Свежо

05.08.201316:36

Китайци пуснаха панда реалити

Управата на зоопарка в китайския град Ченду започна да излъчва ТВ реалити с участието на панди.   Реалитито стартира в тестов режим през август на сайта ipanda.com. Зрителите могат да следят пряко живота на пандите, отглеждани в зоопарка. Броят им е близо 80, допълват от БГНЕС, и възрастовия им диапазон е широк - от бебета до... прочети още »
30.07.201311:31

Брюнетките надвиха блондинките по сексапил

Брюнетките са най-добрите любовници според 58% от мъжете, показва британско допитване, цитирано от БГНЕС.   Резултатите сочат, че само 16% от анкетираните мъже избрали блондинките за най-добри любовници, следвани от дамите с черна коса (12%) и червенокосите (9%). "Досега брюнетките се забавляваха тихо и спокойно. Но вече... прочети още »
30.07.201311:19

Гола профилна снимка от морето увеличава шансовете за свалка

Лятото завладява напълно хората и болшинството от тях смятат, че шансовете им за ново запознанство или връзка нараства през този сезон, показва нова анкета, проведена на Острова.   Освен това анкетираните вярват, че изглеждат още по-привлекателни, когато сложат на профилната си снимка във фейсбук голото си тяло от последната ваканция... прочети още »
23.07.201315:22

Тайланд е най-доброто място за живеене след пенсия

Два тайландски града - Хуа Хин и Чианг Май - влязоха в списъка с най-добрите места за живеене след пенсия, показва изследване на американския уебсайт "Живот и инвестиция в чужбина".   В надпреварата са се включили 21 града в различни части на света. Критериите за класиране са цена на живот, качество на здравеопазването,... прочети още »
15.07.201315:34

J. K. Rowling издаде под псевдоним детективски роман

J. K. Rowling, автор на серията за Хари Потър, призна, че е написала детективски роман, излязъл през април. Книгата под заглавие "The Cuckoo`s Calling" е публикувана под псевдонима Robert Galbraith, съобщава "Sunday Times".   В нея се разказва за частен детектив, който разследва загадъчната смърт на супермодел,... прочети още »
08.07.201310:32

Цвети Георгиева от радио Fresh! представи първата си творба

Цвети Георгиева - водещ на Power Request по Радио Fresh! доказа, че не само умее да говори без да си поема дъх, но и да пише не по-малко завладяващо. Преди дни, на стилно парти, ексцентричната дама представи дебютния си роман "Парола 9 месеца“. Цветната книжка е в стил "чиклит" и разказва за приключенията на забавна... прочети още »
27.06.201313:56

Самозадвижваща се египетска фигура в музей на Острова

25-сантиметрова египетска фигурка, която необяснимо се завърта, без да бъде докосвана от човешка ръка, привлече рекорден брой посетители в музей в Манчестър.   Статуята датира от 1800 г. пр. Хр и се съхранява под ключ, без да бъде докосвана от никого, пише британският вестник "Телеграф". Откакто установили мистериозното... прочети още »
19.06.201314:48

Три миризми срещу комари и мухи

С помощта на няколко билки можете да освежите пространството в дома си и да се отървете от досадните насекоми, обясниха специалисти.   Не е нужно да купувате спрейове или таблетки с неприятни миризми, за да се справите с дразнещите мухи и комари, които мразят средиземноморските билки. Розмарин и дафинов лист, поставени в декоративни... прочети още »
07.06.201313:46

Хората се нуждаят от 7 ч. свободно време за пълно доволство

За да се чувстват истински доволни, хората се нуждаят от близо седем часа свободно време всеки ден, установи британско изследване.   Но средностатистическият британец, обграден от комуникации и технологии, успява да намери само четири часа и 14 минути свободно време през деня си. През 1995 жителите на Острова са се радвали на шест... прочети още »
27.05.201309:38

Шоуто на Ива между 10:00 и 11:00ч. "Дим да ме няма с Wizz...

  "Дим да ме няма с Wizz Air" - петъчна рубрика за пътешествия в Шоуто на Ива между 10:00 и 11:00ч. - е времето и мястото, в които разчитаме на конкретни практични съвети за весело, безопасно и икономично прекарване в различни части света. Гидове са нашите приятели от Wizz Air - доказани пътешественици  с много... прочети още »
22.05.201312:03

Мона от "Революция Z” гостува в радио FM+

  Утре, четвъртък, Мона от "Революция Z” ще бъде на живо в студиото на радио FM+, за да представи новата си песен "Може би”:     В сериала 20-годишната Мона Недева е в ролята на Мирослава - красавицата, която иска да стане звезда и която е свикнала всичко да се случва по нейному, но истинската... прочети още »