Ива от сутрин до обед

28.04.201715:22

Д-р Влади Божилов разказва за космоса и как можем да оцелеем там

Във вторник очакваме нашите приятели от фондация "Майки за донорство", с които ще закрием тазгодишното издание на кампанията "Имаш ли дете".    С д-р Влади Божилов влизаме в космическото пространство и ще си говорим как можем да оцелеем там, а Стефан Щерев и Вили Прагер ще ни представят танцовия фестивал... прочети още »
28.04.201713:54

5 предизвикателства, които да изберете през месец май

Мария Ангеловa беше при нас в рубриката ни за пътешественици "Дим да ни няма", за да предложи 5 предизвикателства, с които да се захванем през месец май.   Първото е разходка с теснолинейка. Тя се движи от Добринище до Велинград, което са само 120км., но с нея се изминават за 5 часа. Изключително романтично и носталгично... прочети още »
27.04.201717:46

Божидар и Криси представят България на първенството по дебати в САЩ

В петък Зорница Аспарухова отново ще ви изненада със страхотни награди, защото ще представи няколко нови сериала във филмовата ни рубрика.    Божидар Стоянов ще бъде наш гост заедно с Криси, творчески дует, който ще представи България на състезания по речи и дебати в САЩ.   Накрая в "Дим да ни няма" с Мария... прочети още »
25.04.201718:27

Коя е най-добрата реплика за разчупване на леда при свалка?

В сряда с Елена Боева ще изследваме всичко, което ви трябва за похода през незнайните земи на свалячеството с филма "Секс академия: мъже”. Затова питаме вас: коя е най-добрата реплика за разчупване на леда, когато започвате свалка.    След 11ч. Маги Гигова ще ни каже 3 неща, които не знаем за британската кралица,... прочети още »
25.04.201714:51

Психологът: "Ако детето взима наркотици, трябва да разберем...

"От личния ми опит, тийнейджърите, които опитват наркотици, са над 70%.", каза детският психолог Елена Кърпачева, която гостува в рубриката ни "Рицар без броня", за да ни даде съвет как да постъпим, ако децата ни приемат наркотици.   "В момента тече заблудата, че марихуаната е полезна и непристрастяваща. Да,... прочети още »
24.04.201718:39

"Кулинарният Ас" Софи Йотова ни учи на здравословно...

Във вторник в студиото ни става прекалено вкусно, в 10ч. ще се носи аромат на хрупкав хляб, защото гр. Своге празнува Празник на хляба.    След това в "Кулинарните Асове" очакваме Софи Йотова, която ще представи своя блог за здравословно готвене и хранене. прочети още »
21.04.201715:54

Наближава Европейската нощ на литературата

В понеделник се впускаме в неистово четене с директора на Унгарския културен институт Дьорди Димитров, която ще ни представи тазгодишната Европейска нощ на литературата.    В рубриката ни "Здравето" ще говорим с Майки за донорство, а Ана Динкова ще ни каже какви маниери трябва да имаме в самолет. прочети още »
21.04.201713:12

Константин Стоичков: "Опасни в пещерите са нещата, които...

"Реалните опасности в пещерите са нещата, които можем да си направим сами.", каза пещернякът Константин Стоичков, който гостува в "Ива от сутрин до обед" заедно с Яни Макулев.   "Пещернячеството за нас се е превърнало в начин на живот. Събираме се, кроим планове за предстоящи експедиции, обучаваме курсисти и... прочети още »
20.04.201717:14

"Вечер на мюзикъла" - съвместен концерт на Люси...

В петък очакваме Зорница Аспарухова и Стаси Кара, за да ни представят сериала "Геният", посветен на Алберт Айнщайн.    Люси Дяковска ще ни покани на "Вечер на мюзикъла", съвместен концерт с Плевенската филхармония, а в "Дим да ни няма" с Яни Макулев и Константин Стоичков ще навлезем в дълбоките и... прочети още »
19.04.201715:50

Да начертаем линията между истинската любов и хормоните

В четвъртък с Милена Родригес ще начертаем линията между истинската любов и хормоните.    Емил Йотовски ще ни представи своите "Разкази с неочакван край", а Людмил Ангелов ще ни представи албума Танго, направен съвместно с Веско Ешкенази. прочети още »
19.04.201712:29

Христина Шопова кани на седемнайсет спектакъла в Благоевград

"Тара-ра-бумбия" е един фестивален маратон и територия за артисти, които показват новаторство и утвърдени режисьорски решения.", каза Христина Шопова, зам. кмет на културата и хуманитарните дейности в Благоевград, която бе гост в студиото на "Ива от сутрин до обед", за да ни разкаже за тазгодишната програма на... прочети още »