Кино

19.05.201109:56

Ларс фон Триер представи "Меланхолия"

Скандалният датски режисьор Ларс фон Триер представи последния си филм в Кан. "Меланхолия" е с участието на Кирстен Дънст, познатата ни от "Антихрист" Шарлот Генсбург, Кийфър Съдърланд и Александър Скарсгард. Филмът е философско размишление за края на света, като действието се развива в крайбрежен клуб, докато краят... прочети още »
18.05.201108:53

Два български филма направиха премиерите си в Кан

"Островът" на Камен Калев и "Аве" на Константин Божанов бяха показани в Кан и са получили подкрепата на зрителите. Това пише журналистът Павлина Желева на сайта Дневник.бг. И двата филма са имали право на една прожекция за пресата и една официална премиера. Заобиколена от неотлъчно следващи я охранители супер... прочети още »
18.05.201107:30

"Дървото на живота" - сериозен претендент за...

Най-новият филм на Терънс Малик "Дървото на живота" (The Tree Of Life) дебютира на кинофестивала в Кан. Лентата на прочутия режисьор очарова голяма част от присъстващите с впечатляващите си кадри, но и раздразни мнозина с прекалено замечтания си и религиозен сценарий. Сутрешната прожекция на продукцията бе последвана както от... прочети още »
17.05.201107:38

Анджелина Джоли кръсти дебютния си филм

Името на режисьорския дебют на Анджелина Джоли ще бъде "In the Land of Blood and Honey", съобщи сайтът Contactmusic. Носителката на "Оскар" снима филма през миналия октомври, а актьорите, които избра, са изцяло местни хора от Босна. Сюжетът разказва за любовна история по време на войната в Босна през 90-те... прочети още »
16.05.201110:14

Летисия Каста представя българския филм "Островът" в Кан

Френският модел и актриса Летисия Каста ще придружава Камен Калев на премиерата на "Островът" в Кан днес. В българската делегация на Лазурния бряг влизат още датският актьор Туре Линдхард, актрисата Бойка Велкова, шоумените Иван и Андрей, както и Любен Дилов-син, които участват във втория филм на... прочети още »
13.05.201111:09

Синът на Денис Хопър дебютира в Кан

Филмът "Неспокоен" на Гюс ван Сант, с който беше открит разделът "Особен поглед" в Кан, представя дебюта на обещаващия 20-годишен актьор Хенри Хопър - син на легендарния Денис Хопър, който почина миналата година, предаде АФП. Хенри Хопър е избран за ролята с класическо прослушване. Предвидената  пресконференция с... прочети още »
13.05.201109:53

Ума Търман в Кан без бельо?

Талантливата и изключително красива актриса Ума Търман демонстрира впечатляваща визия на фестивала в Кан. Тя смени цели три тоалета. Най-запомнящ се от всички беше вечерният, с който тя дефилира по червения килим преди премиерата на филма "Полунощ в Париж" на Уди Алън.(снимки) Уникалната рокля от атлас и с пера на Версаче, с който... прочети още »
12.05.201107:45

Официално бе открит филмовият фестивал в Кан - снимки

Лейди Гага направи изненадващ концерт на кинофестивала в Кан. Американската суперзвезда е във Франция за промоцията на новия си албум. Тя обаче посети и Кан за откриването на феста и изпя "Judas" за неговите гости. Специалното шоу на Лейди Гага беше на брега на морето, на сцена построена на прочутия булевард... прочети още »
11.05.201108:50

"Полунощ в Париж" на Уди Алън открива "Кан 2011"

Филмът на Уди Алън „Полунощ в Париж” ще даде старт на тазгодишното 64-то издание на кинофестивала в Кан, който ще се проведе от 11 до 22 май. Романтичната комедия се прочу с това, че в нея освен плеядата звездни актьори, начело с носителката на "Оскар” Марион Котияр, и Оуен Уилсън, участие взема лично и първата дама... прочети още »
10.05.201120:27

Камен Калев се готви за Кан с "Островът" - официален трейлър

Излезе официалният трейлър на "Островът" на Камен Калев. Филмът е включен в "Петнайсетдневката на режисьорите" на 64-тото издание на кинофестивала в Кан и ще бъде представен на 16 май. Това е второто участие на младия режисьор в конкурса, след дебюта му с "Източни пиеси". Първото показване на лентата е... прочети още »
10.05.201108:34

"Карибски пирати 4" по екраните у нас 2 дни преди...

Световната гала премиера на “Карибски пирати: В непознати води” бе първата по родa си на открито и в 3D формат. В България филмът ще тръгне два дни по-рано от официалната световна премиера. "Карибски пирати: В непознати води” ще превземе родните кина със специални среднощни прожекции на 17-ти срещу 18-ти май в Mtel... прочети още »