Свежо

10.07.201115:58

Жега на морето... буквално. Запали се лодка! Вижте снимки.

На морето днес се оказа още по-горещо. Част от екипа ни, който сега е на Златни пясъци, стана свидетел на избухването на лодка! Снимките ясно показват горящата лодка, избухнала на около 100 метра от брега. Няма информация за пострадали в близост до лодката. Вие също можете да ни изпращате снимки, на които сте запечатали интересни... прочети още »
06.07.201108:57

Започва надбягването с бикове в Памплона - снимки

 Над един милион души ще изпълнят улиците на малкото градче Памплона за известния испански фестивал Сан Фермин. Той се провежда всяка година в началото на юли и трае девет дни. Празникът е изпълнен с пиене, прекъсвано от всекидневното тичане пред бикове по калдъръмените улици. Пиршествата в града вървят денонощно. Веселбата е толкова... прочети още »
06.07.201108:11

Днес е световният ден на целувката

6 юли е световният ден целувката. Датата е предложена от Великобритания и официално призната от ООН през 1988 г. Празникът бързо печели популярност и започва да се отбелязва в различните краища на света, с поставянето на рекорди по масово и най-продължително целуване. От 1981 г. Световната здравна Организация също се занимава със... прочети още »
01.07.201108:34

200 000 туристи в Монако за кралската сватба

В Монако вече тръпнат в очакване на венчавката на принц Албер Втори и годеницата му Шарлийн Уитсток, която ще се сътои в два дни - днес и утре. Американската рокгрупа Eagles вече започна тържествата с  безплатен концерт на футболен стадион. Днес от 17 часа е гражданската церемония в тронната зала на двореца. На същото място, преди 55... прочети още »
30.06.201108:52

Джулай морнинг е поредният уникален български празник

Тази нощ на много места у нас ще се проведе уникалното честване на първия юлски изгрев – Джулай морнинг. Това е хипи празник възникнал в средата на 80-те години, и е уникален за България, тъй като не се празнува в други европейски държави. Твърди се, че е възникнал като протест срещу комунистическата власт, изразен в символиката на... прочети още »
29.06.201108:37

Монакският княз Албер II се жени за плувкиня

В края на тази седмица княжество Монако най-после ще си има своята нова княгиня, когато южноафриканската плувкиня Чарлийн Уитсток се омъжи за княз Албер II. Русата красавица е известна със социалната си дейност и с желязната си воля. Така че напълно оправдани са очакванията тя да стане поредната княгиня, оставила ясен отпечатък върху... прочети още »
25.06.201110:17

2 години без Майкъл Джексън. Цял уикенд с песните му по FM+

Хиляди почитатели на краля на попа Майкъл Джексън отбелязват втората годишнина от смъртта на звздата днес! Радио FM+ пък посвещава програмата си през почивните дни на незабравимите хитове на Краля! Изминалите две години не позволиха да се разберат повече неща за смъртта на певеца, която предизвика толкова много емоции в целия свят, пише... прочети още »
25.06.201109:10

Днес е световният ден на смърфовете. Спомняте ли си ги?

Днес в цял свят се отбелязва световният ден на смърфовете. Той се чества ежегодно на 25 юни, датата на която е роден техния създател белгиеца Пейо. На този ден всички фенове на смърфовете са поканени да отидат на празненствата, облечени в синьо и бяло, като любимите си герои. Тази година ще бъде направен опит да се постави нов рекорд на... прочети още »
15.06.201108:50

Наблюдаваме пълно лунно затъмнение

Пълно лунно затъмнение ще има на 15-ти срещу 16-ти юни. Затъмнението ще продължи доста дълго, като Луната ще бъде напълно в сянката на Земята за 1 час и 40 минути. Явлението ще може да се наблюдава от Южна Америка, Европа, Източна Африка, Централна Азия, Близкия изток и Западна Австралия. В 21.23 часа ще започне частичното лунно... прочети още »
12.06.201112:19

5 години Mall of Sofia - парти под шапката

Защо под шапката? Принципно защото при повечето хора там все се случва нещо – текат мисли, раждат се идеи и се подвизават нови прически. Много неща ще се случат и под, и около шапката на Mall of Sofia– всичко това, за да отбележим петия ни рожден ден. Ще има очакване, музика, награди и вкусотии. Искаш да участваш и ти? Ето... прочети още »
07.06.201110:35

Германия е "най-незабавната" страна в света

 Германия е "най-незабавната" страна в света, сочи международно проучване сред 30 000 души от 15 страни. Изследването било поръчано от социалната мрежа Badoo.com, чийто говорител Лойд Прайс заяви: "Германците са брилянтни в толкова много неща, включително в правенето на коли и футбола. За съжаление разказването на... прочети още »