Кино

07.06.201107:24

Най-награждаваният, нов български филм тръгва по кината от 10 юни

Дебютният пълнометражен филм на режисьора Драгомир Шолев – "Подслон”, тръгва по кината в страната на 10 юни. Утре е предпремиерната прожекция на лентата, която вече успя да впечетли редица журита на кинофестивали у нас и в чужбина. Световната премиера на лентата бе по време на Международния филмов фестивал Сан Себастиан.... прочети още »
03.06.201109:51

"Лора от сутрин до вечер" от днес е по кината

Необичайно приключение в големия град. Така режисьорът Димитър Коцев-Шошо описва филма "Лора от сутрин до вечер". Лентата е екранизация на роман със същото име, който той издаде през 2005 г. Целта му е да разтоварва, да ни припомни красотата на забавлението, на приятелството, разказва Шошо. "Целта на тази книга и на филма... прочети още »
03.06.201108:09

"Хобитът: Неочаквано пътешествие" ще бъдe по кината в...

Имената и датите за пускане по кината на двата филма по книгата на Дж.Р.Р. Толкин "Хобитът" вече са известни. Първият филм ще се казва "The Hobbit: An Unexpected Journey" ("Хобитът: Неочаквано пътешествие") и ще може да бъда гледан в киносалоните през декември 2012 г. Втората част - "The Hobbit: There and... прочети още »
02.06.201108:43

Анджелина Джоли ще играе Клеопатра

Анджелина Джоли ще се снима в ролята на легендарната египетска царица Клеопатра. Режисьор на амбициозната продукция ще бъде Дейвид Финчър. ("Социалната мрежа", "Играта" и др.) Анджелина Джоли възнамерява да изненада зрителите, като се превъплъти в ролята на Клеопатра. Новият филм ще опровергае мита за египетската... прочети още »
23.05.201108:16

"Дървото на живота" взе "Златна палма" в Кан

"Златна палма" на 64-ия кинофестивал в Кан бе връчена на филма "Дървото на живота". Това е едва петият филм на 67-годишния американски режисьор Терънс Малик,  с участието на Брад Пит и Шон Пен. Действието се развива в Америка през 50-те години на миналия век. Бил Полад, един от продуцентите на филма, получи... прочети още »
20.05.201108:19

Бандерас и Алмодовар представиха "Кожата, в която живея"...

Испанският актьор Антонио Бандерас е развълнуван, че двадесет години по-късно отново има възможност да работи със сънародника си, режисьора Педро Алмодовар, във филма "Кожата, в която живея". Лентата, която е сред претендентите за Златна палма, беше топло приета при представянето й. Бандерас играе хирург, който си отмъщава на... прочети още »
20.05.201108:09

Ще гледаме "Титаник" 3D

"Титаник" ще бъде показан в 3D версия догодина, съобщиха холивудски киностудии и режисьорът на лентата Джеймс Камерън. Филмът, който постигна мега успех както в бокс офиса, така и сред критиката, излезе за първи път през 1997 г. Той ще бъде преиздаден на 6 април 2012 г. за 100-годишнината от отплаването на злощастния пътнически... прочети още »
20.05.201107:53

Шварценегер отлага филмови проекти заради секс скандала

Арнолд Шварценегер оставя плановете за възобновяване на кариерата си в Холивуд в режим на изчакване по лични причини, съобщи в изявление негов говорител. Изявлението последва признанието на бившия губернатор на Калифорния и звезда на филма "Терминатор", че е баща на извънбрачно дете на жена от персонала на домакинството му по... прочети още »
20.05.201107:27

Ларс фон Триер е "persona non grata" в Кан

Датският режисьор Ларс фон Триер беше обявен за "persona non grata"на кинофестивала в Кан. Режисьорът шокира публиката като заяви, че разбира Хитлер и малко му симпатизира, въпреки че след това се извини. "Дълго време смятах, че съм евреин, и бях щастлив. Но се оказа, че не съм. Открих, че всъщност съм нацист и останах... прочети още »
19.05.201109:56

Ларс фон Триер представи "Меланхолия"

Скандалният датски режисьор Ларс фон Триер представи последния си филм в Кан. "Меланхолия" е с участието на Кирстен Дънст, познатата ни от "Антихрист" Шарлот Генсбург, Кийфър Съдърланд и Александър Скарсгард. Филмът е философско размишление за края на света, като действието се развива в крайбрежен клуб, докато краят... прочети още »
18.05.201108:53

Два български филма направиха премиерите си в Кан

"Островът" на Камен Калев и "Аве" на Константин Божанов бяха показани в Кан и са получили подкрепата на зрителите. Това пише журналистът Павлина Желева на сайта Дневник.бг. И двата филма са имали право на една прожекция за пресата и една официална премиера. Заобиколена от неотлъчно следващи я охранители супер... прочети още »