Ива от сутрин до обед

19.04.201715:50

Да начертаем линията между истинската любов и хормоните

В четвъртък с Милена Родригес ще начертаем линията между истинската любов и хормоните.    Емил Йотовски ще ни представи своите "Разкази с неочакван край", а Людмил Ангелов ще ни представи албума Танго, направен съвместно с Веско Ешкенази. прочети още »
19.04.201712:29

Христина Шопова кани на седемнайсет спектакъла в Благоевград

"Тара-ра-бумбия" е един фестивален маратон и територия за артисти, които показват новаторство и утвърдени режисьорски решения.", каза Христина Шопова, зам. кмет на културата и хуманитарните дейности в Благоевград, която бе гост в студиото на "Ива от сутрин до обед", за да ни разкаже за тазгодишната програма на... прочети още »
18.04.201715:15

Петя Чалъкова за кампанията "Походът на книгите"

Във вторник Христина Шопова ще ни представи театралния фестивал "Тара-ра-бумбия", който се организира в Благоевград.    Петя Чалъкова ще ни поведе на поход на книгите, ще направим и маратон на четене, защото след 10ч. ще ви разкажем за кампанията "Походът на книгите". прочети още »
18.04.201713:37

Андрей Арнаудов: "До 2019 броят на българите ще падне под 7...

"До 2019г. броят на българите ще падне под 7 милиона.", каза Андрей Арнаудов, който беше гост в студиото на "Ива от сутрин до обед", за да представи своята кампания и лична кауза ДНК.   "Целта ни е да насърчим раждаемостта и през 2017 да бъде направено най-голямото кръщене. Пратете ни селфи с положителен тест... прочети още »
13.04.201717:20

Ваня Емилова със съвети за важните периоди в развитието на едно бебе

Във вторник очакваме Андрей Арнаудов, който ще ни представи своя личен проект и кауза – ДНК.    Ваня Емилова ще ни даде съвети за важните периоди в развитието на едно бебе, а след 11ч. ще говорим за велопоход, посветен на Световния ден на хемофилията. прочети още »
13.04.201713:17

Искра Ангелова: Юлия Кръстева - непозната у нас, но авторитет по...

"Има много предразсъдъци не само към хора като Юлия Кръстева, но и към различните теми. Местата, на които можем да говорим за изкуство, изчезват, а ние потъваме.", каза Искра Ангелова, която гостува в "Ива от сутрин до обед", за да разкаже за документалния си филм, озагалавен "Кой се страхува от Юлия Кръстева?",... прочети още »
12.04.201717:20

Искра Ангелова за документалния филм, посветен на Юлия Кръстева

В четвъртък журналистът Искра Ангелова ще бъде наш гост, за да ни представи документалния филм, посветен на една от най-известните българки в чужбина Юлия Кръстева, за която не знам почти нищо в България.    А издателство "Сиела" ще ни представи три от най-новите си книги на пазара, които си заслужава да имаме в... прочети още »
11.04.201717:12

Съвети за абитуриентките: как да се разкрасите в последния момент...

В сряда с Маги Гигова ще предложим на абитуриентките как да се разкрасят в последния момент преди бала, а вас ще попитаме за вашия трик за разкрасяване, когато бързате.    Ясен Николов ще ни разкаже за националната кампания за женско лидерство и превенция за насилия и дискриминация срещу жени "И тя е като мен". прочети още »
10.04.201717:43

Има ли приятелство след любовта?

Във вторник ви питаме дали има приятелство след любовта, а Велина Томова ще е при нас да отговори именно на този въпрос.    Борис Колев от фондация "Бащинство" ще ни каже как да изградим самоуважение у детето, а музикантът Цоньо Цветков ще ни разкаже как бе избран да учи в "Бъркли колидж оф Мюзик". прочети още »
10.04.201713:47

Д-р Жени Панайотова: "Всяка жена, която може да бъде донор,...

"В България важните прегледи по време на бременност не се поемат от здравната каса", каза д-р Жени Панайотова, специалист по фетална морфология в МБАЛ Надежда, която гостува в "Ива от сутрин до обед" за кампанията "Да обичаш е отговорност".   "Има три основни прегледа по време на бременността, които... прочети още »
07.04.201717:07

Ирена Иванова гостува с пиесата си "Очи сини, коси черни"

Понеделник посвещаваме на театъра с Ирена Иванова, която ще ни гостува за пиесата си "Очи сини, коси черни", а Христо Мутафчиев ще бъде при нас, за да отпразнуваме 10-те години на сцена на постановката "Ритъм енд блус." прочети още »