Ива от сутрин до обед

10.04.201713:47

Д-р Жени Панайотова: "Всяка жена, която може да бъде донор,...

"В България важните прегледи по време на бременност не се поемат от здравната каса", каза д-р Жени Панайотова, специалист по фетална морфология в МБАЛ Надежда, която гостува в "Ива от сутрин до обед" за кампанията "Да обичаш е отговорност".   "Има три основни прегледа по време на бременността, които... прочети още »
07.04.201717:07

Ирена Иванова гостува с пиесата си "Очи сини, коси черни"

Понеделник посвещаваме на театъра с Ирена Иванова, която ще ни гостува за пиесата си "Очи сини, коси черни", а Христо Мутафчиев ще бъде при нас, за да отпразнуваме 10-те години на сцена на постановката "Ритъм енд блус." прочети още »
07.04.201714:25

Ованес Торосян: "Режисирането е по-удовлетворяващо от...

"Творческото удовлетворение е много по-голямо когато си режисьор, отколкото актьор.", каза Ованес Торосян, който ни гостува заедно с Георги Гоцин, за да представят режисьорския дебют на Ованес – пиесата "Дани и дълбокото синьо море", чиято софийска премиера ще бъде на 27-ми април в Народен театър "Иван... прочети още »
06.04.201716:22

Ованес Торосян ни отвежда в един от най-опасните квартали на Ню Йорк

В петък очакваме Ованес Торосян, който ще ни представи театралната постановка "Дани и дълбокото синьо море", която разказва за един от най-опасните квартали на Ню Йорк - Бронкс, където израства авторът на пиесата.    И докато говорим за най-тъмните и престъпни нюйоркски места, Зорница Аспарухова ще ни пренесе в... прочети още »
05.04.201716:44

Как да направим пролетно почистване на любовния си живот

В четвъртък правим пролетно почистване на любовния си живот, а Милена Родригес ще е при нас, за да ни обясни точно как да го направим.   С Благой Иванов ще надникнем в истинските и нецензурирани приказки на братя Грим, а певицата Бавини Виас ще ни разкаже за предстоящия си концерт.  прочети още »
05.04.201714:16

Как ще повлияе Брекзит на студентите? Ето как стоят нещата засега

"Във всички случаи Великобритания ще продължава да се старае да привлича интелектуалния елит.", каза Ели Тончева, управител на консултантска фирма Едланта, която ни гостува, за да разкаже как Брекзит ще повлияе на българските студенти на острова.   "Университетите, с които работим, ни увериха, че поне на първо време... прочети още »
04.04.201718:11

Изправени ли са пред риск студентите на Острова след Брекзит?

Изправени ли са пред риск студентите на Острова след Брекзит, ще бъде темата ни със специалиста по обучение в чужбина Ели Тончева.    А един истински англичанин от Бирмингам ще ни разкаже какво е да си учител в България – Дейвид в рубриката ни “Are you talking to me?”  прочети още »
04.04.201715:44

Найо Тицин: "Master of Art е пръв по рода си формат в...

"Тази година добавихме две нови категории към документалните филми, които ще представим – арт инсталации и протестно изкуство, тъй като се появи филм за момичетата от Pussy Riot.", каза Найо Тицин, организатор на филмовия фестивал за документално кино Master of Art, който стартира на 20 април.   "Такъв формат... прочети още »
03.04.201716:36

Елена Кърпачева за детската агресия и родителските страхове

Във вторник очакваме Найо Тицин, който ще ни разкаже подробности около тазгодишния филмов фестивал Master of Art.    Илиян Димитров ще бъде наш кулинарен ас заедно с книгата си "1800 рецепти".    А с Елена Кърпачева ще говорим за детската агресия и родителските страхове.  прочети още »
03.04.201711:44

Ива Дойчинова скочи в Темната дупка (СНИМКИ)

Само на петдесетина километра от София, в красивото Искърско дефиле се намира Лакатник и пещерата Темната дупка. Съвсем близо до пътя, по който идвате, пещерата е отворена за посещения, но същевременно не е особено гостоприемна. Причината е, че Темната дупка не е от пещерите, които официално са отворени за туристи. Това я прави по-екстремна и... прочети още »
31.03.201717:46

Революцията в храната и как да се отнесем сериозно към трапезата си

В понеделник ще си говорим за революцията в храната с Маги Пашова от Food Revolution Bulgaria и за това как да се отнесем сериозно към трапезата си.    С Андреа Пунчева отново се рпенасяме в TED на живо, а Мартин Пепелджийски oт usmivka.bg ще ни представи великденските кампании, които можем да подкрепим.  прочети още »