хиляди долара годишно и нямат деца. Професорът смята, че децата не са извор на щастие. Веднага след като семействата се сдобият... прочети още »