Кино

15.06.201108:11

Натали Портман роди син

Натали Портман роди момченце от хореографа Бенджамин Милпие, когото актрисата срещна по време на снимките на "Черен лебед". За ролята си на балерина във филма Портман получи "Оскар". Не се съобщава кога и къде се е състояло раждането. Агентът й не е направил коментар. Портман, която навърши наскоро 30 години, обяви през... прочети още »
13.06.201109:51

Харисън Форд се готви за пети "Индиана Джоунс"?

Харисън Форд вече тренира във връзка с участието си в следващия филм от поредицата за Индиана Джоунс, защото иска да бъде във върхова форма, когато ще трябва за пети път да се превъплъти в ролята на познатия на феновете на киното археолог и любител на приключенията, съобщи Фимейл фърст. През 2008 г. актьорът ветеран се снима в същата роля... прочети още »
10.06.201110:56

Американският филмов институт награди Морган Фрийман

Морган Фрийман получи наградата на Американския филмов институт за съществен принос в киноизкуството, предаде ИТАР-ТАСС. С този приз се удостояват артисти, чийто талант е спомогнал за "фундаменталното развитие на киното, чиито постижения са били признати от хората на изкуството, критиците, колегите и зрителите и чиято работа е... прочети още »
10.06.201109:17

Алек Болдуин влиза в политиката

Холивудската знаменитост Алек Болдуин, който наскоро обяви, че спира да се снима в сериала "Рокфелер Плаза 30", обмисля да се кандидатира за кмет на Ню Йорк, пишат американските медии. Кино звездата, който често говори за амбициите си да се занимава с политика, обмисля възможността да се кандидатира за кмет на най-големия град в... прочети още »
10.06.201109:15

Том Круз на премиерата на "Super 8"

През лятото на 1979 г. група младежи от малко градче в Охайо стават свидетели на влакова катастрофа, като я заснемат със Супер 8 (Super 8) камера. Скоро след това странни събития започват да се случват в градчето им. След няколко изчезвания на хора, местните власти се опитват да установят истината - много по-страшна отколкото са си я... прочети още »
09.06.201108:07

Леонардо ди Каприо ще е звездата в нов филм на Тарантино

Холивудската знаменитост Леонардо ди Каприо води преговори за една от главните роли в най-новия филм на Куентин Тарантино "Django Unchained", пишат американските таблоиди. Актьорът от "Генезис" преговаря за ролята на Калвин Кенди, докато колегата му Уил Смит се очаква да се превъплъти в образа на роба Джанго. Според... прочети още »
07.06.201107:24

Най-награждаваният, нов български филм тръгва по кината от 10 юни

Дебютният пълнометражен филм на режисьора Драгомир Шолев – "Подслон”, тръгва по кината в страната на 10 юни. Утре е предпремиерната прожекция на лентата, която вече успя да впечетли редица журита на кинофестивали у нас и в чужбина. Световната премиера на лентата бе по време на Международния филмов фестивал Сан Себастиан.... прочети още »
03.06.201109:51

"Лора от сутрин до вечер" от днес е по кината

Необичайно приключение в големия град. Така режисьорът Димитър Коцев-Шошо описва филма "Лора от сутрин до вечер". Лентата е екранизация на роман със същото име, който той издаде през 2005 г. Целта му е да разтоварва, да ни припомни красотата на забавлението, на приятелството, разказва Шошо. "Целта на тази книга и на филма... прочети още »
03.06.201108:09

"Хобитът: Неочаквано пътешествие" ще бъдe по кината в...

Имената и датите за пускане по кината на двата филма по книгата на Дж.Р.Р. Толкин "Хобитът" вече са известни. Първият филм ще се казва "The Hobbit: An Unexpected Journey" ("Хобитът: Неочаквано пътешествие") и ще може да бъда гледан в киносалоните през декември 2012 г. Втората част - "The Hobbit: There and... прочети още »
02.06.201108:43

Анджелина Джоли ще играе Клеопатра

Анджелина Джоли ще се снима в ролята на легендарната египетска царица Клеопатра. Режисьор на амбициозната продукция ще бъде Дейвид Финчър. ("Социалната мрежа", "Играта" и др.) Анджелина Джоли възнамерява да изненада зрителите, като се превъплъти в ролята на Клеопатра. Новият филм ще опровергае мита за египетската... прочети още »
23.05.201108:16

"Дървото на живота" взе "Златна палма" в Кан

"Златна палма" на 64-ия кинофестивал в Кан бе връчена на филма "Дървото на живота". Това е едва петият филм на 67-годишния американски режисьор Терънс Малик,  с участието на Брад Пит и Шон Пен. Действието се развива в Америка през 50-те години на миналия век. Бил Полад, един от продуцентите на филма, получи... прочети още »