Ива от сутрин до обед

07.07.201413:27

"Аполония" празнува 30-годишен юбилей

Готвенето е изкуство! Ако смятате, че не сте добри в кухнята, това е защото не сте се вдъхновили достатъчно. Писателите като кулинари представя сборника "Истории от кухната”, който ще бъде представен в студиото от един пиар-кулинар – Ива Екимова.   Фотографите Богданов и Мисирков ще представят изложба, посветена на... прочети още »
04.07.201412:46

Кои са най-ефективните и приятни спортове за летния сезон?

Ако трябва да станете апостол на една от българските букви – коя би била тя? Това е темата ни в понеделник, а поводът за нея – гостуването на Людмила Филипова по повод новата й книга "Войната на буквите”.   Близнаците Роден и Петър Теодосиеви ще гостуват в рубриката "Млади и успешни в България” като... прочети още »
03.07.201416:43

Кои са горещите премиери на лятото?

В петък потърсете място с климатик, защото ще говорим за горещо кино. Кои са горещите премиери на лятото ще чуете от нашия кино-експерт Зорница Аспарухва, а с вас ще правим списък на филми, които вдигат пулса. Наградите отново са най-добрите книги за четене на плажа.   Очаквайте и гостуването на Жан Маринов – дългогодишен... прочети още »
02.07.201416:21

Къде е земният рай за вас?

"Бяхме на Изток, но не от Рая, а в Рая” – това пишат журналистът Емил Спахийски и фотографът Делян Марков след завръщането си от Камбожда. Очаквайте ги в студиото, за да разкажат за красивото и грозното, богатото и бедното, историята и ежедневието на този велеик кмерски народ.   По този повод ние ви питаме къде е... прочети още »
01.07.201415:04

Вярвате ли в любов, която не свършва?

Вярвате ли в любов, която не свършва? Това е темата ни в сряда, а психологът Милена Динкова ще говори за това случват ли се и в живота приказки, които завършват с "И заживели щастливо до дълбоки старини”.   С Петър Петров ще говорим 5 дни преди най-зрелищното рок събитие на годината – Sofia Rocks и дългоочакваното... прочети още »
30.06.201415:39

Искат ли родителите да ходят на училище?

Във вторник прануваме Джулай Морнинг със спомени и разкази за култовото посрещане на първия юлски изгрев. Празникът, роден от хита на Uriah Heep ще отбележим с една българска  песен – "Среднощни хора” - лятна, секси и джази, в изпълнение на Преслава Пейчева.   Искат ли родителите да ходят на училище? Отговорът е... прочети още »
27.06.201413:34

Кои са нещата, които ни пречат да се движим напред?

Започваме седмицата бойно – ще се борим с етикети и предразсъдъци. Психолозите Андрей и Даниел от сдружение "Чудно” ще ни помогнат да се отървем от всички онези неща, които ни пречат да се движим напред. Споделете ни нагласите си, които ви задържат на едно място, и нашите специалисти ще ви дадат съвет как да се справите с... прочети още »
26.06.201411:53

Kакво мислите за велосипедния транспорт из града?

Как се придвижвате еко из града и какво мислите за велосипедния транспорт – на тази тема ще се посветим в петък, като наш специален гост ще бъде Деян Донков. Той е сред известните личности, които се включват активно в кампанията "Аз карам велосипед” като посланици на идеята.   От Зорница Аспарухова ще научим кои ще... прочети още »
23.06.201413:01

Кои са любимите ви билки и какви магии практикувате с тях?

Във вторник празнуваме Еньовден и по този повод ви питаме: кои са любимите ви билки и какви магии практикувате с тях. Отворете тефтерите на баба си и извадете най-странните рецепти, а ние ще подготвим списък с нашите тайни специално за вас.   Ще се запознаем с победителите в тазгодишното издание на наградите "Златна... прочети още »
20.06.201417:00

Кои са райските кътчета, които сте посещавали и бихте ни препоръчали?

В понеделник очакваме вашите съвети за лятна почивка в родината – разкажете ни за райските кътчета, които сте посещавали и бихте ни препоръчали.    Калин Вельов ще ни гостува, за да разберем всичко за съвместния му музикален и танцов проект с артисти от Европа, Африка и Южна Америка “Amazonia Dance Project”, а... прочети още »
19.06.201415:37

Кой си вкара най-големия автогол през изминалите дни и защо?

В петък броим головете, но не във футболните врати на Мондиала, а в новините по света и у нас. Кой си вкара най-големия автогол през изминалите 5 дни и защо – това ще ни направи истински хроникьори в края на седмицата.   Зорница Аспарухова представя премиерите на седмицата и 5-те най-успешни продължения в историята на... прочети още »