Ива от сутрин до обед

03.04.201711:44

Ива Дойчинова скочи в Темната дупка (СНИМКИ)

Само на петдесетина километра от София, в красивото Искърско дефиле се намира Лакатник и пещерата Темната дупка. Съвсем близо до пътя, по който идвате, пещерата е отворена за посещения, но същевременно не е особено гостоприемна. Причината е, че Темната дупка не е от пещерите, които официално са отворени за туристи. Това я прави по-екстремна и... прочети още »
31.03.201717:46

Революцията в храната и как да се отнесем сериозно към трапезата си

В понеделник ще си говорим за революцията в храната с Маги Пашова от Food Revolution Bulgaria и за това как да се отнесем сериозно към трапезата си.    С Андреа Пунчева отново се рпенасяме в TED на живо, а Мартин Пепелджийски oт usmivka.bg ще ни представи великденските кампании, които можем да подкрепим.  прочети още »
31.03.201714:01

Мария Ангелова с пет предизвикателства, които да опитате тази пролет

"Предизвикателствата помагат на човек да разширява своите граници и малко по малко той се превръща във вдъхновител за останалите.", каза Мария Ангелова, един от авторите на книгата "203 предизвикателства", която ни гостува, за да ни предложи 5 от тях, които са подходящи за пролетта.   "Първото... прочети още »
30.03.201717:58

Пет предизвикателства, които можем да направим на открито

В петък Зорница Аспарухова ще представи "Дух в броня" със Скарлет Йохансон и ще раздадем страхотни награди от филма.    С контрабасиста Димитър Карамфилов ще си поговорим за джаз и за неговия първи самостоятелен проект "Екология".    А след 11ч. Мария Ангелова ще ни предложи 5 предизвикателства,... прочети още »
30.03.201713:14

Иво Сиромахов с нова сатира - "Българско радио"

"В момента с "Шоуто на Слави" сме в ситуация, в която не знаем до кога ще има предаване. Което е учудващо за мен, както и налагането на цензура в държава, която е част от ЕС.", каза Иво Сиромахов, с когото си поговорихме за състоянието на медиите към днешна дата и хората, които са част от тях. Поводът е неговата сатира... прочети още »
29.03.201717:06

Hаказанията и влиянието им върху децата

В четвъртък очакваме Иво Сиромахов за сатирата му "Българско радио".    След 10ч. всички, които някога са искали да посетят концерт на Adele, но не са успели, ще бъдат поканени на неин трибют, изпълнен от Александра Александрова.    А темата в "Мъжът и жената ефективно" ще бъде наказанията и... прочети още »
28.03.201717:51

Споделите своите любими вицове и поговорки за различни етноси

В сряда ще се надиграваме с вицове и поговорки за различни етноси, вдъхновени от темата на Магдалена Гигова за мързеливите катарци, които викат филипинец да ги почеше, щом ги ухапе комар.    Затова каним и вас да споделите своите любими подобни.  прочети още »
28.03.201713:29

Димитър Ганев: "Заблуждават ни за броя на загиналите на...

"Разликата между статистиките при ранените на МВР и Министерство на здравеопазването е над 5000 души и никой в България не се интересува от тази разлика.", каза Димитър Ганев, председател на УС сдружение "Обществен съвет за пътна безопасност", който гостува, за да разкаже за издадената от сдружението "Бяла... прочети още »
27.03.201717:54

Женя Милчева разказва за бунтовните българки-хайдути в историята ни

Във вторник започваме новата си едномесечна рубрика "Минутки за здраве", в която всеки вторник и петък ще отделяме няколко минути на това как да запазим и подсилим имунитета си.    Деси Добрева от изд. "Хермес" ще бъде наш гост в "Рицар без броня", за да представи книгата на Хорхе Букай... прочети още »
24.03.201716:24

НЕТикет: правилата на поведението в интернет пространството

Какво трябва да е поведението ви в интернет пространството ще ни каже Ана Динкова, с която ще си говорим за явлението НЕТикет или етикетът в дигиталната ера.    Ивайло Иванов ще ни разкаже за предстоящия базар за занаятчии и художници, а Таня Иванова и Александър Александров ще ни кажат какво да очакваме на Международния ден на... прочети още »
24.03.201714:40

Д-р Божилов: "Експериментите със замразяване на живи хора са...

"Ако науката и етиката позволят, ще започнат и експерименти със замразяване на живи хора.", каза д-р Владимир Божилов, главен редактор на списание "BBC Знание", който гостува в "Ива от сутрин до обед", за да разкаже за главанта тема в новия брой на списанието – криогенното... прочети още »